DayTrading: Wtorek 30.08.2016
Re: DayTrading: Wtorek 30.08.2016
ostatni dzisiaj atak miśków na usdjpy, albo realizacja zysków ostatniej fali, byczki mogli dość do wniosku że już nic nie wycisną z uJka

Ostatnio zmieniony 30 sie 2016, 20:58 przez pr7emo, łącznie zmieniany 1 raz.

A mówiłeś, że tygodniowy interwał Ciebie nie interesuje.DavidFx pisze:Gold Buy TP kosmos

- 

simon000111
- Pasjonat 
Jak dla mnie to ze świeczek M srebro i złoto nie wygląda na strzał w kosmos. No chyba, że te świeczki jutro wyciągniecie 

To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.
 w nocy korekta na uJku, starego misia na sztuczny miód nie nabiorą
  w nocy korekta na uJku, starego misia na sztuczny miód nie nabiorą 
Też dochodzę do wniosku, że na DAX-ie po prostu nie da się grać 1 lotem. Dziś 2 x SL zaliczyłem.. Oczywiścię dalej uważąm, że ten wzrost to lipa, amerykanie nawet nie drgnęli. Gdybym zostawił 2 loty S z rana na SP500 miałbym kilka kilo zysku, a nie -2,3k i -2,8k na DAX-ie. Dziś przedziwna sytuacja dla mnie. Wskaźniki mówią, że powinno już spadać , a DAX nie chce spadaćAmbasador pisze:I jak tam Panowie? sukcesy czy porażki na koncie?
Ja przez pracę nie mam nawet czasu czytać forum niestety.
18-19.08 mocno zaryzykowałem(świadomie - chciałem zwieńczyć mój "ran" z przytupem)... i otworzyłem 1 lota na dax - wytrzymała mi 140 punktów i brakło 6 punktów by depo wytrzymało - -14,3 k okazuje się na tę chwilę największa stratą na jednej pozycji.
U mnie jak się pojawi minus, to jak widać konkretny - zatem oczywiście na akcję mam reakcję - od 20.08 "ciułam" wg Świeżaka i do dziś odrobione z tej straty mam 13,2k. Powoli wraca mi radość z gry, jednak potrzeba wolnego czasu by wkręcić się na nowo - obecnie praca mocno absorbuje.
Total total: +6,9k
Pozdrawiam
 .. Kolejne konto demo systematycznie topnieje.. Rynek robi mnie ciągle w konia..Dziś jak zwykle nie miałem innego scenariusza niż spadek z odbiciem od bandy ..i zrobili dokłądnie odwrotnie.. Chyba też przeżucę się na ciułanie po kilkanaście pipsów.. Stawianie SL przy 1 locie nie ma sensu. Zawsze wytną gdzie bym nie postawił.. i potem zawrócą
.. Kolejne konto demo systematycznie topnieje.. Rynek robi mnie ciągle w konia..Dziś jak zwykle nie miałem innego scenariusza niż spadek z odbiciem od bandy ..i zrobili dokłądnie odwrotnie.. Chyba też przeżucę się na ciułanie po kilkanaście pipsów.. Stawianie SL przy 1 locie nie ma sensu. Zawsze wytną gdzie bym nie postawił.. i potem zawrócą   Może lepiej 0,5lota bez SL, albo przerzucić sie na Sp500. Na DAX-ie za bardzo kręcą jak dla mnie..
 Może lepiej 0,5lota bez SL, albo przerzucić sie na Sp500. Na DAX-ie za bardzo kręcą jak dla mnie.. 
					Ostatnio zmieniony 30 sie 2016, 21:21 przez Świeżak44, łącznie zmieniany 1 raz.

