ronni78 pisze:Witam Wszystkich!
Wreszcie mnie dopuszczono do normalnego pisania, czekałem od piątku, LOL, WOW! Traduję dorywczo, a raczej próbuję swoich sił poznając różne teorie, ze skutkiem miernym, co najwyżej kręcąc się w kółko. Celem mojego pisania na tym forum jest nadzieja uzyskania wymiernej pomocy od zawodowych traderów, którzy z tradingu żyją i utrzymują. Nie potrzebuję rad w stylu "przeczytaj to a to". Oczekuję konkretnych przykładów tradów z wyjaśnieniem dlaczego właśnie tak, a nie inaczej? Z czego wynika dana decyzja i czy jest ona oparta na przesłankach racjonalnych, czy też na czystym widzimisię tradera? Podkreślę jeszcze raz, że interesują mnie jawne porady tutaj na wątku publicznym, a nie na PW! Interesują mnie porady jedynie od zawodowych traderów, którzy z tradingu się utrzymują, przez co mam na myśli rzeczywisty trading, a nie sprzedaż usług brokerskich, systemów, EA, sygnałów, wskaźników, czy kursów!
Jeżeli jest tu ktoś taki i zechciałby pomóc, to bardzo proszę o taką pomoc.
Jeżeli nie ma tu nikogo takiego, to najwyraźniej pomyliłem miejsce i będę musiał poszukać gdzie indziej.
Hola, hola kolego.. Ja też jestem początkujący, mimo ze giełdy śledzę mocno już kilka miesięcy. Myślisz, że to takie łatwe na tym zarabiać ?? Bez zdobytego doświadczenia będziesz jak dziecko we mgle.. Owszem jest tu kilku fachowców, są nawet tacy co się z tego utrzymują, ale nawet oni się mylą. I z reguły nie pokazuja swoich wejść w obawie przed krytyką jak się nieuda. Zawsze znajdzie się ktoś, kto się ucieszy z czyjegoś nieszczęscia, a każdy się myli na forexie. Ty byś chciał od razu sygnały do złotych transakcji i nieomylne porady. Nie znajdziesz czegoś takiego. Więcej pokory. Zresztą giełda szybko nauczy Cię pokory...
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.