Thx, przyślę, tak jak obiecałem
BTW. prosiłem o cierpliwość do piątku ...ale ostatecznie bądź proszę cierpliwy do soboty
Możliwe że w piątek się wyrobię ale jakby co to nie miej urazy jeżeli to będzie najpóźniej sobota.
Co do wątku z ICT, powiem Ci szczerze że to co ja robię... to jest ostatecznie ICT zmieszany z manipulacją od Eresza z tego forum, dołączyłem jego strategię z manipulacją do ICT i...działa całkiem dobrze
+ chyba w końcu dają o sobie znać setki (tysiące ?) godzin spędzonych nad tymi cholernymi wykresami.
Odnośnie "przewidywania" wyników danych to z kolei jest jeszcze coś innego, to nie do końca ICT nie wiem czy to CJ czy nie CJ, jak dla mnie nie. Po pierwsze, dobrze jeżeli masz manipulację Eresza za swoimi plecami na H4 (po której odwraca ruch) lub gdy się ona właśnie tworzy w sposób dość oczywisty, po czym na kilka godzin przed danymi rynek zaczyna się akumulować. Akumulacja może przebiegać zarówno w sposób podobny do konsolidacji (która jak wiemy jest akumulacją), lub w sposób przeciwny do widocznego gołym okiem ruchu - czyli tworzyć jakby korektę, dokładnie to co było na GBP/AUD widoczne na M15 tuż przed tym potężną wzrostową świecą. Dodatkowo dobrze jeżeli ostatnia świeczka M15 zaczyna iść w ruchu zgodnym z akumulacją (to co było widać na GBP/AUD na M15 gdy miały wyskoczyć dane, rynek był wręcz ściągany w dół i wytworzył się pinbar. Ale to nie musi być zawsze pinbar, zresztą czekanie na to czy się pojawi pinbar czy nie nie ma sensu bo będzie już za późno aby wejść w takie wybicie.
W jeszcze większym skrócie - często jest tak, że na kilka godzin przez ważnymi (ale naprawdę ważnymi) danymi "rynek" zaczyna nagle robić coś przeciwnego do obranego kierunku (widocznego gołym okiem na H1 tudzież H4).
Czasami dzieje się coś takiego jak na GBP/USD, ale tutaj z kolei zakumulowali się nieco wcześniej, rynek był przy nowym Low, i widziałem "range" na H1 o których mówi ICT (która już się wypełniła, ale to nie oznacza zaprzestania dalszych wzrostów od przyszłego tygodnia). Od razu mówię że na obu tych parach (GBP/AUD, GBP/USD) już mnie nie ma. Sugerowałem się też przy tej decyzji innymi parami powiązanymi z GBP. Prawdopodobnie trochę to jeszcze podciągną do góry ale z racji tego że wygląda na to że funt rośnie a jutro mamy piątek to raczej już wzrostów bym się nie spodziewał a spowolnienia funta, może jakiejś małej korekty (tudzież konsolidacji). Dalsze wzrosty przewiduję od poniedziałku, wtorku.
Co do osobnego wątku o ICT. Przyznam szczerze, że tutaj w tym wątku dobrze będzie łączyć to co mówi ICT, z manipulacją Eresza. Myślę również, że jego strona internetowa, YouTube, Twitter zawiera tyle informacji że bez sensu byłoby taki wątek tworzyć bo jednak najlepiej on to pokazuje i szczegółowo objaśnia, a niektóre rzeczy mogą np zostać przekręcone gdy wątek będzie się budował. Inna sprawa że widzę że tutaj siedzi sporo osób które już mają pewien punkt spojrzenia na rynek i niekonwencjonalne jego pojmowanie, więc dobrze to będzie mieszać zwłaszcza że zauważyłem iż wychodzi z tego całkiem niezły bat na banki.