DavidFX - jeżeli teoria CJ działa to dzisiejszy dzień to pokaże. Tu nie chodzi o wyobraźnie tylko o to czy to czego się uczymy ma sens i jakieś szersze zastosowanie w praktyce.
Otóż EUR/USD - jest M i to jest Peak High (to co wczoraj napisałem za pierwszym razem), to co wydarzyło się następnie i powstał taki jakby stożek widoczny na H1 dla EUR/USD który powrócił prawie do M to powinien być klasyczny STOP HUNT, no w tym przypadku nie może być inaczej.
Nie widzę tego inaczej. Teraz z kolej ten wzrost to jest Level 1 i akumulacja przed danymi które lecą o 10 oraz 11. Godziną "0" powinna być godzina albo 10:00 albo nie później niż 11:00 i raczej to będzie 11:00. Po prostu ciągną do ostatniego OB aby zyskać maksimum płynności.
A jeżeli powyższe nie zadziała no to niestety - na forexie równie dobrze można grać na pałę niczym w czarne i czerwone.
A mówiąc w skrócie - po prostu na EUR/USD powinna być dzisiaj mega zwała w dół. Nie ma innej uzasadnionej opcji.
Z kapitanem Jack'iem na zmanipulowanych wodach
Re: Z kapitanem Jack'iem na zmanipulowanych wodach
a jak bedzie wystrzal w kosmos na edku to co
67% jest na spadki traderow z bzwbk
wiekszosc nie moze miec racji
mowie Ci wszystko zalezy od wyobrazni twojej mojej kogokolwiek co zobaczysz w co uwierzysz uznajesz za prawde a Fox i tak zrobi co mu sie zywnie podoba
Zaorski gra na pale raz czarne raz czerwone i mu wychodzi nie widzialem u niego jakies analizy CJa czy jakakolwiek inna

67% jest na spadki traderow z bzwbk

wiekszosc nie moze miec racji

mowie Ci wszystko zalezy od wyobrazni twojej mojej kogokolwiek co zobaczysz w co uwierzysz uznajesz za prawde a Fox i tak zrobi co mu sie zywnie podoba

Zaorski gra na pale raz czarne raz czerwone i mu wychodzi nie widzialem u niego jakies analizy CJa czy jakakolwiek inna

AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
z tym wykresem bym się zgodził, choć może to wydarzyć się szybko,DavidFx pisze:
większość drobnicy gra na S, taki też wygląda z dużych TF no i funt zrobi nowe dno na 90%

