i tak jak wszyscy nie nadaja sie na traderasimon000111 pisze:Kiedyś nie było symulatorów, a latali. Po za tym jak ktos usiądzie do symulatora i nie wie nic to nawet nie odleci. Po za tym nie wszyscy nadają się na pilotów...

i tak jak wszyscy nie nadaja sie na traderasimon000111 pisze:Kiedyś nie było symulatorów, a latali. Po za tym jak ktos usiądzie do symulatora i nie wie nic to nawet nie odleci. Po za tym nie wszyscy nadają się na pilotów...
wymien jakie to cechy?pr7emo pisze:nie wiem jak na tradera, ale na milionera trzeba się uczyć pewnych cech charakteru
Naprawdę sądzisz że nauka na demo i nauka na realu jest zbliżona? obsługę platformy normalny człowiek ogarnie w 1 dzień, reguł panujących na rynku pewnie nigdy ale strategię to można stworzyć tylko w realu ... ale co ja tam wiem jestem tutaj od 8 latpr7emo pisze:
a od razu na realu często nie testujemy nowych koncepcji bo podświadomie jest ryzyko strat
ale gdy wydeptamy już ścieżkę to wiemy jak to ryzyko dokładnie jest zobrazowane i co możemy stracić a co zyskać
niekiedy trzeba analizować rynek 20 godzin na dobęmarwok pisze:Naprawdę sądzisz że nauka na demo i nauka na realu jest zbliżona? obsługę platformy normalny człowiek ogarnie w 1 dzień, reguł panujących na rynku pewnie nigdy ale strategię to można stworzyć tylko w realu ... ale co ja tam wiem jestem tutaj od 8 latpr7emo pisze:
a od razu na realu często nie testujemy nowych koncepcji bo podświadomie jest ryzyko strat
ale gdy wydeptamy już ścieżkę to wiemy jak to ryzyko dokładnie jest zobrazowane i co możemy stracić a co zyskać
rynkiem kieruja dwie emocje Chciwość i Strachleechang pisze:Zgodzę się z kolegą marwokiem. Gra na demo powinna służyć tylko obeznaniu się z platformą transaksyjną. Na forexie najważniejszą sprawą jest psycha. A dlaczego? Bo zawsze jest możliwość zarobienia albo wyjśnia z niewielką stratą. Tylko nasze przekoniania sprawiają, że wierzymy w coś co się powinno wydarzyć. Ile razy jest tak, że mamy zysk czekamy bo chcemy więcej a tu nawrotka i sl albo MC... Niby większość wie o co chodzi ale traci, ponieważ z natury człowiek jest zachłanny. I tylko to sprawia, że ludzie przegrywają.
Krótko zwięźle i na tematDavidFx pisze:odpowiedzi na wszystkie why zawarte w jednym obrazku
Zmiana planu????DavidFx pisze:
taka luzna projekcja