To o czytaniu czytego wykresu w/g mnie w 95% prawda . Wiele sie nauczyłem ogladając filmiki od ForexYesTradera ( Michała Wiśniewskiego ) . Gość jest w temacie , szkolił miedzy innymi bankierów .Mysle , ze warto obejrzec kilka lub więcej filmów od niego . Niesamowite co można "wycisnąć" z czystego wykresu ( na youtube jest ponad 500 ) . Wszedłem w selle na kablu i gejku w/g jego patternu Numer 1 i jak narazie pozytyw duzy ( załaczam screeny - ilośc pipsów w prawym górnym rogu , na edku wycięło mi pierwsze sell na BE i nizej zapuściłem stąd słabszy wynik ) . poza tym trza mieć dobry MM , bez tego tez ani rusz . Przyznaje sie , ze testuje ciągle jakieś nowe indyki ale mysle , że wszystko lub 99 % tego co przerzuciłem i tak pójdzie do kosza jak juz naucze sie wystarczająco dobrze i wypraktykuje jego startegie trejdingu .lutek pisze:Powiem wam jedno nie słuchajcie tu nikogo :))chcecie zarabiać to tylko czysty wykres, zadne forum w tym nie pomoże ,a tylko zamaci w głowie juz nie wspominając o analityku techniku bo to jest kosmosita.
Dla mnie kabel i gejek sell do jutrzejszego BOJ-a a potem czekam na H4 2-3 świece i kontynuuje lub obieram nowy kierunek na L.
pozdrawiam