DayTrading: Piątek 22.07.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 23 lip 2016, 00:00

Wzrost
3
21%
Bez zmian
6
43%
Spadek
5
36%

Liczba głosów: 14

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 22.07.2016

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

moneymaker pisze:
Tilosag pisze:Moim zdaniem gra na demo nigdy nie ma sensu. O wiele bardziej opłaca wam się zapłacić 50 zł za szkolenie na microlotach.

Może i tak, a może i nie. Mam kolegę, który nota-bene forex-em mnie zaraził; gra dłużej niż ja, o ok. rok; na realu; wciąż się dokształca, stosuje MM, SL, AT i inne wynalazki i wciąż nie zarabia. Grając na demo, można dopracować strategię; grając na realu też, ale może to drożej kosztować; nie będę już pisał o tym, że moment kiedy będzie okres zarabiania, regularnego, może nigdy nie nadejść.

Nie jestem propagatorem stylu grania Zaorskiego; ale pewne sprawy można podpatrzyć, podobnie, jak i z innych filmów szkoleniowych z YT; niektóre, zwłaszcza dotyczące psychologicznych aspektów, uważam za wartościowe.
Gwarantuje ci, że nie po roku, ani nie po dwóch.
Przeważnie po 4-5-ciu latach, ale potrzeba dużego zaangażowania.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Kazik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kazik »

moneymaker pisze:
Tilosag pisze:Moim zdaniem gra na demo nigdy nie ma sensu. O wiele bardziej opłaca wam się zapłacić 50 zł za szkolenie na microlotach.

Może i tak, a może i nie. Mam kolegę, który nota-bene forex-em mnie zaraził; gra dłużej niż ja, o ok. rok; na realu; wciąż się dokształca, stosuje MM, SL, AT i inne wynalazki i wciąż nie zarabia. Grając na demo, można dopracować strategię; grając na realu też, ale może to drożej kosztować; nie będę już pisał o tym, że moment kiedy będzie okres zarabiania, regularnego, może nigdy nie nadejść.

Nie jestem propagatorem stylu grania Zaorskiego; ale pewne sprawy można podpatrzyć, podobnie, jak i z innych filmów szkoleniowych z YT; niektóre, zwłaszcza dotyczące psychologicznych aspektów, uważam za wartościowe.

To jest motto dla wszystkich przeciwników treningu na demo.
Więcej, dla ok 80% uczestników tej zabawy taki moment nie przychodzi nigdy.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

krok_do_sukcesu.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).

doktorek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: doktorek »

fx-technik pisze:
krok_do_sukcesu.jpg
Dadas a gdzie jest Zaba ?

Awatar użytkownika
moneymaker
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: moneymaker »

Ja póki co nie potrafię regularnie na demo zarabiać, i nie sądzę, że posiądę tę umiejętność grając w realu.

Dadas, jak mam ponad 1,5 roku intensywnego forex-u, kolega ok. 3 lat. Kończę już temat, bo mały off-top, a to DT.

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Wróćmy do analizy.. Zobaczcie czy te układy nie sa do siebie podobne?? Oczywiście nie znaczy, że teraz zagrają dalej tak samo bo dotarli do ważnych linii i mogą to rozegrać spadkowo, zastanawia minie ta powtarzalność zagrań na DAX-ie. 3 szczyty i konsola wzrostowa...a potem jednak w dół.. To nie może byc przypadek. To sa jakieś schematy gry.

-- Dodano: 24 lip 2016, 19:18 --

Idąc dalej tropem schematów to DAX nigdy nie wywalał ważnych poziomów tak z marszu. Zawsze robią 3 szczyty, potem głębsza korekta i dopiero wywalają.. Tutaj jak przeszli 9983 :

-- Dodano: 24 lip 2016, 19:21 --

Tutaj tak samo, 3 szczyty i w dół i dopiero w górę. Na ważnych poziomach nigdy nie przeszli tego z marszu po 3 szytach.

