DayTrading: Środa 13.07.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 14 lip 2016, 00:00

Wzrost
6
46%
Bez zmian
4
31%
Spadek
3
23%

Liczba głosów: 13

Awatar użytkownika
ForumBot
Maniak
Maniak

DayTrading: Środa 13.07.2016

Nieprzeczytany post autor: ForumBot »

Zapraszam do wymiany uwag i opinii na temat dzisiejszej sesji.

Pozdrawiam

Pomagamy:

http://www.pajacyk.pl" rel="nofollow
http://www.polskieserce.pl" rel="nofollow
http://www.okruszek.org.pl" rel="nofollow
http://www.wyklikajzywnosc.pl" rel="nofollow
http://www.pustamiska.pl" rel="nofollow

Regulamin działu DayTrading:

1. W wątku DT omawiamy bieżąca sytuacje na rynku i to co dotyczy danego dnia. Od dłuższych prognoz jest dział Prognozy, komentarze, analizy
2. Zamieszczamy tylko i wyłącznie swoje analizy. Nie kopiujemy z innych serwisów.
3. Komentarz do własnej analizy nie może mieć charakteru rekomendacji. (to nie jest dział z sygnałami)
4. Kłótnie, ataki na innych użytkowników są niedopuszczalne.
5. Nie zaśmiecamy wątku. (wypowiedzi w stylu: "dałem S", "ja kończę na dziś" itp. jak i chwalenie się swoimi statami)

Nagminne łamanie powyższych zasad będzie skutkować nałozeniem zakazu pisania do końca bieżącego tygodnia.
Recydywa będzie karana ostrzeżeniami.
Przypominam że ponadto obowiązuje Regulamin Forum

Przedstawione poglądy, oceny, opinie i wnioski są wyrazem osobistych poglądów
autorów i nie mają charakteru rekomendacji do nabycia lub zbycia albo
powstrzymania się od dokonania transakcji w odniesieniu do jakichkolwiek walut.
Poglądy te jak i inne treści nie stanowią "rekomendacji" lub "doradztwa"
w rozumieniu ustawy z dnia 29 lipca 2005 o obrocie instrumentami finansowymi.
Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte lub zaniechane
na podstawie poniższych analiz ponosi inwestor.

EUR/USD, GBP/USD, EUR/CHF, USD/CHF
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Środa 13.07.2016

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

oil, takie miejsca działają
eur/gbp, czyli edek będzie up, lub kabel down (lub jedno i drugie)
ale to dopiero w pażdzierniku

-- Dodano: 13 lip 2016, 01:18 --

edek, m30
wcześniejsza analiza z m30 nie sprawdziła się, więc teraz mało prawdopodobne jest, aby ta się nie sprawdziła
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Farciarz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Farciarz »

GBP/JPY 138.30 S

edit: ale mnie pojechali dziś po 5 rano, ale już resell i odrabiam, GBP/JPY to będzie dziś żyła złota na sell, mnóstwo pipków do ugrania :p
uwaga nie korzystać z SL, rzuca po 100pips w górę i dół jak na kolejce, ale o to chodzi, przepaść na kilkaset pips przed nami :P
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Bardzo mocno zdrożała miedź dziś w nocy. +2,3%. Już kosztuje prawie 5000, czyli polecieli w okolice wiosennego max. Dlatego KGHM tak wczoraj poszedł w góre. Ktoś wiedział już wcześniej co się stanie. Inne surowce też mocno zdrożały. To wszystko wygląda na bardzo mocne odbicie, albo nawet nowy trend. DAX jest czuły na miedź więc powinien też wyskoczyć w górę. WIG20 tak samo..
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Asset
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Asset »

Świeżak44 pisze:Bardzo mocno zdrożała miedź dziś w nocy. +2,3%. Już kosztuje prawie 5000, czyli polecieli w okolice wiosennego max. Dlatego KGHM tak wczoraj poszedł w góre. Ktoś wiedział już wcześniej co się stanie. Inne surowce też mocno zdrożały. To wszystko wygląda na bardzo mocne odbicie, albo nawet nowy trend. DAX jest czuły na miedź więc powinien też wyskoczyć w górę. WIG20 tak samo..
Więc dolar w dół skoro surowce się umacniają? A jak w ogóle widzicie funta? Rajd 15 groszowy do fibo. Zawracamy czy lecimy jeszcze wyżej?

