Broker ze zleceniami place bid/offer

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
ZomG
Gaduła
Gaduła

Re: Broker ze zleceniami place bid/offer

Nieprzeczytany post autor: ZomG »

Pablo90 pisze:Zdaje się, że to co zacytowałeś oznacza dokładnie to co Ci napisałem, więc w czym problem? :)
W tym, że chyba nie przeczytałeś ostatniego zdania.

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Zedytowałem post, z egzekucją zleceń raczej wszystko jest ok. W LMAX i MBTrading wygląda to bardzo podobnie.

Awatar użytkownika
ZomG
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ZomG »

Pablo90 pisze:Zdaje się, że to co zacytowałeś oznacza dokładnie to co Ci napisałem, więc w czym problem? :)
PS. Po za tym, tak jak pisałem wcześniej, nie ma nic dziwnego w tym, że Twoje zlecenia realizują się po cenie takiej a nie innej. To, że zmienia się Ask i Bid nie znaczy, że tam były transakcje, mogło nastąpić usunięcie zleceń. Bez znajomości algorytmu matchowania zleceń i dostępu do zmatchowanych transakcji tak jak jest to na rynkach regulowanych ciężko o stwierdzenie w jaki sposób zlecenia są parowane.
Mam wrażenie, że odpowiadasz, a nie zagłębiłeś się w szczegóły.
Nie chodzi o to, że zmienia się Bid i Ask, tylko że na historii tickowej cena bid jest niżej niż moje zlecenie place bid. Screen tick test1 to pokazuje. Czyli - miałem zlecenie na 1,00000, a handlowany był poziom 0,99999 i 0,99998 i 0,99997. Tak nie może być, dopóki na poziomie 1,00000 jest jakakolwiek płynność. Z mojego place bid zrobiono zwykłe zlecenie limit, a zlecenie kogoś, kto chciał sprzedać (market lub sell stop), nie zostało zrealizowane po 1,00000, tylko po gorszej cenie 0,99999 i niżej.
A to, że napiszesz tylko, że raczej jest ok, to niestety umiarkowanie mocny dowód.

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Ehh. No to od początku...
Wykres w Dukscopy rysowany jest na podstawie Market Depth. Twoje zlecenie jest widoczne w Market Depth wtedy, kiedy jest większe niż 1 lot. Idąc dalej Twoje zlecenie jest naniesione na wykres tylko wtedy, kiedy wolumen zlecenia wynosi co najmniej 1 lot. To, że cena Bid się przesuwa, nie znaczy koniecznie, że tam się coś "handluje" tak jak to ująłeś. Zmiana Bid może nastąpić przez anulowanie zleceń na tym poziomie. Nikt nie musiał aktywować zlecenia "wybierającego" płynność. Nie można tego ustalić ze względu na brak okna Times and Sales (TAS) w platformach Forex. Nie można też stwierdzić, że "czyjeś" zlecenie zostało zlecone po niższej cenie, tak jak to napisałeś. Nie mogę napisać czy na pewno działa to ok, bo nie wiem jaki jest algorytm matchowania zleceń, ale wnioskuję, że programiści platformy JForex przyłożyli się do tego, aby działało to poprawnie. Ciężko wytłumaczyć zasadę działania tego typu zleceń komuś kto gra tylko na Forex, dlatego, że jest to tylko "namiastka" rynku, gdzie tego typu zlecenia są rzadkością. W firmach proptradingowych tego typu zlecenia stanowią zdecydowaną większość wszystkich zleceń.

PS. W zależności od algorytmu matchowania zleceń Twoje zlecenie nie musi zostać zrealizowane jeśli ktoś wejdzie na rynek większą pozycją. Jeśli ktoś wchodzi na rynek zleceniem 1 lot, to nie będzie wybierał Twojego 0.01 lota, bo platforma np. nie obsługuje ceny do 6 miejsca po przecinku, żeby obliczyć mu średnią cenę wejścia.

ODPOWIEDZ