DayTrading: Piątek 12.08.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 13 sie 2016, 00:00

Wzrost
6
43%
Bez zmian
3
21%
Spadek
5
36%

Liczba głosów: 14

Awatar użytkownika
Farciarz
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 12.08.2016

Nieprzeczytany post autor: Farciarz »

Świeżak44 pisze:No ja już wziąłem i będę się trzymał planu.. Na razie idzie zgodnie z analizą. Nie będę kombinował. Jedno wejście.

-- Dodano: 12 sie 2016, 12:03 --

Na razie idzie dobrze :P
tłuką w dół, jednakże właśnie na wsparciu h1 43,40. Jak dla mnie ropa znajduje się w sytuacji, o jakiej mawiał pewien użytkownik tego forum jakiś czas temu czyli, na L za późno (bo było wczoraj), na S za wcześnie, wsparcie 43.37 się wybroni i przeczyszczą gardziele przedwczesnych eskowiczów, ja mam cichą nadzieję, że amerykanie rzucą się do sprzedaży funta, a potem dopiero kaska wróci na ropke, na której troszkę jeszcze poczyszczą SL-y
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.

Rafal152

Nieprzeczytany post autor: Rafal152 »

Farciarz pisze:
Świeżak44 pisze:No ja już wziąłem i będę się trzymał planu.. Na razie idzie zgodnie z analizą. Nie będę kombinował. Jedno wejście.

-- Dodano: 12 sie 2016, 12:03 --

Na razie idzie dobrze :P
tłuką w dół, jednakże właśnie na wsparciu h1 43,40. Jak dla mnie ropa znajduje się w sytuacji, o jakiej mawiał pewien użytkownik tego forum jakiś czas temu czyli, na L za późno (bo było wczoraj), na S za wcześnie, wsparcie 43.37 się wybroni i przeczyszczą gardziele przedwczesnych eskowiczów, ja mam cichą nadzieję, że amerykanie rzucą się do sprzedaży funta, a potem dopiero kaska wróci na ropke, na której troszkę jeszcze poczyszczą SL-y

Teraz pytanie jak amerykanie będą reagować na nocne dane z chin które są nie korzystne .. Możemy zobaczyć mocny zjazd na ropie dziś . . pytanie czy 42.75 wytrzyma bo jak nie to mamy powtórkę z wczoraj ale w dół

Awatar użytkownika
Farciarz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Farciarz »

Świeżak wziąłem pod lupę twoje wskaźniki i testuje poza miastem co dała fabryka
Ropa w górę, na wycine SL-ów M15

S-43,33
R-43,92

Obrazek
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Tak patrząc na WTI teraz wydaje się, ze na pewno zretestują ten czerwony poziom 43,13.. Cała ta sytuacja wygląd dość znajomo. To jest formacja jednak wzrostowa, do przebijania oporów. Widzałem to parę razy na DAX-ie jak coś przełamywali, to często tak: 3 razy próby, dołek, wywalenie przez opór i retest i w górę. Tylko tutaj moga zejść niżej na reteście i na to liczę.

-- Dodano: 12 sie 2016, 13:37 --

No dobra, zamknąłem +2,5k. Znów do góry.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

sweet_satan
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sweet_satan »

Wiecie co wam powiem, jak w zeszłym tygodniu jak na ropie był wyraźny trend wzorstowy to nikt się nie interesował i nie mogłem się doprosić o jedną konkretną opinie na temat WTI.
Teraz jak wykres szaleje i nikt nie wie tak na prawdę co się dzieje to wy spekulujecie na potęgę.

Awatar użytkownika
boogyman
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: boogyman »

Jak obstawiacie kabla po 14.30?
There is only one side of the market and it is not the bull side or the bear side, but the right side.
Jesse Livermore

Awatar użytkownika
fxmagazine
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: fxmagazine »

AUDUSD rynek po wybiciu poziomu 0,765 od dołu zareagował na strefę w okolicy 0,775, gdzie nastąpiła reakcja podaży w związku z formacją harmoniczną Nietoperza, która wskazywała na odwrócenie ruchu w okolicy zniesienia 88,6% zniesienia ostatniego impulsu spadkowego. (Wykres 1)

Jeśli popyt utrzyma się ponad poziomem 0,765 to pojawi się szansa na kontynuację ruchu wzrostowego. Potencjalne wzrosty wynikające z formacji trójkąta zwyżkującego zakładają ruch do poziomu 0,8045. Warto zwrócić uwagę na opory poziom 0,775 oraz 0,783. (Wykres 2)

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

sweet_satan pisze:Wiecie co wam powiem, jak w zeszłym tygodniu jak na ropie był wyraźny trend wzorstowy to nikt się nie interesował i nie mogłem się doprosić o jedną konkretną opinie na temat WTI.
Teraz jak wykres szaleje i nikt nie wie tak na prawdę co się dzieje to wy spekulujecie na potęgę.
Ważne czy zarobiłeś,?
kilka rzeczy analizować nie da rady,
zrób wykres najlepiej z wyzszego i pokaz ten trend co mówisz? :)

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

sweet_satan pisze:Wiecie co wam powiem, jak w zeszłym tygodniu jak na ropie był wyraźny trend wzorstowy to nikt się nie interesował i nie mogłem się doprosić o jedną konkretną opinie na temat WTI.
Wczoraj był mega wzrostowy trend i były analizy rano i dzień wcześniej robione przez Rafała. Było korzystać.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Rafal152

Nieprzeczytany post autor: Rafal152 »

BRT identyczna sytuacja jak wczoraj .. obserwować i grać

czekać na wyjście i potwierdzenie

wyjście dołem uwaga na silne opory może szybko wrócić

zresztą do góry tak samo :mrgreen:

Zablokowany