" Miliony marzą o nieśmiertelności, równocześnie nie wiedząc, co ze sobą zrobić w deszczowe niedzielne popołudnie. "
No właśnie - po to ten dziennik.
Nie będę się w nim na pewno wymądrzał , że znam super systemy i że rynek to dla mnie pestka .
Przekładając to na język rynku rozumuję tak :
Tak wiele czyta się wszędzie jak zostać milionerem w tydzień , teraz już tylko w jeden dzień , a tak mało o tym , że to zwykła praca, tak samo nudna jak większość prac wykonywanych przez ludzi.
Rób dzień po dniu jedną rzecz i zobacz czy dojdziesz daleko czy nie.
Nie wiem czy moje podejście będzie lepsze czy gorsze niż pozostałe podejścia - ale kto nie spróbuje ten nie ma.
Dziennik zakładam po to aby:
1.Wprowadzić trochę samodyscypliny "kontrolowanej".
2.Jak się uda to zostawić po sobie pamiętnik.
3.Jak się nie uda to spróbować przeanalizować historię i może przy pomocy innych znaleźć brakujące ogniwo do poprawy.
Trochę o sobie:
Nie jestem ani młody ani stary.
Trochę doświadczenia na rynkach mam - trochę zarobiłem , trochę wtopiłem - bilans na plus .
Kieruję się analizą techniczną .
Do zawierania transakcji używam własnego automatu.
Zasady dziennika:
1.Cotygodniowe podsumowanie.
2.Trochę o strategii na podstawie dokonanych transakcji.
Założenie - wykonać 200 transakcji według ustalonych założeń - wszystkie transakcje dzień po dniu , z pełnymi danymi są na moim blogu prowadzonym na facebooku - kto chce może śledzić

czas jaki sobie daję to 1 rok kalendarzowy = 250 dni roboczych . Czyli mam zapas 50 dni kiedy mogę się nie wyrobić lub pomylić .
Chętnie podzielę się ze wszystkimi swoimi uwagami, odpowiem na pytania - ale nie wdaję się w żadną dyskusję o tym czy to ma sens czy nie i dlaczego powinienem robić to inaczej.
Moje pieniądze , mój wybór.
Konto niewielkie - specjalnie tak jest , bo założenie jest jedno - to jest kwota której już w swoim budżecie nie uwzględniam. Czyli zostaje albo do wykonania planu do końca , albo się wyzeruje. Na jedno i na drugie jestem przygotowany.
Za mną pierwszy tydzień - szczęście dopisało .
Każdy dzień plan zrealizowany.
Zrealizowane 4 transakcje z planowanych 200.
Zostaje 196.