Z kapitanem Jack'iem na zmanipulowanych wodach

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
as28
Maniak
Maniak

Re: Z kapitanem Jack'iem na zmanipulowanych wodach

Nieprzeczytany post autor: as28 »

DavidFx pisze:as28 a mozesz dac jakis przyklad na obrazku takiego order blocka bo nadal nie rozumiem :D
na czerwono masz zaznaczone świece i poziomy order block
https://www.mql5.com/en/charts/5576312/ ... ski-mbanku
Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.

Awatar użytkownika
michosz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: michosz »

maccyw pisze:
michosz pisze:Jeden cykl na M15 trwa od 3 do 5 dni. Przeważnie 3 , aczkolwiek może się wydłużyć albo tak jak pisałeś czasami mogą być tylko 2 dni. To zależy gdzie jesteśmy na wyższej ramie czasowej. Jeśli wchodzisz na M15 ( levele obserwuj na H1 ) to zwróć uwagę na jakim levelu jesteś na H4. Z reguły 3 levele na H1 to 1 level na H4 itd..
Albo 8 dni tak jak przykładowo na GBP/USD przed wczorajszą obsuwą w dół. I to jest właśnie największy problem tego liczenia leveli i dni, nigdy nie wiesz kiedy tak naprawdę cykl się zakończył i kiedy rozpoczął.
Nie ma 8 dni wzrostu na G/U :D
......................................................
Łącznie ten cykl trwał 5 dni, a 3 dni wzrostu :D
tak jak zaznaczyłem na screenie :D
.................................................
No, ale skoro Ty nie liczysz leveli/dni to nie ma to dla Ciebie żadnego znaczenia.
Pokazuje zainteresowanym jak ja to robie.
pozdrawiam :mrgreen:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
as28
Maniak
Maniak

A teraz historia euro wg. CJ.
Użyte skróty na pierwszej stronie wątku.
cz1.
https://www.mql5.com/en/charts/5576358/ ... ski-mbanku
cz2.
https://www.mql5.com/en/charts/5576396/ ... ski-mbanku

ciekawym jest to że fox robił swoje ruch w środę i piątek,
w poniedziałek i czwartek fox nie wykazywał dużej aktywności,

tutaj można wziąć teorię z ITC że najlepszym dniem do ustawienia się pod ruchu jest wtorek lub środa

Awatar użytkownika
as28
Maniak
Maniak

michosz gratuluję wyników
http://www.myfxbook.com/members/michalf ... cj/1712883
szczególnie w czerwcu,
pomimo że cię 3 czerwca fox pokąsał, nie podałeś się i w całym miesiącu osiągnąłeś nieprawdopodobny wynik grając malutkimi lota i na egzotycznych parach :roll: 8) :569: brawo :569:

ciekawe co na to złośliwi, co mówią że CJ to bajkopisarz :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

eresz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: eresz »

as28 pisze:
DavidFx pisze:as28 a mozesz dac jakis przyklad na obrazku takiego order blocka bo nadal nie rozumiem :D
na czerwono masz zaznaczone świece i poziomy order block
https://www.mql5.com/en/charts/5576312/ ... ski-mbanku
To jeszcze krótko powiedzcie jaki cel mają te order blocks, bo mi to wygląda na stop hunt, ewentualnie na manipulację.

eresz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: eresz »

michosz pisze: Nie ma 8 dni wzrostu na G/U :D
......................................................
Łącznie ten cykl trwał 5 dni, a 3 dni wzrostu :D
tak jak zaznaczyłem na screenie :D
Pokazuje zainteresowanym jak ja to robie.
pozdrawiam :mrgreen:
Michosz, wklejaj screeny, czekam na nie, nawet jak się przymierzasz do wejścia na 3 levelu, zaczyna mi się to podobać, bo tylko raz wyłapujemy akumulację/manipulację a potem już tylko śledzimy ruch przez kilka dni :D

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

Michosz rozpisz mi na gbp/jpy levele jak to widzisz jestem cholernie ciekaw :-D
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

maccyw
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: maccyw »

Michosz - nie, po prostu zakładając że cykl zaczął się tam gdzie jest Peak Low zaznaczone przez Ciebie a był wtedy 26-ty to od 26-go do 29-go są 4 dni + od 1-go do 3-go kolejne 3 a więc razem 7 dni (tak więc może rzeczywiście nie 8 ale 7 dni).

