Z kapitanem Jack'iem na zmanipulowanych wodach

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
eresz
Gaduła
Gaduła

Re: Z kapitanem Jack'iem na zmanipulowanych wodach

Nieprzeczytany post autor: eresz »

DavidFx pisze:ciekawie sie zapowiada :D
dobre oko, w ogóle pary z CADem w tle szykują się do spadków. Najczytelniejszy dla mnie jest GPBCAD

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

widzę że temat w którym przypisuje się jakieś dziwne teorie do normalnego price action trzyma się całkiem dobrze ;) to co malujecie na swoich screenach łudząco przypomina zwykłe korekty ABC i nic więcej :)

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

Obrazek

patrzcie co odkrylem foxy wkrecaja w kupno zlota najwyzszy interwal i nie ma zadnych zludzen co do ich intencji :p
juz zacieraja rece jak zarobia na tym miliardy dolarow gdy zrzuca cene w przepasc bedzie lawina jakiej nie widzial swiat :D
a tymczasem w cnn Fox News beda opowiadac bajeczki o Black Swan Gold Crash dla detalistow no bo niby kto to inny to oglada hehe :D
istne jaja :p wszystko jest zaplanowane nawet z kilku rocznym wyprzedzeniem niestety wiem prawda boli :p
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

maccyw
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: maccyw »

Mhm, spoko tylko że w takim przypadku ...Ty nigdy nie będziesz wiedział gdzie dojdzie rynek i kiedy zawraca xD
Teraz te levele nie mają w ogóle żadnego sensu skoro raz level może tworzyć nowe high a raz tworzyć LH.

Natomiast co do tych leveli to ...raczej wszystko wskazuje na to że będzie kolejny xD I własnie to jest to o czym napisałem wcześniej - nawet zakładając że jakiekolwiek levele istnieją naprawdę głównym problemem jest to że ich interpretacja jest w zasadzie niemożliwa, a włączywszy w to fakt że czasem wystąpią nie 3 tylko 5 - ich interpretacja jest wręcz bezsensowna. Aczkolwiek tutaj przypuszczam że się po prostu pomyliłeś bo nie przypominam sobie aby sam CJ wspomniał kiedykolwiek że level nr 2 lub 3 może być niżej niż level 1.

Inna sprawa, chyba najsensowniejszą strategię przyjął tutaj eresz który stwierdził że wypatruje po kilku dniach ruchu ceny w jednym kierunku manipulacji. I to jest całkiem spoko. Przy czym trzeba się pogodzić wtedy z tym co stało się przykładowo na USD/CAD ta fala korekty na której całkiem fajnie można było zarobić idąc pod prąd zamiast trzymać pozycję na BUY.

michosz pisze:
maccyw pisze:
Natomiast faktem jest że na pewno niczego nie przewidzicie licząc levele :D Co mówiłem 2 dni temu ? Aby uważać z USD/CAD bo może być tylko 1-2 dniowa korekta i dalsze spadki. I co mamy dzisiaj ?
A ile leveli mamy ? Nie więcej niż 2 levele. Gdzie się zatem podziała szczęśliwa 3-jka ...
Tutaj jest :evil: :evil:

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

Levele nie maja znaczenia to tylko wisienka na torcie najwazniejsza jest Manipulacja :-D
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

maccyw
Gaduła
Gaduła

Odwrócili GBP/USD

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bfx »

Na jakim TF?
To pod spodem to zarcik, bez spiny.
maccyw pisze:Odwrócili GBP/USD
To teraz bedziemy mowic USD/GBP a zamiast kabel- belka :)
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

maccyw
Gaduła
Gaduła

xD

Na M15 to dość dobrze widać + masz na H4 manipulację o której pisał eresz. Zjedli też SL i dotarli do order blocks na M15 i M30. Więc generalnie wszystkie znaki wskazują na to że odwrócili GBP/USD z SELL na BUY. Oporu dopatruje się w okolicach 1.3350.

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bfx »

maccyw pisze:xD

Na M15 to dość dobrze widać + masz na H4 manipulację o której pisał eresz. Zjedli też SL i dotarli do order blocks na M15 i M30. Więc generalnie wszystkie znaki wskazują na to że odwrócili GBP/USD z SELL na BUY. Oporu dopatruje się w okolicach 1.3350.
Czyli jest manipulacja. Coś mi się pomieszało, że pisałeś, że nie ma. Pewnie ktoś inny to napisał.
Nawet. nawet ta belka wygląda. :) Ale ja się nie tykam, dopuki nie wiem co kombinują na wyższych TF.
Powodzenia.
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

maccyw
Gaduła
Gaduła

Nie, ja nie przeczyłem że manipulacja występuje :P Co więcej od początku twierdze że forex jak najbardziej jest rozgrywany (zmanipulowany, whatever) przez banki. Natomiast mam beke z leveli bo to jak dla mnie akurat totalna bzdura.

Inna sprawa, że wiedzieć że istnieje manipulacja to jedno. Ja to jeszcze potwierdzam strategią od ICT - czy manipulacja odbiła się od danych order blocks tudzież czy zeżarte w tym miejscu mogły zostać SL. Gdybym był detalistą to gdzie bym postawił SL ? No właśnie tam gdzie sięgnęli i widać że zyskali płynność - czyli to czego szukali. I trochę intuicji też się przydaje czy tam doświadczenia, o dziwo jak dotychczasowo obserwowałem takie ostre wcięcia to ruch się odwracał. Natomiast ja również zazwyczaj staram się nie grać przeciwko Daily i Weekly ale gdy widzę tyle warunków spełnionych naraz to nie mogę nie wejść zbyt dobre oddsy :D

ODPOWIEDZ