highend pisze:jak dzieci....
ED wygląda jednak na L

nie krzyczę eur power, ale....
indeksy wyglądają na jakąś korektę.
a jakbym się miał czepiać to przypomnę @karnak platynę. Na moje to wywaliła Twój opór gdzie S stawiałeś lub zamierzałeś postawić.
z ciekawych par: USDTRY... dobrze wystraszyli eskowiczów i... spada
ropa bez zmian. poziom 41 byłby odpowiedni na L

, to jest łapanie dołka, ale w trendzie Weekly boczno-wzrostowym, zatem nie widzę przeszkód by ów dołek łapać.
O jakim Ty czepianiu piszesz?
Czy ja Dadasowi zarzucałem, że się pomylił ?
Chodziło tylko i wyłącznie o zwrócenie uwagi na łamanie zasad, które się samemu propagowało.
Jeśli się już mnie czepiasz to primo przyzwoitość by nakazywała, byś to zrobił wtedy, kiedy zamieściłem ten wykres platyny (choćby odpowiedzią mi, że uważasz, iż będzie inaczej), a nie teraz, gdy zobaczyłeś wyskok w górę i rżniesz cwaniaka, tak to, każdy potrafi po fakcie.
Secundo - tydzień się jeszcze nie skończył, a to był wykres tygodniowy i poczekałbym z oceną do jego zamknięcia, czy i wtedy wyjdzie ponad opór, który pokazałem ?
Po trzecie, gdyby nawet to nie twierdziłem, że jestem nieomylny, i jak się nie sprawdzi to uznam, że się pomyliłem.
Widać, że chciałeś mi przyłożyć na siłę, a wyszło na oślep, a miałem Cię za rozsądnego.
Daję Ci możliwość odniesienia się do poniższego dziennego, aktualnego wykresu platyny, jak widać u mnie jest na oporze, a u Ciebie? Tylko nie zwlekaj z odpowiedzią po fakcie.

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.