DayTrading: Wtorek 12.07.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 13 lip 2016, 00:00

Wzrost
4
36%
Bez zmian
4
36%
Spadek
3
27%

Liczba głosów: 11

Awatar użytkownika
Farciarz
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Wtorek 12.07.2016

Nieprzeczytany post autor: Farciarz »

Cblondyn pisze:
Farciarz pisze:Ja tylko docenia i chciałbym dyskutować z osobami, którzy określają moment wejścia tzn. wyszukają jakąś parę i piszą jest okazja do S czy L, ja sobie wtedy przefiltruję parę, ale własnymi metodami i wskaźnikami czy faktycznie tak jest według mnie, taka wypowiedź jest wartościowa, bo pokazuje jakieś zdarzenie, którego ktoś nie zauważył.
Np. podałem L na usd/chf, poł godziny temu, nie oznacza, że ktoś na ślepo ma walić L, ale podaje że warto się przyjrzeć wykresowi. Kazdy ma swój system, ale jeśli podającego jest zyskowny, to i mój pokaże ten sam kierunek,
Tak powinien wyglądać wątek DT, na szukaniu okazji handlu, a nie wklejaniu bezużytecznych kresek w amplitudzie cen i określać to jako boisko :)
muszą to być osoby z pewnym doświadczeniem w handlu, bo systemami czy wiedzą nikt nie musi się dzielić, chodzi tylko o szukanie okazji czyli rozwiązania, do którego każdy dochodzi własną metodą, ale kierunek czyli rozwiązanie jest to samo
ma sens?
Oczywiście że ma. Jeśli ktos gra na zasadach ogólnie przyjętych (z trendem, L nad wsparciem, S pod oporem itd.) to okazja do zagrania może być dla wielu systemów na podobnym poziomie. Może być różnica w samym momencie wejścia.
Dla przykładu wejście na flage czy klin może nastąpić w tym samym miejscu. Bo ważniejszy jest moment wyjścia o czym pisałem wielokrotnie.
Odniesienie DT, nie wklejanie wykresów D1, całych formacji RGR-ów, po prostu krótko
para i poziom, nikt nie będzie pytał z czego to wynika, bo każdy sobie sam sprawdzi czy warto w to wchodzic i podejmie własna decyzję
Ostatnio zmieniony 12 lip 2016, 15:36 przez Farciarz, łącznie zmieniany 1 raz.
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Darek nowicjusza nie powstrzymasz przed traceniem, naprawde uwierz,
póxniej Ci odpisze , bo sie spieszze

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

@ Farciarz:
Regulamin działu DayTrading:

1. W wątku DT omawiamy bieżąca sytuacje na rynku i to co dotyczy danego dnia. Od dłuższych prognoz jest dział Prognozy, komentarze, analizy
2. Zamieszczamy tylko i wyłącznie swoje analizy. Nie kopiujemy z innych serwisów.
3. Komentarz do własnej analizy nie może mieć charakteru rekomendacji. (to nie jest dział z sygnałami)
4. Kłótnie, ataki na innych użytkowników są niedopuszczalne.
5. Nie zaśmiecamy wątku. (wypowiedzi w stylu: "dałem S", "ja kończę na dziś" itp. jak i chwalenie się swoimi statami)
Widzisz ile ty zasad regulaminu notorycznie łamiesz?

-- Dodano: 12 lip 2016, 15:34 --
Tomasz196407 pisze:Darek nowicjusza nie powstrzymasz przed traceniem, naprawde uwierz,
póxniej Ci odpisze , bo sie spieszze
Pewną ich liczbę już otrzeźwiłem, dzięki swojej tu działalności.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
moneymaker
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: moneymaker »

Wziąłem dziś na edku 20 pipsów, mogłem więcej, ale niestety, człowiek jest chciwy, w dodatku chyba źle strefe s/d wyznaczyłem (uczę się, konto demo). Aby było z wyprzedzeniem, to ustawione zlecenie buy limit na screenie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

kolbi123
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kolbi123 »

Farciarz pisze:USD/JPY 104.56 L

Nie ciekawie to wyglada ale jak to mówię wszysko mozliwe.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

Farciarz pisze:
Odniesienie DT, nie wklejanie wykresów D1, całych formacji RGR-ów, po prostu krótko
para i poziom, nikt nie będzie pytał z czego to wynika, bo każdy sobie sam sprawdzi czy warto w to wchodzic i podejmie własna decyzję
No ale nie może być tak, że podaje okazje do zajęcia pozycji bez podania sensownego powodu.
Już to ktoś przerabiał na tym forum :)

kolbi123
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kolbi123 »

wszystko idzie w setkach a edek ledwo zipie

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

W pewnym momencie mojego rozwoju wydawało mi się, że najważniejszy jest moment wyjścia
z transakcji. Ostatecznie, jednak zrozumiałem, że bardziej istotnym jest moment wejścia w transakcję.
Wytłumaczę dlaczego:
Kiedy nabędziemy umiejętność, lub znajdziemy skuteczną metodę dobrych wejść, to zawsze
zdążymy wyjść w zysku lub BE.
I wówczas nie musimy kisić strat, bo tak naprawdę nigdy nie wiemy co cena zrobi.
Opieranie swoich inwestycji finansowych na przesłankach, że "na pewno wzrośnie",
bo już to tyle razy widziałem i całe AT, i wskaźniki to pokazują, jest po prostu głupotą.
Wówczas kisimy stratę i narażamy pozycję na niewiadome zachowanie rynku.
To jest ryzyko hazardzisty.
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

moneymaker pisze:Wziąłem dziś na edku 20 pipsów, mogłem więcej, ale niestety, człowiek jest chciwy, w dodatku chyba źle strefe s/d wyznaczyłem (uczę się, konto demo). Aby było z wyprzedzeniem, to ustawione zlecenie buy limit na screenie.
Moim zdaniem i doświadczeniem, ustawiając Buy Limit w miejscu negacji impulsu wzrostowego
prosisz się o wycięcie SL, czyli oddajesz swoje pieniądze, niezależnie czy real, czy demo.

Awatar użytkownika
Farciarz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Farciarz »

kolbi123 pisze:
Farciarz pisze:USD/JPY 104.56 L

Nie ciekawie to wyglada ale jak to mówię wszysko mozliwe.
nie chodzi o to żeby komentować, a osoby, które zarabiają będą wiedziały czy warto czy nie warto otworzyć to L, bardzi szybko zweryfikuje się wiedzę co niektórych :p
Cblondyn pisze:
No ale nie może być tak, że podaje okazje do zajęcia pozycji bez podania sensownego powodu.
Już to ktoś przerabiał na tym forum :)
no właśnie tu jest problem, bo każdy niby pisze, wkleja ale jak przychodzi do podania wejścia to albo zmienia temat, albo się nie odzywa, prawdą jest, że w realiach czy jakbyś zarabiał dzielił byś się ta ciężko zdobyta wiedzą, tysiącami godzin z przypadkowo spotkana osobą, tłumaczył jej itd. wiec, może wyeliminowanie tego elementu ma sens, nikt się nie dzieli i nie tłumaczy dlaczego, a koncentruje sie na szukaniu okazji, jeszcze raz bardzo szybko zweryfikować można jak radzi sobie kto z najważniejszym elementem rynku czyli Otwieraniem pozycji
Ostatnio zmieniony 12 lip 2016, 15:58 przez Farciarz, łącznie zmieniany 1 raz.
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.

Zablokowany