DayTrading: Piątek 22.07.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 23 lip 2016, 00:00

Wzrost
3
21%
Bez zmian
6
43%
Spadek
5
36%

Liczba głosów: 14

Awatar użytkownika
moneymaker
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Piątek 22.07.2016

Nieprzeczytany post autor: moneymaker »

Świeżak44 pisze:Kurcze, z tego fragmentu wynika, że ci którzy robią więcej trejdów mają większe szanse osiągać zyski.. Czyli jednak ilość transakcji przekłada się w zysk.. To jest całkiem inna strategia niż moja .. :| https://youtu.be/zPHuhQsuco8?t=1946 32:20
Aby wyciągnąć jakieś wnioski ze stylu gry Zaorskiego, powinno się mieć już jakieś doświadczenie na forex-ie; przynajmniej ja tak uważam.

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

WTF? pisze:
Świeżak44 pisze:Kurcze, z tego fragmentu wynika, że ci którzy robią więcej trejdów mają większe szanse osiągać zyski.. Czyli jednak ilość transakcji przekłada się w zysk.. To jest całkiem inna strategia niż moja .. :| https://youtu.be/zPHuhQsuco8?t=1946 32:20
Każdy jest mądry na takich wykładach. Pytanie brzmi : po chusteczkę im te wykłady jak są tacy dobrzy? Powinni leżeć na jachcie i się opalać a nie gnić w Polsce. Po co słuchać takich rzeczy. To wiedzą wszyscy. Pytanie zawsze pozostaje to samo: Góra czy Dół. To zaledwie 1/1 . Formacja w dół ,formacja w górę. Zawsze będą wątpliwości. Najważniejsze mieć plan :mrgreen:
Zaorski tak gra i ma wyniki. Tutaj też parę osób tak gra, że robi 10-50 transakcji dziennie. Ambasador, ten co odrabia stratę 51k też tak chyba gra.. i wychodzi na plus. Cos jest na rzeczy..
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
moneymaker
Gaduła
Gaduła

Zaorski siedzi na rynku już chyba ok. 10 lat, przynajmniej tak się wypowiadał. Chyba nie będę wklejał już żadnych linków, bo mogę się przyczynić do złych nawyków, lub w najgorszym razie, do wskazania błędnej drogi, a nie o to mi chodzi.

Świeżak, opracuj sobie jakąś strategie, obojętnie jaką, spróbuj pograć na demo, ale nie na zasadzie, konto 100k i dźwignia 1:500; bo to niewiele da. Spróbuj otworzyć konto 1k i dźwignia 1:100 i spróbuj z tego zarabiać w/g swoich założeń i strategii. Jak będziesz miał wyniki w okresie kilku miesięcy, wtedy możesz próbować reala, inaczej bądź pewien, że wtopisz wcześniej czy później.

To jest moje subiektywne zdanie. Ja osobiście już ponad 1,5 roku mam kontakt z forex-em i wciąż uważam, że nadal nie jestem odpowiednio przygotowany na real.

Awatar użytkownika
WTF?
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: WTF? »

Świeżak44 pisze:
WTF? pisze:
Każdy jest mądry na takich wykładach. Pytanie brzmi : po chusteczkę im te wykłady jak są tacy dobrzy? Powinni leżeć na jachcie i się opalać a nie gnić w Polsce. Po co słuchać takich rzeczy. To wiedzą wszyscy. Pytanie zawsze pozostaje to samo: Góra czy Dół. To zaledwie 1/1 . Formacja w dół ,formacja w górę. Zawsze będą wątpliwości. Najważniejsze mieć plan :mrgreen:
Zaorski tak gra i ma wyniki. Tutaj też parę osób tak gra, że robi 10-50 transakcji dziennie. Ambasador, ten co odrabia stratę 51k też tak chyba gra.. i wychodzi na plus. Cos jest na rzeczy..
Nie znam. Nie patrzę na innych czy mają więcej albo lepiej. Patrzę na swoje pieniądze. Nie jestem Zaorski i może to geniusz. Dla mnie to ściema. Nie wierzę w super ludzi od czasu jak przestałem wierzyć w mikołaja. Skoro taki geniusz niech się zatrudni w goldmanie. Znalazłem tu gościa co ma podobne zdanie :

https://youtu.be/lot3_zeS8FM

plecam początkującym. hahaha

:mrgreen:
"...Jeden traci, drugi się bogaci..."

Awatar użytkownika
Tilosag
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Tilosag »

Moim zdaniem gra na demo nigdy nie ma sensu. O wiele bardziej opłaca wam się zapłacić 50 zł za szkolenie na microlotach.

Awatar użytkownika
kupidyn
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kupidyn »

Goldman nigdy nie pozwoli na tak ryzykowną grę, bo mają swoje przepisy. A Zaorskiemu na swoim koncie nikt nie zabroni grać tak jak on chce.
Poza tym na którymś filmiku mówił, że kilka wpłat wyzerował zanim udało mu się zarobić ten milion czy inna kwotę.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

A czym wy się podniecacie?
Milion PLN, to żaden pieniądz.
Kupisz jacht i nie będziesz miał za co go utrzymać.
Wiem to z własnego doświadczenia.

Dyskutowanemu przez was Panu udało się akurat zarobić bańkę na bardzo ryzykownym tradingu.
I co to za wielki wyczyn, skoro sam przyznaje, że to był fuks, bo nie miał bladego pojęcia?

Tak działa każdy hazard, że niektórym się udaje, inni tracą tylko cały majątek.

Sztuką jest zarabiać regularnie i stabilnie, niekoniecznie od razu dziesiątki tysięcy.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
Tilosag
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Tilosag »

fx-technik pisze:A czym wy się podniecacie?
Milion PLN, to żaden pieniądz.
Kupisz jacht i nie będziesz miał za co go utrzymać.
Wiem to z własnego doświadczenia.

Dyskutowanemu przez was Panu udało się akurat zarobić bańkę na bardzo ryzykownym tradingu.
I co to za wielki wyczyn, skoro sam przyznaje, że to był fuks, bo nie miał bladego pojęcia?

Tak działa każdy hazard, że niektórym się udaje, inni tracą tylko cały majątek.

Sztuką jest zarabiać regularnie i stabilnie, niekoniecznie od razu dziesiątki tysięcy.
Tilosag likes your post

Awatar użytkownika
kupidyn
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kupidyn »

Tak, przeciętny człowiek wygrywa milion i pierwsze co kupuje,to jacht. W jakim świecie Ty żyjesz?

Awatar użytkownika
moneymaker
Gaduła
Gaduła

Tilosag pisze:Moim zdaniem gra na demo nigdy nie ma sensu. O wiele bardziej opłaca wam się zapłacić 50 zł za szkolenie na microlotach.

Może i tak, a może i nie. Mam kolegę, który nota-bene forex-em mnie zaraził; gra dłużej niż ja, o ok. rok; na realu; wciąż się dokształca, stosuje MM, SL, AT i inne wynalazki i wciąż nie zarabia. Grając na demo, można dopracować strategię; grając na realu też, ale może to drożej kosztować; nie będę już pisał o tym, że moment kiedy będzie okres zarabiania, regularnego, może nigdy nie nadejść.

Nie jestem propagatorem stylu grania Zaorskiego; ale pewne sprawy można podpatrzyć, podobnie, jak i z innych filmów szkoleniowych z YT; niektóre, zwłaszcza dotyczące psychologicznych aspektów, uważam za wartościowe.

Zablokowany