DayTrading: Czwartek 11.08.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 12 sie 2016, 00:00

Wzrost
6
46%
Bez zmian
3
23%
Spadek
4
31%

Liczba głosów: 13

Awatar użytkownika
batty
Bywalec
Bywalec

Re: DayTrading: Czwartek 11.08.2016

Nieprzeczytany post autor: batty »

Świeżak44 pisze:No to dziś dzień wywalania wszystkiego w górę! Ropa, DAX, WIG20, KGHM wszystko odbija się od poziomów i w górę. Sp500 trochę podbije , dolar tani. Lecę z nowym kontem i nową taktyką. Już mnie DAX żadną luka nie zaskoczy..
Ropa i DAX to akurat odwrotnie latają

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Stachuu pisze:no to powiedziałeś co wiedziałeś.... kasa zostaje w kraju :) gratuluje dobrego humoru :)

-- Dodano: 11 sie 2016, 01:09 --

świeżak nie szkoda ci czasu na demo?? graj w real chociaż małymi kwotami

-- Dodano: 11 sie 2016, 01:15 --

granie na demo nie uczy tak jak real. Będziesz ćwiczył w demo a za jakiś czas wejdziesz w real i po pierwszych stratach będziesz robił w gacie i zamykał pozycje ze stratą , że ci hajs paruje. Grając na giełdzie trzeba zaakceptować to, że będą zdarzały się sytuacje, że trzeba zamykać ze stratą. Bardzo ważna jest psychika w uczestniczeniu na giełdzie a demo tego nie uczy

-- Dodano: 11 sie 2016, 01:15 --

granie na demo nie uczy tak jak real. Będziesz ćwiczył w demo a za jakiś czas wejdziesz w real i po pierwszych stratach będziesz robił w gacie i zamykał pozycje ze stratą , że ci hajs paruje. Grając na giełdzie trzeba zaakceptować to, że będą zdarzały się sytuacje, że trzeba zamykać ze stratą. Bardzo ważna jest psychika w uczestniczeniu na giełdzie a demo tego nie uczy

-- Dodano: 11 sie 2016, 01:24 --

A Ty Bemowo co, nocna zmiana :) ?
No niestety moja strategia nie sprawdziła się nawet na demo. W zasadzie cały czas byłem pod kreską, czasem sporo odrobiłem, ale w końcu parę dni temu załatwili mnie na DAX-ie na amen :) Więc to nawet nie jest kwestia psychiki, tylko sposobu gry i setupów, który teraz zmieniłem i zobaczymy czy to coś zmieni. Lepiej robić błędy i testować na demo niż na live nawet małymi kwotami. Po paru miesiącach obserwacji rynków stwierdzam, że wciąż jestem na początku drogi. Jakbym grał ostrzej live to byłbym juz nieźle umoczony. Ale teraz mam juz mam całkiem nowy patent na grę i zobaczymy. Jeśli nie dam rady na demo, to trzeba będzie się niestety poddać, ale będę pewnie jeszcze długo próbować. Nie chcę przechodzić przez to co Ambasador. :)
A teraz wejście z mojej nowej strategii na dobry początek dnia:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
moneymaker
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: moneymaker »

Stopy w dół, waluta się osłabia. Tyle teoria. Wczoraj na myfxbook prawie 80% "leszczy" obstawiało osłabienie NZD i co? Chcieli wydymać SM, to SM wspólnie z farciarzem (wczoraj czytałem, że obstawiał, że NZD się umocni) wydymali "leszczy". Oczywiście to było po danych.

Teraz możliwe, że ta obniżka stóp będzie dyskontowana, czyli domknięcie luk (cokolwiek to słowo na forex-ie znaczy) i dalsza jazda kiwi w dół; GBPNZD i EURNZD w górę.

Świeżak, nie daj się podpuszczać, dopracuj strategię na demo, jak będziesz miał strategię, wtedy możesz uczyć się panowania nad emocjami na realu.

andrut
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrut »

Co my tu mamy na UJ, flaga i RGR do obserwacji

Awatar użytkownika
krzychu3_1989
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krzychu3_1989 »

Świeżak44 pisze:No to dziś dzień wywalania wszystkiego w górę! Ropa, DAX, WIG20, KGHM wszystko odbija się od poziomów i w górę. Sp500 trochę podbije , dolar tani. Lecę z nowym kontem i nową taktyką. Już mnie DAX żadną luka nie zaskoczy..
jesteś dobrym anty wskaźnikiem :D

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

krzychu3_1989 pisze:
Badź lepszy daj analize :mrgreen:

Awatar użytkownika
krzychu3_1989
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krzychu3_1989 »

Tomasz196407 pisze:
krzychu3_1989 pisze:
Badź lepszy daj analize :mrgreen:
rzadko tu zaglądam z jednego powodu dział nazywa się daytrading a to nie dla mnie
nierobie analiz jedno dniowych

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

to mi sie podoba Krzychu :564:
analizy !!

Dax kontynuacja ruchu wzrostowego kolejne podfale, w fali wyzszego,

https://new.tradingview.com/x/dCb4bLVf/

Indeks dolara wczoraj zamieszczałem, kontynuacja ruchu prp 5wC

https://new.tradingview.com/x/Eny5DVv9/

GJ ostatni ruch w 5
<i, <ii ... ed

złoto wczorajsze:
Ostatnio zmieniony 11 sie 2016, 10:04 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 5 razy.

Awatar użytkownika
Farciarz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Farciarz »

moneymaker pisze: Teraz możliwe, że ta obniżka stóp będzie dyskontowana, czyli domknięcie luk (cokolwiek to słowo na forex-ie znaczy) i dalsza jazda kiwi w dół; GBPNZD i EURNZD w górę.
Próba odpowiedzi na odwieczne pytania, czy to koniec jazdy? czy będzie korekta? a jeśli to jak głęboka? a może to nie korekta a odbicie? Misz masz FX :wink: , gbp-nzd, jutro przerzucam się na eur/jpy albo usd/jpy

PS jeszcze najważniejsze pytanie, dokąd zaleci? Czy oby doleci, czy już wyjść lepiej? :P
Dodałem jeszcze stary, dobry MACD

Obrazek
Ostatnio zmieniony 11 sie 2016, 09:55 przez Farciarz, łącznie zmieniany 1 raz.
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.

andrut
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrut »

Kiwi jeszcze trochę zostało miejsca, jak uważacie :?:

-- Dodano: 11 sie 2016, 09:59 --
Tomasz196407 pisze:to mi sie podoba Krzychu :564:
analizy !!
Tomaszu za dobry jesteś , a w sumie nie, i tak większość wysiada po 20 pipsach :d :d :d

Zablokowany