Odniesienie DT, nie wklejanie wykresów D1, całych formacji RGR-ów, po prostu krótkoCblondyn pisze:Oczywiście że ma. Jeśli ktos gra na zasadach ogólnie przyjętych (z trendem, L nad wsparciem, S pod oporem itd.) to okazja do zagrania może być dla wielu systemów na podobnym poziomie. Może być różnica w samym momencie wejścia.Farciarz pisze:Ja tylko docenia i chciałbym dyskutować z osobami, którzy określają moment wejścia tzn. wyszukają jakąś parę i piszą jest okazja do S czy L, ja sobie wtedy przefiltruję parę, ale własnymi metodami i wskaźnikami czy faktycznie tak jest według mnie, taka wypowiedź jest wartościowa, bo pokazuje jakieś zdarzenie, którego ktoś nie zauważył.
Np. podałem L na usd/chf, poł godziny temu, nie oznacza, że ktoś na ślepo ma walić L, ale podaje że warto się przyjrzeć wykresowi. Kazdy ma swój system, ale jeśli podającego jest zyskowny, to i mój pokaże ten sam kierunek,
Tak powinien wyglądać wątek DT, na szukaniu okazji handlu, a nie wklejaniu bezużytecznych kresek w amplitudzie cen i określać to jako boisko
muszą to być osoby z pewnym doświadczeniem w handlu, bo systemami czy wiedzą nikt nie musi się dzielić, chodzi tylko o szukanie okazji czyli rozwiązania, do którego każdy dochodzi własną metodą, ale kierunek czyli rozwiązanie jest to samo
ma sens?
Dla przykładu wejście na flage czy klin może nastąpić w tym samym miejscu. Bo ważniejszy jest moment wyjścia o czym pisałem wielokrotnie.
para i poziom, nikt nie będzie pytał z czego to wynika, bo każdy sobie sam sprawdzi czy warto w to wchodzic i podejmie własna decyzję