a ja polecam przejrzeć stare wątki było tu kilku fachowców. Nikt (tu i gdzie indziej) nie da Ci przepisu na pipsyronni78 pisze:Drugi Stop Loss.

a ja polecam przejrzeć stare wątki było tu kilku fachowców. Nikt (tu i gdzie indziej) nie da Ci przepisu na pipsyronni78 pisze:Drugi Stop Loss.
Dziękuję! Tylko, że ja bym chciał zrozumieć zasadność tych transakcji. Dlaczego sprzedałeś akurat w tym miejscu? Na tym instrumencie jest silny trend wzrostowy, a ty sprzedałeś. Dlaczego???[/quote]ronni78 pisze:
Prosze bardzo
Stop loss, nie tam - pod linią wskaźnika 5-10 pips. Trwałe zejście korpusem świecy pod linię zmienia kierunekronni78 pisze:Kolejna próba. Z tym, że jak wyjdzie, to w rozliczeniu nadal jestem do tyłu.
Dużo byś chciał, a zacząłes od wujków.( mimo ze transakcje miałes podaną w punkt)[/quote]warmia pisze:Dziękuję! Tylko, że ja bym chciał zrozumieć zasadność tych transakcji. Dlaczego sprzedałeś akurat w tym miejscu? Na tym instrumencie jest silny trend wzrostowy, a ty sprzedałeś. Dlaczego???ronni78 pisze:
Prosze bardzo
I tak mam RR w okolicy 1:1, to jak tak zrobię, to już w ogóle wyjdzie źle.Bemowo1 pisze:Stop loss, nie tam - pod linią wskaźnika 5-10 pips. Trwałe zejście korpusem świecy pod linię zmienia kierunekronni78 pisze:Kolejna próba. Z tym, że jak wyjdzie, to w rozliczeniu nadal jestem do tyłu.
interwał M6 - dla tego wskaźnika tak powinien być ustawiony SLronni78 pisze:Kolejna próba. Z tym, że jak wyjdzie, to w rozliczeniu nadal jestem do tyłu.
Ale ja nie chcę mieć transakcji podanych w punkt, bo ja nie chcę sygnałów od nikogo. Chcę zrozumieć dlaczego taka, a nie inna decyzja. Wszędzie uczą, żeby grać z trendem, a nie przeciwko.ronni78 pisze:Dużo byś chciał, a zacząłes od wujków.( mimo ze transakcje miałes podaną w punkt)warmia pisze:Dziękuję! Tylko, że ja bym chciał zrozumieć zasadność tych transakcji. Dlaczego sprzedałeś akurat w tym miejscu? Na tym instrumencie jest silny trend wzrostowy, a ty sprzedałeś. Dlaczego???ronni78 pisze:
Prosze bardzo
I tak mam RR w okolicy 1:1, to jak tak zrobię, to już w ogóle wyjdzie źle.[/quote]Bemowo1 pisze:Stop loss, nie tam - pod linią wskaźnika 5-10 pips. Trwałe zejście korpusem świecy pod linię zmienia kierunekronni78 pisze:Kolejna próba. Z tym, że jak wyjdzie, to w rozliczeniu nadal jestem do tyłu.
Na dziennym mam S, ale jeżeli widzę świecę wybicia konsoli, to wiem, że nastąpi powrót w jej sd/sr, to dlaczego nie mam zagrać kilka pips na L?Bemowo1 pisze:
Ale co to znaczy trend? Na jakim TF? graż na D1 ? M1 ? Grasz daytrading? To że jest trend wzrostowy na d1 to nie oznacza , że cena nie spadnie. To dlaczgo nie grać shortów?
Impuls, korekta , konsolidacja. Obserwacja tego i grasz Shorty i longi....
Bemowo1 pisze:Na dziennym mam S, ale jeżeli widzę świecę wybicia konsoli, to wiem, że nastąpi powrót w jej sd/sr, to dlaczego nie mam zagrać kilka pips na L?Bemowo1 pisze:
Ale co to znaczy trend? Na jakim TF? graż na D1 ? M1 ? Grasz daytrading? To że jest trend wzrostowy na d1 to nie oznacza , że cena nie spadnie. To dlaczgo nie grać shortów?
Impuls, korekta , konsolidacja. Obserwacja tego i grasz Shorty i longi....