To gra psychologiczna.  W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
zmienilem zdanieBemowo1 pisze:A mówiłeś, że tygodniowy interwał Ciebie nie interesuje.DavidFx pisze:Gold Buy TP kosmos

AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
Jęsli oni jutro spadną to przestaję grać na DAX-ie bo wszystkie wskaźniki mi mówią, że powinni teraz lecieć na łeb w dół..a nie lecą. Więc jaka to jest logika. Jak nie mogą spadać, to powinni dalej pompować w górę.. A jak nie to ja juz nie rozumiem co tu jest grane.. PS. Trzeba było trzymać te dwie tłuste S-ki na SP500 a nie wlaczyć ze spekulantami..

To gra psychologiczna.  W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
tygodniowe spojrzenie na rzeznika calkiem inna perspektywa   odrazu wszystko jasne jak slonce
 odrazu wszystko jasne jak slonce  
Uwielbiam tygodniowki daja niesamowity potencjal tak niesamowity ze sam Soros zapuka do mych drzwi z propozycja wspolpracy na globalnych rynkach

Uwielbiam tygodniowki daja niesamowity potencjal tak niesamowity ze sam Soros zapuka do mych drzwi z propozycja wspolpracy na globalnych rynkach

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Ostatnio zmieniony 30 sie 2016, 21:23 przez DavidFx, łącznie zmieniany 1 raz.

AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
						- 

Tomasz196407
- Fanatyk 
przeciez nie graszŚwieżak44 pisze:Jęsli oni jutro spadną to przestaję grać na DAX-ie bo wszystkie wskaźniki mi mówią, że powinni teraz lecieć na łeb w dół..a nie lecą. Więc jaka to jest logika. Jak nie mogą spadać, to powinni dalej pompować w górę.. A jak nie to ja juz nie rozumiem co tu jest grane.. PS. Trzeba było trzymać te dwie tłuste S-ki na SP500 a nie wlaczyć ze spekulantami..

pośrednio między innymi inwestycje a bezpośrednio cenę ropy determinuje popyt i podażpr7emo pisze:wg mnie cena ropy determinuje inwestycje w źródła a nie odwrotnie_Kerad_ pisze:Ropa ma mocne fundamenty na pogłębienie dołków między innymi: spadek konsumpcji w Chinach, rafinerie ograniczają produkcje przy zamrożeniu wydobycia ropy przez Opec i przy najbliższym spotkaniu większość jest zwolennikami utrzymania wydobycia na dotychczasowym poziomie. Do tego wszystkiego mamy wzrost zapasów ropy i benzyny oraz wzrost wież wydobywczych z łupków w USA (opłacalność wydobycia z wież jest przy cenie ponad 40$) no i jeszcze mocny dolar będzie sprzyjał osłabieniu ropy.pr7emo pisze:jeszcze warte uwagi jest zachowanie ropy, mocny spadek do 46$
Ropa będzie lub jest pod presją spadków tylko żeby nie było że ktoś pomyśli że to będzie spadek jak kamień do studni
ponoć w Chinach nie nastąpi twarde lądowanie, a to może wspierać kierunek kapitału w stronę inwestycji i dyskontować fale wzrostu cen
to że za oceanem opłaca się produkować po 40$ jest tylko argumentem w kontekście wykoszenia konkurencji z "reszty" krajów
może i OPEC zamroził wydobycie ale to jest dziś, a rynek może za niedługo dyskontować przyszłość
ja patrzę na ropę w związku z nastawieniem rynku bull bear
-- Dodano: wt 30-08-2016, 20:38 --
na pewno w nocy spadekbelon pisze:UJ - dojadą do poziomu 103.25-103.20 i od tego możliwa korekta: pzdr
i wszędzie tam gdzie będzie nierównowaga (szala przechyli się w którąś stronę) będziemy mieli tak jak piszesz rynek bull bear

Natomiast dyskontowanie rynku jest taka opcja że podaż masz stały (opec reguluje ilość wydobycia) a konsumpcja spada bo rosną zapasy i do tego jeszcze ilość wież rośnie co dodatkowo podnosi podaż czyli istnieje ryzyko jeszcze większego wzrostu zapasów więc cena musi spaść żeby pobudzić konsumpcje czyli popyt