DayTrading: Wtorek 30.08.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 31 sie 2016, 00:00

Wzrost
2
18%
Bez zmian
5
45%
Spadek
4
36%

Liczba głosów: 11

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Wtorek 30.08.2016

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

ostatni dzisiaj atak miśków na usdjpy, albo realizacja zysków ostatniej fali, byczki mogli dość do wniosku że już nic nie wycisną z uJka
Ostatnio zmieniony 30 sie 2016, 20:58 przez pr7emo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

DavidFx pisze:Gold Buy TP kosmos :D
A mówiłeś, że tygodniowy interwał Ciebie nie interesuje. :shock:

simon000111
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: simon000111 »

Jak dla mnie to ze świeczek M srebro i złoto nie wygląda na strzał w kosmos. No chyba, że te świeczki jutro wyciągniecie :D
To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

:569: w nocy korekta na uJku, starego misia na sztuczny miód nie nabiorą :D

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Ambasador pisze:I jak tam Panowie? sukcesy czy porażki na koncie?

Ja przez pracę nie mam nawet czasu czytać forum niestety.

18-19.08 mocno zaryzykowałem(świadomie - chciałem zwieńczyć mój "ran" z przytupem)... i otworzyłem 1 lota na dax - wytrzymała mi 140 punktów i brakło 6 punktów by depo wytrzymało - -14,3 k okazuje się na tę chwilę największa stratą na jednej pozycji.

U mnie jak się pojawi minus, to jak widać konkretny - zatem oczywiście na akcję mam reakcję - od 20.08 "ciułam" wg Świeżaka i do dziś odrobione z tej straty mam 13,2k. Powoli wraca mi radość z gry, jednak potrzeba wolnego czasu by wkręcić się na nowo - obecnie praca mocno absorbuje.

Total total: +6,9k

Pozdrawiam
Też dochodzę do wniosku, że na DAX-ie po prostu nie da się grać 1 lotem. Dziś 2 x SL zaliczyłem.. Oczywiścię dalej uważąm, że ten wzrost to lipa, amerykanie nawet nie drgnęli. Gdybym zostawił 2 loty S z rana na SP500 miałbym kilka kilo zysku, a nie -2,3k i -2,8k na DAX-ie. Dziś przedziwna sytuacja dla mnie. Wskaźniki mówią, że powinno już spadać , a DAX nie chce spadać :/.. Kolejne konto demo systematycznie topnieje.. Rynek robi mnie ciągle w konia..Dziś jak zwykle nie miałem innego scenariusza niż spadek z odbiciem od bandy ..i zrobili dokłądnie odwrotnie.. Chyba też przeżucę się na ciułanie po kilkanaście pipsów.. Stawianie SL przy 1 locie nie ma sensu. Zawsze wytną gdzie bym nie postawił.. i potem zawrócą :evil: Może lepiej 0,5lota bez SL, albo przerzucić sie na Sp500. Na DAX-ie za bardzo kręcą jak dla mnie.. :/
Ostatnio zmieniony 30 sie 2016, 21:21 przez Świeżak44, łącznie zmieniany 1 raz.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

Bemowo1 pisze:
DavidFx pisze:Gold Buy TP kosmos :D
A mówiłeś, że tygodniowy interwał Ciebie nie interesuje. :shock:
zmienilem zdanie :p
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Jęsli oni jutro spadną to przestaję grać na DAX-ie bo wszystkie wskaźniki mi mówią, że powinni teraz lecieć na łeb w dół..a nie lecą. Więc jaka to jest logika. Jak nie mogą spadać, to powinni dalej pompować w górę.. A jak nie to ja juz nie rozumiem co tu jest grane.. PS. Trzeba było trzymać te dwie tłuste S-ki na SP500 a nie wlaczyć ze spekulantami..
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

tygodniowe spojrzenie na rzeznika calkiem inna perspektywa :p odrazu wszystko jasne jak slonce :D

Uwielbiam tygodniowki daja niesamowity potencjal tak niesamowity ze sam Soros zapuka do mych drzwi z propozycja wspolpracy na globalnych rynkach :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 30 sie 2016, 21:23 przez DavidFx, łącznie zmieniany 1 raz.
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Świeżak44 pisze:Jęsli oni jutro spadną to przestaję grać na DAX-ie bo wszystkie wskaźniki mi mówią, że powinni teraz lecieć na łeb w dół..a nie lecą. Więc jaka to jest logika. Jak nie mogą spadać, to powinni dalej pompować w górę.. A jak nie to ja juz nie rozumiem co tu jest grane.. PS. Trzeba było trzymać te dwie tłuste S-ki na SP500 a nie wlaczyć ze spekulantami..
przeciez nie grasz :lol:

_Kerad_
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _Kerad_ »

pr7emo pisze:
_Kerad_ pisze:
pr7emo pisze:jeszcze warte uwagi jest zachowanie ropy, mocny spadek do 46$
Ropa ma mocne fundamenty na pogłębienie dołków między innymi: spadek konsumpcji w Chinach, rafinerie ograniczają produkcje przy zamrożeniu wydobycia ropy przez Opec i przy najbliższym spotkaniu większość jest zwolennikami utrzymania wydobycia na dotychczasowym poziomie. Do tego wszystkiego mamy wzrost zapasów ropy i benzyny oraz wzrost wież wydobywczych z łupków w USA (opłacalność wydobycia z wież jest przy cenie ponad 40$) no i jeszcze mocny dolar będzie sprzyjał osłabieniu ropy.
Ropa będzie lub jest pod presją spadków tylko żeby nie było że ktoś pomyśli że to będzie spadek jak kamień do studni :D
wg mnie cena ropy determinuje inwestycje w źródła a nie odwrotnie
ponoć w Chinach nie nastąpi twarde lądowanie, a to może wspierać kierunek kapitału w stronę inwestycji i dyskontować fale wzrostu cen
to że za oceanem opłaca się produkować po 40$ jest tylko argumentem w kontekście wykoszenia konkurencji z "reszty" krajów
może i OPEC zamroził wydobycie ale to jest dziś, a rynek może za niedługo dyskontować przyszłość

ja patrzę na ropę w związku z nastawieniem rynku bull bear ;)

-- Dodano: wt 30-08-2016, 20:38 --
belon pisze:UJ - dojadą do poziomu 103.25-103.20 i od tego możliwa korekta:
USDJPY H4 buy wt aktu.png
pzdr
na pewno w nocy spadek
pośrednio między innymi inwestycje a bezpośrednio cenę ropy determinuje popyt i podaż
i wszędzie tam gdzie będzie nierównowaga (szala przechyli się w którąś stronę) będziemy mieli tak jak piszesz rynek bull bear ;)

Natomiast dyskontowanie rynku jest taka opcja że podaż masz stały (opec reguluje ilość wydobycia) a konsumpcja spada bo rosną zapasy i do tego jeszcze ilość wież rośnie co dodatkowo podnosi podaż czyli istnieje ryzyko jeszcze większego wzrostu zapasów więc cena musi spaść żeby pobudzić konsumpcje czyli popyt

Zablokowany