DayTrading: Piątek 22.07.2016
Re: DayTrading: Piątek 22.07.2016
poziomy z tej świecy nigdy nie były testowanae
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Tilosag pisze:Od wielu lat tylko EURUSD.czyjawiem pisze:Tilosag pisze:W minionym tygodniu, w piątek, popełniłem błąd (post). Było to spowodowane błędnym wyznaczeniem linii, które było nie zgodne z moim systemem gry (niechlujstwo).
W przyszłym tygodniu spodziewam się kolejnego spadku EURUSD bez znaczących korekt lub pullbacków. W poniedziałek zajmę pozycję krótką z TP na 1.0845 (120 pipsów). Pozycja będzie obarczona ryzykiem; SL zostanie ustawiony na 30 pipsów.
Jeżeli podczas ruchu spadkowego wystąpią znaczące korekty lub pullbacki to plan się zmieni.
Bardzo dobra pozycja RR 1:4 ja osobiście eda nie ruszam. Dziwie się że ktoś to tyka w ogole.
A ty nie grasz niczego innego?
Jako ciekawostkę mogę dodać, że na EURUSD, moim zdaniem, można maksymalnie, realnie wyciągnąć około 70 pipsów dziennie.
Ostatnie zdanie czytam i widzę 70pipsów - myślę miesięcznie a ty piszesz dziennie, tu chyba jest błąd ?
A ja zamierzam kupować, niestety martwi mnie korelacja z edkiemfx-technik pisze:Nie planuję kupować, raczej sprzedać korzystnie.Bemowo1 pisze:ostatnio silnie skorelowane z edkiem, byłbym ostrożny.fx-technik pisze:

Co prawda nie można wykluczyć wzrostów na edku...
- fx-technik
- Fanatyk
Popatrz na każde odbicie do góry i co nastąpiło tuż przed ruchem głównym: Porównaj z sytuacją obecną.Bemowo1 pisze: A ja zamierzam kupować, niestety martwi mnie korelacja z edkiem
Co prawda nie można wykluczyć wzrostów na edku...
Jakie jest PP, że tak bez ostrzeżenia raptem wywali do góry?
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
Dobrze napisałem. Średnia 70 pips dziennie to moim zdaniem maksimum przy profesjonalnej grze.kolbi123 pisze:Ostatnie zdanie czytam i widzę 70pipsów - myślę miesięcznie a ty piszesz dziennie, tu chyba jest błąd ?
A w czym "gorszy" jest SP500 od DJI? Jeden uwzględnia 500 spółek drugi 30. Własnie SP500 bardziej reprezentuje gospodarke USA z racji większej ilości spółek.fx-technik pisze: Czemu ty i niektórzy inni bazujecie na S&P500?
Wiodącym indeksem giełdy USA jest Dow Jones Index.
Moim zdaniem PP jest, może nawet, że PP jest D lub PP jest BDfx-technik pisze: Porównaj z sytuacją obecną.
Tej świecy nadal nie można lekceważyć - to świeca sygnałowa (przynajmniej ja to tak interpretuję)
Twój wskaźnik nigdy się nie myli, myli się tylko ten kto jego używa!
Kurcze, z tego fragmentu wynika, że ci którzy robią więcej trejdów mają większe szanse osiągać zyski.. Czyli jednak ilość transakcji przekłada się w zysk.. To jest całkiem inna strategia niż moja ..
https://youtu.be/zPHuhQsuco8?t=1946 32:20

To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
- fx-technik
- Fanatyk
Tego nie neguję, tylko na D1 jeszcze nie ma sygnałów zaprzeczenia spadków.Bemowo1 pisze:Moim zdaniem PP jest, może nawet, że PP jest D lub PP jest BDfx-technik pisze: Porównaj z sytuacją obecną.
Tej świecy nadal nie można lekceważyć - to świeca sygnałowa (przynajmniej ja to tak interpretuję)
Twój wskaźnik nigdy się nie myli, myli się tylko ten kto jego używa!
Czyli, jeszcze nie czas kupować!
-- Dodano: 24 lip 2016, 17:29 --
Kolejna nieprawda.Świeżak44 pisze:Kurcze, z tego fragmentu wynika, że ci którzy robią więcej trejdów mają większe szanse osiągać zyski.. Czyli jednak ilość transakcji przekłada się w zysk.. To jest całkiem inna strategia niż moja ..https://youtu.be/zPHuhQsuco8?t=1946 32:20
Na czym oparte takie stwierdzenie?
Na jednym filmiku w YT?
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Każdy jest mądry na takich wykładach. Pytanie brzmi : po chusteczkę im te wykłady jak są tacy dobrzy? Powinni leżeć na jachcie i się opalać a nie gnić w Polsce. Po co słuchać takich rzeczy. To wiedzą wszyscy. Pytanie zawsze pozostaje to samo: Góra czy Dół. To zaledwie 1/1 . Formacja w dół ,formacja w górę. Zawsze będą wątpliwości. Najważniejsze mieć planŚwieżak44 pisze:Kurcze, z tego fragmentu wynika, że ci którzy robią więcej trejdów mają większe szanse osiągać zyski.. Czyli jednak ilość transakcji przekłada się w zysk.. To jest całkiem inna strategia niż moja ..https://youtu.be/zPHuhQsuco8?t=1946 32:20

"...Jeden traci, drugi się bogaci..."