DayTrading: Wtorek 12.07.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 13 lip 2016, 00:00

Wzrost
4
36%
Bez zmian
4
36%
Spadek
3
27%

Liczba głosów: 11

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Wtorek 12.07.2016

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

@ Farciarz,

Widzisz, ja nic nie wiem, tylko patrzę na PA.
Ty zbyt dużo wiesz...
Ty twierdzisz, że nie ma bata, a rynek ma to w doopie co ty twierdzisz.
Ostatnio zmieniony 12 lip 2016, 14:23 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Cblondyn pisze:
Świeżak44 pisze: No i znów się ktoś przyp..la. :evil: Tak, wiem gdzie są opory/wsparcia.. Prosze bardzo:
Skoro jak to ładnie ująłeś się przy....lam to zapewniam, że już więcej nie będę. Miłego dnia
ps. To była zwykła rada
No to pokaż te opory, skoro twierdzisz, że ja ich nie znam. Porównamy, sprawdzimy. Pokaż na brencie, bo na WTI akurat nie mam.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
Farciarz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Farciarz »

jak grasz na PA Dadas to po co ci linie? Jeśli linie się nie sprawdzają to po co one są, mówisz że nie one mają się sprawdzić, więc po co je rysować?
fx-technik pisze:@ Farciarz,

Widzisz, ja nic nie wiem, tylko patrzę na PA.
Ty zbyt dużo wiesz...
Ty twierdzisz, że nie ma bata, a rynek ma to w doopie co ty twierdzisz.
ja nie podejmuje decyzji żadnych, tylko szukam układu wskaźników, ciągle tych samych, gdzie ma w doopie, na edku, bo urosło 8 pips od momentu jak powiedziałem że będzie spadać, ty nie pokazujesz wejścia, więc nie wiemy czy pomylisz się o 8, 20 czy może 120pips, niezły ściemniacz jesteś :P
Ostatnio zmieniony 12 lip 2016, 14:29 przez Farciarz, łącznie zmieniany 1 raz.
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.

Awatar użytkownika
kk.dreamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kk.dreamer »

Kurde Panowie idżcie sobie wyrzygiwać kwasy na priv. Bo sie czytać nie da. Forum zeszło strasznie na psy. Albo się ogarnijcie bo powiem szczerze, że wartościowe posty to tu na palcach 1 reki da się zliczyć a to już 12 strona
Drodzy Panowie Panie również trejdują...

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Farciarz pisze:jak grasz na PA Dadas to po co ci linie? Jeśli linie się nie sprawdzają to po co one są, mówisz że nie one mają się sprawdzić, więc po co je rysować?
Taka ramka odniesienia.
Bardzo pomaga.
Piłkarze też grają na boisku o określonych wymiarach i strzelają do bramki o określonych parametrach.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Heh, nie mam kiedy czytać forum. Pocę się w Italii - jest 40 stopni w cieniu - Pescara... trading aktualnie chwilowo zawieszony. A takie okazje, wciąż surowce na BUY, kangur na BUY no i ED w końcu ruszył UP :)
A funt... wiadomo gdzie ;)
ciao!
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

ZbychuM
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ZbychuM »

jkar Ok. Ty uważasz, że to co wrzuca Dadas jest bezwartościowe, i masz prawo tak myśleć. Ale przyjmij do wiadomości, że są ludzie, którzy jego spojrzenie na rynek uważają za ciekawe i warte zastanowienia. Ja też z jego wykresów mało co rozumiem, ale przynajmniej dzięki nim wiem, że można też zupełnie inaczej niż reszta. A to już dużo, bo ciekawe koncepcje nie biorą się z podążania za ogółem. Takie hejtowanie się dla zasady do niczego dobrego nie prowadzi.

jkar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jkar »

Powinismy kłasc to co mamy najlepszego na stół.. po raz kolejny kładę fakt , ze niemal w 95% Loonie zrobi 2B na dziennym ( partycypacja ?! ... fakt - ale sie upieram , ze tak będzie( są dostateczne przesłanki zeby tak twierdzic) a to determinuje ruchy w zakresie kilkuset pipsow a nie kilku - co więcej daje podstawę zgarniac po kilka pipsów ( bo kierunek wyznaczony) radykalnie zmniejszając ryzyko i pozwalając ugrac więcej niz dzienny zakres ( no bo ma być Day Trading! ...)
A ... zapomniałem dodac ..
w dobie automatów jedynie partycypacja daje przewage ...a nie jakies Dadas schematy
Ostatnio zmieniony 12 lip 2016, 14:36 przez jkar, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak by powiało zdrowo to bym jeszcze raz pofrunął.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

Świeżak44 pisze:
Cblondyn pisze:
Świeżak44 pisze: No i znów się ktoś przyp..la. :evil: Tak, wiem gdzie są opory/wsparcia.. Prosze bardzo:
Skoro jak to ładnie ująłeś się przy....lam to zapewniam, że już więcej nie będę. Miłego dnia
ps. To była zwykła rada
No to pokaż te opory, skoro twierdzisz, że ja ich nie znam. Porównamy, sprawdzimy. Pokaż na brencie, bo na WTI akurat nie mam.
Akurat miałem na myśli WTI. I pokazałem wcześniej. Ale uznajmy temat za niebyły. Po co mam Cie kolego denerwować niepotrzebnie. Chyba faktycznie lepiej się nie odzywać.

kolbi123
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kolbi123 »

fx-technik pisze:
Farciarz pisze:jak grasz na PA Dadas to po co ci linie? Jeśli linie się nie sprawdzają to po co one są, mówisz że nie one mają się sprawdzić, więc po co je rysować?
Taka ramka odniesienia.
Bardzo pomaga.
Piłkarze też grają na boisku o określonych wymiarach i strzelają do bramki o określonych parametrach.
Ale ty klikasz w swiece raz M30 raz range bar, to mi nie do końca pasuje jezeli chodzi o konkretny system, chyba ze sie myle, bo ja do końca tych wejsc mimo wszystko nie rozumiem wiec bardziej pytam .

Zablokowany