Ropa i DAX to akurat odwrotnie latająŚwieżak44 pisze:No to dziś dzień wywalania wszystkiego w górę! Ropa, DAX, WIG20, KGHM wszystko odbija się od poziomów i w górę. Sp500 trochę podbije , dolar tani. Lecę z nowym kontem i nową taktyką. Już mnie DAX żadną luka nie zaskoczy..
DayTrading: Czwartek 11.08.2016
Re: DayTrading: Czwartek 11.08.2016
No niestety moja strategia nie sprawdziła się nawet na demo. W zasadzie cały czas byłem pod kreską, czasem sporo odrobiłem, ale w końcu parę dni temu załatwili mnie na DAX-ie na amenStachuu pisze:no to powiedziałeś co wiedziałeś.... kasa zostaje w krajugratuluje dobrego humoru
-- Dodano: 11 sie 2016, 01:09 --
świeżak nie szkoda ci czasu na demo?? graj w real chociaż małymi kwotami
-- Dodano: 11 sie 2016, 01:15 --
granie na demo nie uczy tak jak real. Będziesz ćwiczył w demo a za jakiś czas wejdziesz w real i po pierwszych stratach będziesz robił w gacie i zamykał pozycje ze stratą , że ci hajs paruje. Grając na giełdzie trzeba zaakceptować to, że będą zdarzały się sytuacje, że trzeba zamykać ze stratą. Bardzo ważna jest psychika w uczestniczeniu na giełdzie a demo tego nie uczy
-- Dodano: 11 sie 2016, 01:15 --
granie na demo nie uczy tak jak real. Będziesz ćwiczył w demo a za jakiś czas wejdziesz w real i po pierwszych stratach będziesz robił w gacie i zamykał pozycje ze stratą , że ci hajs paruje. Grając na giełdzie trzeba zaakceptować to, że będą zdarzały się sytuacje, że trzeba zamykać ze stratą. Bardzo ważna jest psychika w uczestniczeniu na giełdzie a demo tego nie uczy
-- Dodano: 11 sie 2016, 01:24 --
A Ty Bemowo co, nocna zmiana?

A teraz wejście z mojej nowej strategii na dobry początek dnia:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
- moneymaker
- Gaduła
Stopy w dół, waluta się osłabia. Tyle teoria. Wczoraj na myfxbook prawie 80% "leszczy" obstawiało osłabienie NZD i co? Chcieli wydymać SM, to SM wspólnie z farciarzem (wczoraj czytałem, że obstawiał, że NZD się umocni) wydymali "leszczy". Oczywiście to było po danych.
Teraz możliwe, że ta obniżka stóp będzie dyskontowana, czyli domknięcie luk (cokolwiek to słowo na forex-ie znaczy) i dalsza jazda kiwi w dół; GBPNZD i EURNZD w górę.
Świeżak, nie daj się podpuszczać, dopracuj strategię na demo, jak będziesz miał strategię, wtedy możesz uczyć się panowania nad emocjami na realu.
Teraz możliwe, że ta obniżka stóp będzie dyskontowana, czyli domknięcie luk (cokolwiek to słowo na forex-ie znaczy) i dalsza jazda kiwi w dół; GBPNZD i EURNZD w górę.
Świeżak, nie daj się podpuszczać, dopracuj strategię na demo, jak będziesz miał strategię, wtedy możesz uczyć się panowania nad emocjami na realu.
Co my tu mamy na UJ, flaga i RGR do obserwacji
- krzychu3_1989
- Pasjonat
jesteś dobrym anty wskaźnikiemŚwieżak44 pisze:No to dziś dzień wywalania wszystkiego w górę! Ropa, DAX, WIG20, KGHM wszystko odbija się od poziomów i w górę. Sp500 trochę podbije , dolar tani. Lecę z nowym kontem i nową taktyką. Już mnie DAX żadną luka nie zaskoczy..

-
- Fanatyk
Badź lepszy daj analizekrzychu3_1989 pisze:jesteś dobrym anty wskaźnikiemŚwieżak44 pisze:No to dziś dzień wywalania wszystkiego w górę! Ropa, DAX, WIG20, KGHM wszystko odbija się od poziomów i w górę. Sp500 trochę podbije , dolar tani. Lecę z nowym kontem i nową taktyką. Już mnie DAX żadną luka nie zaskoczy..

- krzychu3_1989
- Pasjonat
rzadko tu zaglądam z jednego powodu dział nazywa się daytrading a to nie dla mnieTomasz196407 pisze:Badź lepszy daj analizekrzychu3_1989 pisze:jesteś dobrym anty wskaźnikiemŚwieżak44 pisze:No to dziś dzień wywalania wszystkiego w górę! Ropa, DAX, WIG20, KGHM wszystko odbija się od poziomów i w górę. Sp500 trochę podbije , dolar tani. Lecę z nowym kontem i nową taktyką. Już mnie DAX żadną luka nie zaskoczy..
nierobie analiz jedno dniowych
-
- Fanatyk
to mi sie podoba Krzychu 
analizy !!
Dax kontynuacja ruchu wzrostowego kolejne podfale, w fali wyzszego,
https://new.tradingview.com/x/dCb4bLVf/
Indeks dolara wczoraj zamieszczałem, kontynuacja ruchu prp 5wC
https://new.tradingview.com/x/Eny5DVv9/
GJ ostatni ruch w 5
<i, <ii ... ed
złoto wczorajsze:

analizy !!
Dax kontynuacja ruchu wzrostowego kolejne podfale, w fali wyzszego,
https://new.tradingview.com/x/dCb4bLVf/
Indeks dolara wczoraj zamieszczałem, kontynuacja ruchu prp 5wC
https://new.tradingview.com/x/Eny5DVv9/
GJ ostatni ruch w 5
<i, <ii ... ed
złoto wczorajsze:
Ostatnio zmieniony 11 sie 2016, 10:04 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 5 razy.
Próba odpowiedzi na odwieczne pytania, czy to koniec jazdy? czy będzie korekta? a jeśli to jak głęboka? a może to nie korekta a odbicie? Misz masz FXmoneymaker pisze: Teraz możliwe, że ta obniżka stóp będzie dyskontowana, czyli domknięcie luk (cokolwiek to słowo na forex-ie znaczy) i dalsza jazda kiwi w dół; GBPNZD i EURNZD w górę.

PS jeszcze najważniejsze pytanie, dokąd zaleci? Czy oby doleci, czy już wyjść lepiej?

Dodałem jeszcze stary, dobry MACD

Ostatnio zmieniony 11 sie 2016, 09:55 przez Farciarz, łącznie zmieniany 1 raz.
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.
EKIPA NIE DO POKONANIA.
Kiwi jeszcze trochę zostało miejsca, jak uważacie 
-- Dodano: 11 sie 2016, 09:59 --

-- Dodano: 11 sie 2016, 09:59 --
Tomaszu za dobry jesteś , a w sumie nie, i tak większość wysiada po 20 pipsachTomasz196407 pisze:to mi sie podoba Krzychu
analizy !!