DayTrading: Wtorek 12.07.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 13 lip 2016, 00:00

Wzrost
4
36%
Bez zmian
4
36%
Spadek
3
27%

Liczba głosów: 11

Awatar użytkownika
Farciarz
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Wtorek 12.07.2016

Nieprzeczytany post autor: Farciarz »

fx-technik pisze:
Farciarz pisze:jak grasz na PA Dadas to po co ci linie? Jeśli linie się nie sprawdzają to po co one są, mówisz że nie one mają się sprawdzić, więc po co je rysować?
Taka ramka odniesienia.
Bardzo pomaga.
Piłkarze też grają na boisku o określonych wymiarach i strzelają do bramki o określonych parametrach.
to tak jakby zorganizowali Euro 2016 i pokazali zamiast meczy tylko puste boisko i tyle, tak? Niewiele by pokazali :P
Wybacz ale kibole chcą oglądać piłkarzy i bramki a nie trawnik i dwie bramki i słuchać opowieści o wielkich golach i emocjach.
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Farciarz pisze:
fx-technik pisze:
Farciarz pisze:jak grasz na PA Dadas to po co ci linie? Jeśli linie się nie sprawdzają to po co one są, mówisz że nie one mają się sprawdzić, więc po co je rysować?
Taka ramka odniesienia.
Bardzo pomaga.
Piłkarze też grają na boisku o określonych wymiarach i strzelają do bramki o określonych parametrach.
to tak jakby zorganizowali Euro 2016 i pokazali zamiast meczy tylko puste boisko i tyle, tak? Niewiele by pokazali :P
Wybacz ale kibole chcą oglądać piłkarzy i bramki a nie trawnik i dwie bramki i słuchać opowieści o wielkich golach i emocjach.
Piłkarze tworzą akcję na boisku.
Świece tworzą akcję w ramce odniesienia.

-- Dodano: 12 lip 2016, 14:39 --
kolbi123 pisze:
fx-technik pisze:
Taka ramka odniesienia.
Bardzo pomaga.
Ale ty klikasz w swiece raz M30 raz range bar, to mi nie do końca pasuje jezeli chodzi o konkretny system, chyba ze sie myle, bo ja do końca tych wejsc mimo wszystko nie rozumiem wiec bardziej pytam .
System tłumaczę w moich filmach i na mojej grupie, i na sesjach prywatnych.
Po to jest grupa, żeby każdy z grupy mógł się podłączyć pod sesję prywatną
danego uczestnika grupy i żeby korzyść była dla wielu.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Ucichło, :cry:
nie mam co czytać, szkoda

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Tomasz196407 pisze:Ucichło, :cry:
Pisz sam, współkreuj, nie tylko czekaj.
Ja cię nie neguję.
Masz inne podejście i masz mnóstwo wiedzy.
Nie bardzo chcesz się nią dzielić.
Poparłeś kolegę wariatgdynia, ale dlaczego?
I w jakim kontekście?
Gdzie trzeba było SL postawić, żeby oczekiwać spadku DAX30 do 9400?
W tej grze MM i RiskManagement to podstawy.

-- Dodano: 12 lip 2016, 15:11 --

W związku z zachowaniem ceny, na Edku Long niewskazany:
EURUSDM2.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

fx-technik pisze:
Ja cię nie neguję.
I w jakim kontekście?
Darek bardziej cenie mój wiek, i zdrowie, chcesz sie dochodzić, Twoja sprawa
nie bede tu przedstawienia robił,
Wy zapomnieliście co to jest forum, wymiana myśli a nie tylko jednego systemu
co do kreowania i dzielenia, niech sie wypowiedzą inni,

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Tomasz196407 pisze:
fx-technik pisze:
Ja cię nie neguję.
I w jakim kontekście?
Darek bardziej cenie mój wiek, i zdrowie, chcesz sie dochodzić, Twoja sprawa
nie bede tu przedstawienia robił,
Wy zapomnieliście co to jest forum, wymiana myśli a nie tylko jednego systemu
co do kreowania i dzielenia, niech sie wypowiedzą inni,
Co to za różnica?
Wiecznie żyć nie będziemy!
Żyjmy, póki żyjemy!

Nikt nie neguje wymiany myśli.
Wiąże się to także z tym, że nie negujesz niczyjego systemu.
Tylko, że tu są tacy, którzy nie mają systemu, ani pojęcia o tym, czym jest system transakcyjny.
Robią wokół siebie dużo szumu i "hej do przodu".
Inni, nowicjusze, którzy tylko czytają, uważają takich za ekspertów i ich naśladują.
Szybko tracą swoje pieniądze kisząc straty i je piramidując.