-- Dodano: 24 lip 2016, 19:34 --

Znalazłem 1 przypadek, gdzie jednak przeszedł ważną linię z marszu, ale tylko gdzieś na 2 doby. Czyli każde takie przekroczenie z marszu nie jest trwałe. Czyli teraz i tak i tak zwała, tylko zależy czy od razu z rana czy jeszcze będa starali się wyciągnac na kilka godzin, tak jak na tym wykresie DE30M30- x.png:

-- Dodano: 24 lip 2016, 19:52 --

Dywergencja na miedzi stała się faktem. Nie moga pokonać 5000... A DAX i Wig20 są czułe na miedź.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

fx-technik pisze:
Bemowo1 pisze:
Moim zdaniem PP jest, może nawet, że PP jest D lub PP jest BD
Tej świecy nadal nie można lekceważyć - to świeca sygnałowa (przynajmniej ja to tak interpretuję)

Twój wskaźnik nigdy się nie myli, myli się tylko ten kto jego używa!
Tego nie neguję, tylko na D1 jeszcze nie ma sygnałów zaprzeczenia spadków.
Czyli, jeszcze nie czas kupować!
Nie ma takich przesłanek nawet z m30

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Świeżak44 pisze:Wróćmy do analizy.. Zobaczcie czy te układy nie sa do siebie podobne?? Oczywiście nie znaczy, że teraz zagrają dalej tak samo bo dotarli do ważnych linii i mogą to rozegrać spadkowo, zastanawia minie ta powtarzalność zagrań na DAX-ie. 3 szczyty i konsola wzrostowa...a potem jednak w dół.. To nie może byc przypadek. To sa jakieś schematy gry.

-- Dodano: 24 lip 2016, 19:18 --

Idąc dalej tropem schematów to DAX nigdy nie wywalał ważnych poziomów tak z marszu. Zawsze robią 3 szczyty, potem głębsza korekta i dopiero wywalają.. Tutaj jak przeszli 9983 :

-- Dodano: 24 lip 2016, 19:21 --

Tutaj tak samo, 3 szczyty i w dół i dopiero w górę. Na ważnych poziomach nigdy nie przeszli tego z marszu po 3 szytach.

-- Dodano: 24 lip 2016, 19:34 --

Znalazłem 1 przypadek, gdzie jednak przeszedł ważną linię z marszu, ale tylko gdzieś na 2 doby. Czyli każde takie przekroczenie z marszu nie jest trwałe. Czyli teraz i tak i tak zwała, tylko zależy czy od razu z rana czy jeszcze będa starali się wyciągnac na kilka godzin, tak jak na tym wykresie DE30M30- x.png:

-- Dodano: 24 lip 2016, 19:52 --

Dywergencja na miedzi stała się faktem. Nie moga pokonać 5000... A DAX i Wig20 są czułe na miedź.
Tyle tylko, że to wszystko co piszesz nie ma najmniejszego znaczenia, bo nigdy nie widzisz prawej strony.
Znaczenie ma wyłącznie algorytm twojego tradowania.
Czyli, co dokładnie będziesz robił w bardzo precyzyjnie określonych sytuacjach rynkowych.
Gdy to będziesz wiedział, to ci zostanie jedynie wykonywanie.
W każdym innym wypadku grasz w ciemno.

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

Mój wykres obrazujący aktualną sytuację na metalach szlachetnych na przykładzie platyny ===> po odbiciu od mocnego oporu kontynuacja korekty ostatnich wzrostów:

PS.
Prawda, że piękne kreski, aż sam nie mogę uwierzyć, że dało się wychwycić tyle zależności? :) :) :)

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Prawej strony nie widzę, ale ilość scenariuszy w tym przypadku łatwo przewidzieć. Jeśli nawet odpalą w górę jutro w poniedziałek na DAX-ie to będzie to nietrwałe, na kilka godzin kilkanaście godzin. Miedź daje jasny sygnał do możliwych spadków. Ropa przebiła ostatnio ważny poziom w dół a przeważnie ona daje sygnał do zmiany trendu/korekty. Poziomy można wyznaczyć wcześniej, żeby wiedzieć gdzie będą się kierować/odbijać. Już wiem, że jak zaczną się prawdziwe spady na DAX-ie to poziomem retestu będzie 10080 (żółta linia)..Nie chodzi żeby grać w ciemno, ale żeby nie dac sie zaskoczyć. Sytucja wskazuje na duże prawdopodobieństwo korekty na DAX, SP500, miedzi i KGHM. W przypadku retestu 2120 na SP500 DAX może zlecieć na 9800.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Zablokowany