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Dolar chodzi sobie jak chce. To raczej ceny surowców są od niego uzależnione a nie odwrotnie, bo dolarach są rozliczane umowy na surowce z krajami trzecimi. Jak dolar tańszy to cenę surowca można podnieść, bo dla takiego klienta to bez różnicy. Tak to działa.
Ale jeśli dolar teraz potanieje to dodatkowo pomoże to surowcom i nakręci dalsze wzrosty także na giełdach. Jak surowce tak wzrosły przy drogim dolarze, to przy tanim zdrożeją jeszcze bardziej.

-- Dodano: 13 lip 2016, 08:45 --
Farciarz pisze:GBP/JPY 138.30 S

edit: ale mnie pojechali dziś po 5 rano, ale już resell i odrabiam, GBP/JPY to będzie dziś żyła złota na sell, mnóstwo pipków do ugrania :p
uwaga nie korzystać z SL, rzuca po 100pips w górę i dół jak na kolejce, ale o to chodzi, przepaść na kilkaset pips przed nami :P
Na takich wahaniach wchodzić to trzeba być kamikadze. :)
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Sumo
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Sumo »

Świeżak44 pisze:Dolar chodzi sobie jak chce. To raczej ceny surowców są od niego uzależnione a nie odwrotnie, bo dolarach są rozliczane umowy na surowce z krajami trzecimi. Jak dolar tańszy to cenę surowca można podnieść, bo dla takiego klienta to bez różnicy. Tak to działa.
Ale jeśli dolar teraz potanieje to dodatkowo pomoże to surowcom i nakręci dalsze wzrosty także na giełdach. Jak surowce tak wzrosły przy drogim dolarze, to przy tanim zdrożeją jeszcze bardziej.

-- Dodano: 13 lip 2016, 08:45 --
Farciarz pisze:GBP/JPY 138.30 S

Na takich wahaniach wchodzić to trzeba być kamikadze. :)
Może Farciarzowi chodziło o 139.30 na S bo to wygląda jak trochę lepsze miejsce z dość ciasnym sl

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

Hello

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
Farciarz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Farciarz »

Świeżak44 pisze: Na takich wahaniach wchodzić to trzeba być kamikadze. :)
Nie 138.30, straciłem rano 30 pipków, ale mam resell od 139 i trzymam, Panowie wieczorem jak się spojrzy na wykres to okaże się że poziom 138.30 czy 40 jak teraz wydawał się idealnym na sell jak znajdziemy się na 135 albo niżej. Ja tu dzis nie widzę kilka a kilkaset pips do ugrania na GBP/JPY, piękne odczyty potężnego S z już rosnąca kumulacją siły
A co wy nigdy nie tracicie? :P

Nie wybroni wsparć :p

ciekawe czy ten Pan co wczoraj pisał, że ciągnie stratę S na kablu, utrzymał gardę?
Ostatnio zmieniony 13 lip 2016, 09:41 przez Farciarz, łącznie zmieniany 2 razy.
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.

kolbi123
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kolbi123 »

Farciarz pisze:
Świeżak44 pisze: Na takich wahaniach wchodzić to trzeba być kamikadze. :)
Nie 138.30, straciłem rano 30 pipków, ale mam resell od 139 i trzymam, Panowie wieczorem jak się spojrzy na wykres to okaże się że poziom 138.30 czy 40 jak teraz wydawał się idealnym na sell jak znajdziemy się na 135 albo niżej. Ja tu dzis nie widzę kilka a kilkaset pips do ugrania na GBP/JPY, piękne odczyty potężnego S z już rosnąca kumulacją siły
A co wy nigdy nie tracicie? :P

Nie wybroni wsparć :p
Podejrzewam ze od tak nie zejdzie z tego typu konsolidacji musiał by z impetem jechac od góry, ale wszystko możliwe.

Zablokowany