Z tym walczę!
Ostatnio zmieniony 12 lip 2016, 15:21 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.

kolbi123
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kolbi123 »

Co się stało z edkiem ? to kiedyś była normalna para, te ruchy są juz tak małe ze spreed zastawia mi pół wykresu.

Awatar użytkownika
Farciarz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Farciarz »

Ja tylko docenia i chciałbym dyskutować z osobami, którzy określają moment wejścia tzn. wyszukają jakąś parę i piszą jest okazja do S czy L, ja sobie wtedy przefiltruję parę, ale własnymi metodami i wskaźnikami czy faktycznie tak jest według mnie, taka wypowiedź jest wartościowa, bo pokazuje jakieś zdarzenie, którego ktoś nie zauważył.
Np. podałem L na usd/chf, poł godziny temu, nie oznacza, że ktoś na ślepo ma walić L, ale podaje że warto się przyjrzeć wykresowi. Kazdy ma swój system, ale jeśli podającego jest zyskowny, to i mój pokaże ten sam kierunek,
Tak powinien wyglądać wątek DT, na szukaniu okazji handlu, a nie wklejaniu bezużytecznych kresek w amplitudzie cen i określać to jako boisko :)
muszą to być osoby z pewnym doświadczeniem w handlu, bo systemami czy wiedzą nikt nie musi się dzielić, chodzi tylko o szukanie okazji czyli rozwiązania, do którego każdy dochodzi własną metodą, ale kierunek czyli rozwiązanie jest to samo
ma sens?
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Farciarz pisze:Ja tylko docenia i chciałbym dyskutować z osobami, którzy określają moment wejścia tzn. wyszukają jakąś parę i piszą jest okazja do S czy L, ja sobie wtedy przefiltruję parę, ale własnymi metodami i wskaźnikami czy faktycznie tak jest według mnie, taka wypowiedź jest wartościowa, bo pokazuje jakieś zdarzenie, którego ktoś nie zauważył.
Np. podałem L na usd/chf, poł godziny temu, nie oznacza, że ktoś na ślepo ma walić L, ale podaje że warto się przyjrzeć wykresowi. Kazdy ma swój system, ale jeśli podającego jest zyskowny, to i mój pokaże ten sam kierunek,
Tak powinien wyglądać wątek DT, na szukaniu okazji handlu, a nie wklejaniu bezużytecznych kresek w amplitudzie cen i określać to jako boisko :)
muszą to być osoby z pewnym doświadczeniem w handlu, bo systemami czy wiedzą nikt nie musi się dzielić, chodzi tylko o szukanie okazji czyli rozwiązania, do którego każdy dochodzi własną metodą, ale kierunek czyli rozwiązanie jest to samo
ma sens?
No, właśnie tu nie masz racji.
Samo hasło, to jest sygnał.
Od sygnałów jest odrębny wątek, nie ten tutaj.
Regulamin działu DayTrading:

1. W wątku DT omawiamy bieżąca sytuacje na rynku i to co dotyczy danego dnia. Od dłuższych prognoz jest dział Prognozy, komentarze, analizy
2. Zamieszczamy tylko i wyłącznie swoje analizy. Nie kopiujemy z innych serwisów.
3. Komentarz do własnej analizy nie może mieć charakteru rekomendacji. (to nie jest dział z sygnałami)
4. Kłótnie, ataki na innych użytkowników są niedopuszczalne.
5. Nie zaśmiecamy wątku. (wypowiedzi w stylu: "dałem S", "ja kończę na dziś" itp. jak i chwalenie się swoimi statami)
Ostatnio zmieniony 12 lip 2016, 15:30 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

Farciarz pisze:Ja tylko docenia i chciałbym dyskutować z osobami, którzy określają moment wejścia tzn. wyszukają jakąś parę i piszą jest okazja do S czy L, ja sobie wtedy przefiltruję parę, ale własnymi metodami i wskaźnikami czy faktycznie tak jest według mnie, taka wypowiedź jest wartościowa, bo pokazuje jakieś zdarzenie, którego ktoś nie zauważył.
ma sens?
Oczywiście że ma. Jeśli ktos gra na zasadach ogólnie przyjętych (z trendem, L nad wsparciem, S pod oporem itd.) to okazja do zagrania może być dla wielu systemów na podobnym poziomie. Może być różnica w samym momencie wejścia.
Dla przykładu wejście na flage czy klin może nastąpić w tym samym miejscu. Bo ważniejszy jest moment wyjścia o czym pisałem wielokrotnie.

Zablokowany