ale fox musi najpierw udusić niedźwiedzie, bo inaczej do dołu nie pojedzie,
a CJ dajcie spokój, każdy liczy levele inaczej, wniosek z tego że rynek jest nie jasny, a CJ pisał że jak na jakiejś parze jest trudno odczytać to należy poszukać inne na której będzie to wyglądało czytelnie.
Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.
Levele, srelelele a głupim radość.
As28 - tyle że EUR/USD było PEWNE według koncepcji CJa. To własnie jest podręcznikowy wykres CJa obrazujący podręcznikową głupotę tej teorii. I tu nie chodzi o punkt spojrzenia, ale o zasadę. W takim razie jeżeli nie można mieć pewności co do tego na którym jesteś w levelu i w którym kierunku te levele zmierzają ...to jak chcesz na tym zarabiać ?
Fascynuje mnie tylko jak Michosz ma tego typu rezultaty na przestrzeni ostatnich 6 miesięcy ale może po prostu gra z trendem i tyle. W sumie widzisz że coś urosło - kup, zabezpiecz SL i trzymaj dopóki rośnie a nie cuduj. Tyle że to nie teoria CJ, tyle to Ci każdy powie beż kilkutysięcznego wątku na forum.
EDIT: Btw - i jeszcze CJ ma czelność sprzedawać ten chłam odpłatnie...świetnie, to ci dopiero biznes. Stwórz bzdurną teorię, pokaż naiwnym że działa a później zacznij to opychać za dolary. Genialne ! Złoty Graal jeżeli chodzi o zarabianie na rynku Forex.
As28 - tyle że EUR/USD było PEWNE według koncepcji CJa. To własnie jest podręcznikowy wykres CJa obrazujący podręcznikową głupotę tej teorii. I tu nie chodzi o punkt spojrzenia, ale o zasadę. W takim razie jeżeli nie można mieć pewności co do tego na którym jesteś w levelu i w którym kierunku te levele zmierzają ...to jak chcesz na tym zarabiać ?
Fascynuje mnie tylko jak Michosz ma tego typu rezultaty na przestrzeni ostatnich 6 miesięcy ale może po prostu gra z trendem i tyle. W sumie widzisz że coś urosło - kup, zabezpiecz SL i trzymaj dopóki rośnie a nie cuduj. Tyle że to nie teoria CJ, tyle to Ci każdy powie beż kilkutysięcznego wątku na forum.
EDIT: Btw - i jeszcze CJ ma czelność sprzedawać ten chłam odpłatnie...świetnie, to ci dopiero biznes. Stwórz bzdurną teorię, pokaż naiwnym że działa a później zacznij to opychać za dolary. Genialne ! Złoty Graal jeżeli chodzi o zarabianie na rynku Forex.
CJ nigdy niczego nie sprzedawał.
To że ktoś chce na jego teoriach zarobić to inna sprawa.
Jak ktoś nie umie grać to bierze się za uczenie.
To że ktoś chce na jego teoriach zarobić to inna sprawa.
Jak ktoś nie umie grać to bierze się za uczenie.
As28 - masz nieaktualne info. Otóż CJ ten chłam sprzedaje, bo zaczął sprzedawać i to za grube dolary.
Kilkanaście postów wcześniej DavidFX pisał o tym że CJ to sprzedaje a nawet przytoczył stosownego linka.
I wiesz co ? Nie mam nic przeciwko jeżeli ktoś w sposób zasłużony zarabia na wiedzy która coś daje. Ale handlować tym czymś ? To tak jakbyś sprzedał siano w małym słoiku za 1000 dolców, tyle że z tego siana byłoby i tak więcej pożytku.
Pewnie mu nie idzie na Forexie to stwierdził że zmonetyzuje swoją "wiedzę". Zresztą kilka postów temu David sam napisał że CJ też topi jak nic, nie wiem skąd to akurat wie bo nie miałem na ten temat pojęcia ale ...cóż. I dałem się znowu wciągnąć w ten wir głupoty z levelami zamiast trzymać się logicznej i prostej w swym założeniu teorii ICT. To gówno od CJa nie nadaje się nawet do tego aby stosować je jako filtr do teorii ICT.
BTW - widziałeś moje niektóre wejścia, i co ? Zyski przyzwoite co ? To może teraz dorobię do tego teorie i zacznę robić webinary za 1000 USD za rok (oczywiście płatne z góry, bo jakże by inaczej), to jak kto chętny by się zapisać ? Oczywiście strat nikomu nie pokaże, bo wtedy diament nie byłby już taki kryształowy i mógłby co poniektórych zniechęcić.
Sorry stary ale nie problem złapać walutę w fajnym miejscu i przypierdolić takim lotem aby zyski aż ludziom w oczy zaświeciły, ale utrzymać to przez lata i żywić się z tego to już sztuka. Więc lepiej wygenerować coś na pokaz i opychać naiwnym webinary za grube baksy. I to jest teoria CJa nic dodać, nic ująć złoty gral na rynku Forex
Kilkanaście postów wcześniej DavidFX pisał o tym że CJ to sprzedaje a nawet przytoczył stosownego linka.
I wiesz co ? Nie mam nic przeciwko jeżeli ktoś w sposób zasłużony zarabia na wiedzy która coś daje. Ale handlować tym czymś ? To tak jakbyś sprzedał siano w małym słoiku za 1000 dolców, tyle że z tego siana byłoby i tak więcej pożytku.
Pewnie mu nie idzie na Forexie to stwierdził że zmonetyzuje swoją "wiedzę". Zresztą kilka postów temu David sam napisał że CJ też topi jak nic, nie wiem skąd to akurat wie bo nie miałem na ten temat pojęcia ale ...cóż. I dałem się znowu wciągnąć w ten wir głupoty z levelami zamiast trzymać się logicznej i prostej w swym założeniu teorii ICT. To gówno od CJa nie nadaje się nawet do tego aby stosować je jako filtr do teorii ICT.
BTW - widziałeś moje niektóre wejścia, i co ? Zyski przyzwoite co ? To może teraz dorobię do tego teorie i zacznę robić webinary za 1000 USD za rok (oczywiście płatne z góry, bo jakże by inaczej), to jak kto chętny by się zapisać ? Oczywiście strat nikomu nie pokaże, bo wtedy diament nie byłby już taki kryształowy i mógłby co poniektórych zniechęcić.
Sorry stary ale nie problem złapać walutę w fajnym miejscu i przypierdolić takim lotem aby zyski aż ludziom w oczy zaświeciły, ale utrzymać to przez lata i żywić się z tego to już sztuka. Więc lepiej wygenerować coś na pokaz i opychać naiwnym webinary za grube baksy. I to jest teoria CJa nic dodać, nic ująć złoty gral na rynku Forex
Ostatnio zmieniony 12 sie 2016, 15:49 przez maccyw, łącznie zmieniany 1 raz.
A kto ci każe, załóż jak DacidFX swój juranal, będę zaglądał.
CJ nic nie sprzedaje, to co dał David to nie jest jego.
CJ nic nie sprzedaje, to co dał David to nie jest jego.
O kurcze, rzeczywiście, odszczekuje co napisałem .....as28 pisze:CJ nic nie sprzedaje, to co dał David to nie jest jego.
rozumiem maccyw twoja frustracje bo sie okazalo ze nic nie dziala na rynku gdyby bylo cokolwiek co sie sprawdza zawsze wtedy 99,9% traderow by zarabialo ale wiemy ze takie rzeczy tylko w erze
jedynie kto zarabia zawsze i wszedzie i ma tajemny plan to Fox jego trzeba pytac jak to robi

jedynie kto zarabia zawsze i wszedzie i ma tajemny plan to Fox jego trzeba pytac jak to robi

AIM FOR THE IMPOSSIBLE!