Przydałby się wyższy szczyt niż wczoraj, ale dzień dopiero się zaczynakarnak pisze:A nie czytałeś wpisów, że mamy trend spadkowy?TsunamiPL pisze:Ja pomogę. Wzrostowy.karnak pisze:@fx-technik
jaki mamy trend na EDku od 25 lipca od porannego dołka?![]()
Stąd pytam o rozstrzygnięcie Pana profesora.
DayTrading: Środa 27.07.2016
Re: DayTrading: Środa 27.07.2016
The only way is up
rzeźnik
h1 walenie łbem w sufit
h1 walenie łbem w sufit
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- fx-technik
- Fanatyk

I wyraźna przewaga momentum spadkowego.fx-technik pisze:Żadnego nie ma.karnak pisze:@fx-technik
Jest korekta impulsu spadkowego.
Dzisiaj do tej pory płasko.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
rzeźnik m30 - jeszcze pod wodą
trójkąt, niedługo zaczniemy większy ruch
trójkąt, niedługo zaczniemy większy ruch
Uparłeś sie na te jedne loty...Świeżak44 pisze:Ostatnia S-ka prawie odrobiła mi straty z głupot , które rano porobiłem.. Coś na zachętę na koniec po całej seri SL do południa.. Wnioski- nigdy nie grać przeciw trendowi w jakimś pustym polu miedzy liniami+6200 PLN z 1 lota na DAX-ie. Tak chciałbym grać w niedalekiej przyszłości..
Ja dziś 7 transakcji, 7 in plus. +525,37.
Lipiec: +17,7k
Total wynik +460,97 - aczkolwiek sell na gbpusd i dax wciąż otwarte. Jak będzie 5-10k na plusie będzie można powiedzieć o pełnym sukcesie.
Dziś ciężko sie grało - wolno coś dax dzisiaj chodził.
Ano właśnie , czy mógłbyś do zbioru definicji, które tak ładnie przytoczyłeś odnośnie impulsu, korekty itp.fx-technik pisze:I wyraźna przewaga momentum spadkowego.fx-technik pisze:Żadnego nie ma.karnak pisze:@fx-technik
Jest korekta impulsu spadkowego.
Dzisiaj do tej pory płasko.
dodać jeszcze definicję "żadnego nie ma" i "płasko", bo zupełnie tego obiektywnie nie czuję i widzę, że zależy to od punktu widzenia i siedzenia.
Z góry dziękuję.
UWAGA. Dywergencja dołków podpowiada, że zaraz LLLLLLLLLLLL na DAX-ie trzeba brać. DAX nie spada!
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Brawo TYŚwieżak44 pisze: Wnioski- nigdy nie grać przeciw trendowi w jakimś pustym polu miedzy liniami![]()
Można poczekać na ubicie doła SP500, ale w zasadzie to można już brać L na DAX-a . Tak myśle.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Uważaj na te L, bo jak pie......., według pewnego schematu powinno być 8800.Świeżak44 pisze:UWAGA. Dywergencja dołków podpowiada, że zaraz LLLLLLLLLLLL na DAX-ie trzeba brać. DAX nie spada!