Chciałbym w końcu otworzyć swój pierwszy realny depozyt ale mam z tym parę problemów.
Otóż szukam brokera u którego mógłbym założyć depo z możliwością mikro lotów z parami eurgbp, gbpusd, eurcad, audusd, audchf, eurchf , eurusd i wszystkie pary z jpy. Chciałbym przeznaczyć na to pierwsze depo 100-200 USD. Oczywiście gram na tf H4 i D1.
Mam tylko problem z tym czy mam zakładać depo u polskiego brokera czy zagranicznego (chodzi mi tutaj o kwestie podatkowe ponieważ rozmawiając kiedyś z jednym traderem mówił mi że jeśli ma się brokera za granicą to nie trzeba ujawniać dochodów w Polsce a za granicą nie będę musiał płacić podatku ponieważ nie jestem rezydentem natomiast szukając o tym więcej informacji znalazłem informacje o tym że jednak tak nie jest).
Ogólnie chce to załatwić tak by nie mieć później żadnych problemów prawnych z tego tytułu.
Jeśli pojawił się taki temat to z góry przepraszam po prostu od szukania informacji na ten temat paruje mi głowa od sprzecznych informacji i mogłem już to przeoczyć.
Za wszelką pomoc z góry dziękuje