DayTrading: Wtorek 12.07.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 13 lip 2016, 00:00

Wzrost
4
36%
Bez zmian
4
36%
Spadek
3
27%

Liczba głosów: 11

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Wtorek 12.07.2016

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Farciarz pisze:lepsze wejście byłoby teraz na tym DAX na 78, nie powinno pokonać już znacznie, ale cena powinna się cofnąć, kwestia SL, jak się zna kierunek na danym TF, takie moje zdanie, że teraz korekta w dół, zobaczymy :p
opór miał być 1.1060 wczoraj :lol:

Awatar użytkownika
Farciarz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Farciarz »

Tomasz196407 pisze:
Farciarz pisze:lepsze wejście byłoby teraz na tym DAX na 78, nie powinno pokonać już znacznie, ale cena powinna się cofnąć, kwestia SL, jak się zna kierunek na danym TF, takie moje zdanie, że teraz korekta w dół, zobaczymy :p
to wejście na Dax to tę nie jest na dni, ja wchodzę w scisle określone układy w dwie strony, o edku i co było wczoraj, to było wczoraj, wskaźniki potrafią zmienić się w dwa różne kierunki w ciągu kilku godzin, a ty DT grasz na wczoraj :shock:
jak pisałem rano po 7mej ja wtedy otwarłem kabla na L i właśnie go zamykam i będę szukał czegoś innego, to nie Elliot, tam można sobie fale wyznaczyć i chrapać, tylko w dłuższej perspektywie nic z tego nie wychodzi
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Jak od razu nie odbiło to teraz odbije?.. 10 000 wydaje się w zasięgu ręki i chcą to sięgnąć, a w kanale na SP500 zrobili konsolke na m1, tuż pod górną granicą i tak jadą.. Widać niechęć do spadania..

PS. Wykresy się nałożyły tak że nawet świeczki na m5 się nawet nakładają..

-- Dodano: 12 lip 2016, 11:55 --

W takich warunkach to naprawdę nie ma klimatu do spadków... Dywergencji nie ma, ropa wyrywa, WIG20 wyrywa, KGHM wyrywa.. Dolar grozi spadkiem.. :/
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
Farciarz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Farciarz »

Świeżak44 pisze:
Jak od razu nie odbiło to teraz odbije?.. 10 000 wydaje się w zasięgu ręki i chcą to sięgnąć, a w kanale na SP500 zrobili konsolke na m1, tuż pod górną granicą i tak jadą.. Widać niechęć do spadania..

PS. Wykresy się nałożyły tak że nawet świeczki na m5 się nawet nakładają..
dobrze, ja żeś wlazł na demo w S to pisałem że urośnie, a jak teraz urosło i piszę że nawet te 78 da zarobić to piszesz że ma niechęć do spadania, zobaczymy czy masz 100% skuteczność w myleniu się, co znaczy, że coś jest w zasięgu, w zasięgu reki to może być piwo obok na stole.
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Fajnie tutaj się dzieje!
Niczego się nie uczycie!
"Moim zdaniem", "na pewno", "stoch pokazuje", "kto w USA będzie kupował", sami fachowcy!
A nikt nie widzi rzeczywistości.
[DAX30]H4.png
[DJI30]H4.png
[SP500]Daily.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Stragan
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Stragan »

Farciarz pisze:
Tomasz196407 pisze:
to wejście na Dax to tę nie jest na dni, ja wchodzę w scisle określone układy w dwie strony, o edku i co było wczoraj, to było wczoraj, wskaźniki potrafią zmienić się w dwa różne kierunki w ciągu kilku godzin, a ty DT grasz na wczoraj :shock:
jak pisałem rano po 7mej ja wtedy otwarłem kabla na L i właśnie go zamykam i będę szukał czegoś innego, to nie Elliot, tam można sobie fale wyznaczyć i chrapać, tylko w dłuższej perspektywie nic z tego nie wychodzi
spodziewasz się korekty na kablu czy po rostu zrealizowałeś zysk bo mam otwarta pozycje na s od wczoraj i nie wiem czy czekać na korekte żeby trochę zminimalizować stratę czy zamykac teraz

Awatar użytkownika
adk77
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: adk77 »

Ujek przebija ważny opór. Możliwe podejście pod 105-106

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

fx-technik pisze:Fajnie tutaj się dzieje!
Niczego się nie uczycie!
"Moim zdaniem", "na pewno", "stoch pokazuje", "kto w USA będzie kupował", sami fachowcy!
A nikt nie widzi rzeczywistości.
[DAX30]H4.png
[DJI30]H4.png
[SP500]Daily.png
No teraz to już wszystko będzie "jasne" :lol:

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Będą się tak bujać w miejscu do 15.00 I tak duży ruch zrobili od rana.. Kto by się spodziewał, że zlikwiduja dywergencję??? :shock:
Ostatnio zmieniony 12 lip 2016, 12:10 przez Świeżak44, łącznie zmieniany 1 raz.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Farciarz pisze:
Tomasz196407 pisze:
czy ci sie to podoba czy nie, każdy bez wyjatku nawet elliotowiec bedzie tu wrzucał swoje kreski,
madrzyc sie o pozycjach juz tu niejeden tu robi , Ale po czasie,!!
nie krytykuje żadnej tu metody, twojej też nie, możesz wrzucać, tyle mnie to obchodzi co śnieg zesłoroczny,
to tyle

Zablokowany