Broker ze zleceniami place bid/offer

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
ZomG
Gaduła
Gaduła

Broker ze zleceniami place bid/offer

Nieprzeczytany post autor: ZomG »

Witam witam.

Czy znacie jakichś brokerów z takim rodzajem zleceń? Na pewno Dukascopy (choć czasem nie działa, jak powinno...), ale czy ktoś jeszcze?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Broker ze zleceniami place bid/offer

Nieprzeczytany post autor: raposo »

LMAX na platformie Web Client.
Interactive Brokers? Chyba też.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

MBTrading - ale to mogło się zmienić (ostatnio zostali przejęci przez inną firmę).
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

A co znaczy, że czasem nie działa jak powinno? :)

Awatar użytkownika
ZomG
Gaduła
Gaduła

Raposo, Green - dzięki za odpowiedzi.

Pablo - już nie pamiętam dokładnie - testowałem to kilka miesięcy temu - ale jeśli dobrze pamiętam, to zdarzało się, że place bid realizował się dopiero wtedy, gdy dotknęła go cena ask, i po cenie ask, czyli jak normalny buy limit (i analogicznie z place offer). Nie wiem, czy było to kwestią malutkich zleceń (testowałem to na 1000 jednostek na różnych parach), ale męczyłem o to mojego opiekuna, a później chyba wymieniałem wiadomości z działem IT. Zdaje się, że tłumaczyli to tak, że gdy nie ma na tym poziomie płynności, to takie zlecenie zadziała jak zlecenie limit właśnie. Nie przekonało mnie to wyjaśnienie, ale co poradzić - jest jak jest. Wg mnie powinno tam leżeć i czekać do usr... no, aż się zrealizuje po cenie bid.
Jednak generalnie zdarzało się to dość rzadko, zwykle działało zgodnie z zasadami ;)

EDIT: Szukam w pamięci, na forum i na mailu i już wcale nie jestem pewien, czy zdarzało się to rzadko, często czy zawsze ;) W wolnej chwili potestuję.

EDIT2: Pierwszy test za mną. Zlecenie buy limit i zlecenie place bid (screeny Dukascopy test1 i tick test1). Otwarcie jednocześnie po tej samej cenie.
Czy ja czegoś nie rozumiem?

EDIT3: Kolejny test - tym razem Eur/Usd. Co ciekawe, Buy Limit zostało otwarte po lepszej cenie (0,3 pips). Zlecenie place bid nie zaoszczędziło mi spreadu. Screeny Dukascopy test2, tick test2* i log test2*.
* - z powodu limitu załączników na posta chwilowo nie mogę ich dodać.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Twoje zlecenie nie zostaje zrealizowane kiedy bid albo ask osiągną dany poziom, tylko kiedy Twoje zlecenie zostanie zmatchowane ze zleceniem przeciwnym.

Awatar użytkownika
ZomG
Gaduła
Gaduła

Pablo90 pisze:Twoje zlecenie nie zostaje zrealizowane kiedy bid albo ask osiągną dany poziom, tylko kiedy Twoje zlecenie zostanie zmatchowane ze zleceniem przeciwnym.
Bez wątpienia, ale kiedy mam place bid na poziomie 1,00000, a na historii na bidzie jest 0,99999-0,99998-0,99997, to coś jest nie tak, chyba przyznasz. Spójrz na screena tick test1, przed realizacją mojego zlecenia (po cenie ask) jest kilka ticków, a więc i transakcji, z niższym bidem niż mój place bid. Nie widzisz w tym nic dziwnego?

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Jeśli ustawiłeś zlecenie bid po 1.0000 i cena bid się zmienia na niższą na wykresie, to znaczy, że Twoje zlecenie nie jest w ogóle na rynku. Prawdopodobnie zbyt mała wielkość zlecenia. U Dukasa zlecenia wchodzą na rynek od 1 lota zdaje się (100 000 jednostek waluty bazowej).

Awatar użytkownika
ZomG
Gaduła
Gaduła

Pablo90 pisze:Jeśli ustawiłeś zlecenie bid po 1.0000 i cena bid się zmienia na niższą na wykresie, to znaczy, że Twoje zlecenie nie jest w ogóle na rynku. Prawdopodobnie zbyt mała wielkość zlecenia. U Dukasa zlecenia wchodzą na rynek od 1 lota zdaje się (100 000 jednostek waluty bazowej).
Chciałbym, żeby to było takie proste. Ze strony Dukascopy wiki:
WARNING! BID and OFFER orders are visible in the market depth only for amounts from 100000 units for currencies, 10 Oz for gold and 500 Oz for silver. Smaller orders are not visible in the market depth. The execution method remains the same for all size orders.

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Zdaje się, że to co zacytowałeś oznacza dokładnie to co Ci napisałem, więc w czym problem? :)
PS. Po za tym, tak jak pisałem wcześniej, nie ma nic dziwnego w tym, że Twoje zlecenia realizują się po cenie takiej a nie innej. To, że zmienia się Ask i Bid nie znaczy, że tam były transakcje, mogło nastąpić usunięcie zleceń. Bez znajomości algorytmu matchowania zleceń i dostępu do zmatchowanych transakcji tak jak jest to na rynkach regulowanych ciężko o stwierdzenie w jaki sposób zlecenia są parowane.
Ostatnio zmieniony 04 lip 2016, 15:32 przez Pablo90, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