HFT Brokers - nowy polski broker

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
MowmiSasiad
Pasjonat
Pasjonat

Re: HFT Brokers - nowy polski broker

Nieprzeczytany post autor: MowmiSasiad »

green7 pisze: Co do samych firm różnica jest taka, że XTB jest MM więc zyski u nich są na pewno większe
:lol: :lol: :lol:
To, żeś mnie teraz rozbawił... A HFT to niby nie działa jako animator rynku?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

MowmiSasiad pisze:
green7 pisze: Co do samych firm różnica jest taka, że XTB jest MM więc zyski u nich są na pewno większe
HFT ma dwa modele (MM i STP), gdzie MM jest w dodatku NDD, czego chyba nie ma w XTB i myślę, że to może mieć niemały wpływ na wynik finansowy z korzyścią dla XTB...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
galileo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: galileo »

Kiedy wprowadzicie alternatywne metody płatności typu neteller, skrill paypal bo pod tym względem jesteście za konkurencją :?:
Niech Pipsy Będą z Nami !!!

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

galileo pisze:Kiedy wprowadzicie alternatywne metody płatności typu neteller, skrill paypal bo pod tym względem jesteście za konkurencją :?:
Z tego co wiem to żaden polski broker nie oferuje tych płatności, a mam konta realne chyba u wszystkich ;). Przy przelewach krajowych jest to nawet nieopłacalne, a pozostają jeszcze niuanse regulacyjne i pytanie "co na to KNF", bo obstawiam, że też ma tu coś do gadania... Te płatności są fajne do transferu środków między brokerami zagranicznymi lub właśnie szybkich wpłat w sytuacji, gdy ktoś nie oferuje konta bankowego w Polsce.

Chciałem zasugerować wpłaty ekspresowe za pomocą Blue Media, które ma XTB ale okazuje się, że HFT Brokers też je już ma.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MowmiSasiad
Pasjonat
Pasjonat

raposo pisze:
MowmiSasiad pisze:
HFT ma dwa modele (MM i STP), gdzie MM jest w dodatku NDD, czego chyba nie ma w XTB i myślę, że to może mieć niemały wpływ na wynik finansowy z korzyścią dla XTB...
ze strony xtb: "Wybierz spośród trzech różnych typów rachunków, dostosowanych do różnych potrzeb inwestycyjnych: Basic NDD, Standard NDD lub Pro Powered by ECN."

Awatar użytkownika
HFT Brokers
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HFT Brokers »

galileo pisze:Kiedy wprowadzicie alternatywne metody płatności typu neteller, skrill paypal bo pod tym względem jesteście za konkurencją :?:
@galileo dostępne z poziomu Pokoju Inwestora są wpłaty natychmiastowe via Bluemedia, bezpośrednio na rachunek inwestycyjny, 24h/7dni w tygodniu.

Pozdrawiamy,
Zespół HFT Brokers
HFT Brokers - stworzony przez Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

MowmiSasiad pisze: ze strony xtb: "Wybierz spośród trzech różnych typów rachunków, dostosowanych do różnych potrzeb inwestycyjnych: Basic NDD, Standard NDD lub Pro Powered by ECN."
A to przepraszam, kiedyś nie mieli NDD... :) Zwracam honor.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MowmiSasiad
Pasjonat
Pasjonat

nie chce zaśmiecać tematu HFT, ale moim zdaniem jako NDD (rozumiane jak w przypadku HFT czy XTB gdzie działy tradingu (dealingiem nazywa się obsługę klienta) trzyma pieczę nad obsługą transakcji tylko w zautomatyzowany sposób) działają wszystkie polskie DM.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

MowmiSasiad pisze:nie chce zaśmiecać tematu HFT, ale moim zdaniem jako NDD (rozumiane jak w przypadku HFT czy XTB gdzie działy tradingu (dealingiem nazywa się obsługę klienta) trzyma pieczę nad obsługą transakcji tylko w zautomatyzowany sposób) działają wszystkie polskie DM.
Oj zdecydowanie nieprawda... ;) Automatycznie przynajmniej dwa przychodzą mi na myśl, gdzie jest inaczej. Ale fakt, faktem, że popularyzacja modelu STP/ECN wymusiła taki stan rzeczy na większości.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
alinoe
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: alinoe »

Co do porównań XTB i HFT w kontekście wyników finansowych to sytuacja potrafi się znacząco zmieniać. Zwróćcie uwagę na na dzisiejsze notowania XTB na giełdzie i z czego one wynikają. W tej chwili spadek o 16%.

ODPOWIEDZ