No więc tu nasuwa się pytanie-klucz wskazanej przez Ciebie strategii - czy cykl liczy się od dnia kiedy to nastąpiło PL lub PH czy liczy się go od 1-go dnia kiedy wyłapiemy dużą ładną wzrostową / spadkową świecę, a więc od pierwszego dnia ostrego wzrostu / spadku ? Jakkolwiek, rozumiesz już dlaczego stwierdziłem że cykl trwał 7 dni.

Kolejna sprawa - czy w takim razie, podążając strategią o której piszesz, czy w ogóle grałbyś na EUR/USD w okresie 30 maj - 6 czerwiec ? I ile tam jak dla Ciebie trwał cykl bo jak dla mnie 6 dni przynajmniej.

As28 - thx, rozjaśniłeś mi strategię CJ'a znacznie lepiej niż on sam. Nie wiem czemu ale on, i to są jego słowa, twierdził że Stop Hunty występują CODZIENNIE. A to jest jak widzę totalna bzdura. Nie wiem również dlaczego on kazał szukać RRT na Daily i H4 (a najlepiej aby wtedy kiedy na Daily kształtowało się również na H4), skoro Ty z powodzeniem wyszukujesz ich na H1.

BTW. w sumie zorientowałem się wczoraj że widzę w takim razie rynek jak ICT. Obejrzałem jego filmik i on też tak to widział że sięgną wyżej. Zatem jedyna korekta którą wprowadzę do grania pod dane to nawet gdy będę mocno przekonany że sięgną do punktu "X" po to by następnie spaść będę wchodził z kierunkiem właściwym bez usiłowanai łapania ruchu pod prąd.

DavidFX - Order Blocks to nie są żadne Stop Hunty. Order Blocks to miejsca w których należy spodziewać się znacznej płynności która pozwala na zwały takie jak w piątek na EUR/USD. A jeżeli interesują Cię szczegóły to odsyłam do tutoriali ICTego bo on to najlepiej tłumaczy.
EDIT: przy czym to co pokazałem wczoraj na M15 było błędne z mojej winy. Order Blocks kształtują się z właściwym kierunkiem, co więcej prawdziwe Order Blocks to nie Order Blocks powstające co chwilę tylko przykładowo dnia poprzedniego bądź 2 dni wcześniej. I oni prawidłowo wczoraj do takiego Order Blocks doszli, zobacz sobie dla EUR/USD na H1. Popełniłem błąd bo mi beret zrył trochę GBP/USD w czwartek i patrzyłem na EUR/USD poprzez pryzmat czwartku.

maccyw
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: maccyw »

As28 - miejsce które rozrysowałeś jako miejsce gdzie powinni być znowu BUY i nie powinni łamać poprzedniej akumulacji pokrywa się też z miejscem występowania bardzo ważnego Order Block na Daily dla EUR/USD. Mocna świeca, dodatkowo stworzyli pina. Przy czym według teorii ICTego Order Block pozostaje ważne nawet jak dojdą do połowy tej świecy. Jakkolwiek tu z pomocą znowu przychodzi godzina publikacji danych, jeżeli do momentu danych nie złamią tego Order Blocka, i nie zrobią nic innego co sugerowałoby możliwe jego złamanie, to publikacja danych będzie równoznaczna z ruchem do góry.

Obrazek

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

Obrazek

na edku wyglada na to ze beda tylko 2 levele i lecimy w gore :p

Super jest CJ bo mozna wrecz na "pale" wchodzic mega kapitalem taka jest niebywala skutecznosc tylko widzisz i walisz z grubej rury i w tym jest przewaga CJa nad wszystkimi innymi "szkoleniowcami" tam musisz analizowac 5 interwalow szukac patrzec czekac myslec i sto tysiecy innych rzeczy robic ktore powoduja juz samo przez siebie ze jakosc traidingu spada stad marne rezultaty sie uzyskuje :p

CJ jest geniuszem potem dlugo dlugo nic przepasc i reszta :D

bo CJ to nie tylko 1,2,3 to wierzcholek gory lodowej jest o wiele wiecej niz wam sie wszystkim wydaje :p
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

ODPOWIEDZ