green7 pisze: Co do samych firm różnica jest taka, że XTB jest MM więc zyski u nich są na pewno większe

To, żeś mnie teraz rozbawił... A HFT to niby nie działa jako animator rynku?
green7 pisze: Co do samych firm różnica jest taka, że XTB jest MM więc zyski u nich są na pewno większe
HFT ma dwa modele (MM i STP), gdzie MM jest w dodatku NDD, czego chyba nie ma w XTB i myślę, że to może mieć niemały wpływ na wynik finansowy z korzyścią dla XTB...MowmiSasiad pisze:green7 pisze: Co do samych firm różnica jest taka, że XTB jest MM więc zyski u nich są na pewno większe![]()
![]()
![]()
Z tego co wiem to żaden polski broker nie oferuje tych płatności, a mam konta realne chyba u wszystkichgalileo pisze:Kiedy wprowadzicie alternatywne metody płatności typu neteller, skrill paypal bo pod tym względem jesteście za konkurencją
ze strony xtb: "Wybierz spośród trzech różnych typów rachunków, dostosowanych do różnych potrzeb inwestycyjnych: Basic NDD, Standard NDD lub Pro Powered by ECN."raposo pisze:HFT ma dwa modele (MM i STP), gdzie MM jest w dodatku NDD, czego chyba nie ma w XTB i myślę, że to może mieć niemały wpływ na wynik finansowy z korzyścią dla XTB...MowmiSasiad pisze:green7 pisze: Co do samych firm różnica jest taka, że XTB jest MM więc zyski u nich są na pewno większe![]()
![]()
![]()
@galileo dostępne z poziomu Pokoju Inwestora są wpłaty natychmiastowe via Bluemedia, bezpośrednio na rachunek inwestycyjny, 24h/7dni w tygodniu.galileo pisze:Kiedy wprowadzicie alternatywne metody płatności typu neteller, skrill paypal bo pod tym względem jesteście za konkurencją
A to przepraszam, kiedyś nie mieli NDD...MowmiSasiad pisze: ze strony xtb: "Wybierz spośród trzech różnych typów rachunków, dostosowanych do różnych potrzeb inwestycyjnych: Basic NDD, Standard NDD lub Pro Powered by ECN."
Oj zdecydowanie nieprawda...MowmiSasiad pisze:nie chce zaśmiecać tematu HFT, ale moim zdaniem jako NDD (rozumiane jak w przypadku HFT czy XTB gdzie działy tradingu (dealingiem nazywa się obsługę klienta) trzyma pieczę nad obsługą transakcji tylko w zautomatyzowany sposób) działają wszystkie polskie DM.