Tylko nie mów, że nikt cię nie ostrzegał!Świeżak44 pisze:Na DAX-ie na H4 RSI wskazuje że to juz raczej koniec.. Zaczynam się rozglądać za S dzisuaj. I to na realu..
DayTrading: Piątek 22.07.2016
- fx-technik
- Fanatyk
Re: DayTrading: Piątek 22.07.2016
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 22 lip 2016, 14:31 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
"Zaczynam sie rozglądać" to znaczy bacznie obserwować wykresy na mozliwość zwały. Widzę tę linie do której się dobijali ostatnio od dołu. Na SP500 też jest taka gruba linia, pivot na 2169 i nie mogli jej ruszyć.. Teraz nie mogą ruszyć pivota na 2163.. Wiadomo, że jak to przekroczą to pójdą dalej. Chętnie to poobserwuję.. Ale jak nie dadzą rady,fx-technik pisze:Tylko nie mów, że nikt cię nie ostrzegał!Świeżak44 pisze:Na DAX-ie na H4 RSI wskazuje że to juz raczej koniec.. Zaczynam się rozglądać za S dzisuaj. I to na realu..

Ostatnio zmieniony 22 lip 2016, 14:38 przez Świeżak44, łącznie zmieniany 1 raz.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
I od tego każdy powinien zacząć zabawe z rynkami typu forex, CFD. A jeśli ktoś nie potrafi zdyscyplinowac się na demo to na realu też nie będzie umiał. Dbajcie o swoje pieniądze ludziska bo stracić jest bardzo łatwo.moneymaker pisze:
I to jest wypowiedź, z którą absolutnie się zgadzam. Pisząc o sobie, że jestem "zielony" na forex-ie, jest nieco względne. Po prostu wiem, że jeszcze dużo nie wiem, choć z forexem mam kontakt ponad 1,5 roku i to dosyć intensywny. Namawianie kogoś, kto zaczyna, aby grał bez odpowiedniego przygotowania, nie jest etyczne, bo wiadomo, że to konto zostanie wyzerowane. Gram na demo, ale gram, stosując się do jakichś swoich zasad, i dopiero od niedawna, nawet od bardzo niedawna, zacząłem zarabiać. Jeżeli będzie to powtarzalne, przez kilka miesięcy, wtedy może spróbuję w realu.
jkar pisze:@czyjawiem
Ja proponuję zebys ewentualnie włączył usd/cad - nie kangura ( tego juz masz włączonego).
No właśnie. sorry moja wina
chyba weekend czas zacząć

- fx-technik
- Fanatyk
Wy wszyscy lubicie czytać czyjeś wypociny.
A, może by tak samemu się napocić i własne wnioski wyciągnąć?
Sprawdzić samemu, czy to co ten ktoś napisał ma sens.
Fakt, umiejętność programowania w tym bardzo pomaga.
Ale, to kolejna trudność, tak?
Ja się nauczyłem programować powoli po 50-tce.
Zobacz piszesz - czyjawiem ( mimo ze wiesz i udowadniasz: https://new.tradingview.com/x/JmlZWeTM/). Podejrzewam , ze niewielu zwróciło na to uwagę.
A wystarczyło nazwac sie technik - pisac najlepiej dużo i byle co...
I nikomu bu to nie przeszkadzało- mimo ze ludziska tu zagladają teoretycznie po to zeby coś zyskac.
A wystarczyło nazwac sie technik - pisac najlepiej dużo i byle co...
I nikomu bu to nie przeszkadzało- mimo ze ludziska tu zagladają teoretycznie po to zeby coś zyskac.
Jak by powiało zdrowo to bym jeszcze raz pofrunął.
A tak to teraz wygląda na DAX-ie. Zielona banda jak pętla na szyi.. czy tylko ja to widzę?
Ostatnio zmieniony 22 lip 2016, 14:41 przez Świeżak44, łącznie zmieniany 1 raz.
- fx-technik
- Fanatyk
DAX30 jest w konsoli-korekcie po momentum wzrostowym.
Jak znam ten instrument, PP że dziś dojedzie do 10200 jest bardzo duże.
OK. Ale niech najpierw przejdą te wszystkie linie.. Zobaczymy jak sobie z tym dzisiaj poradzą. Chętnie to zobaczę PS.DAX to powinien być znacznie wyżej, ale się cykają..fx-technik pisze:DAX30 jest w konsoli-korekcie po momentum wzrostowym.