Z kapitanem Jack'iem na zmanipulowanych wodach

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
as28
Maniak
Maniak

Re: Z kapitanem Jack'iem na zmanipulowanych wodach

Nieprzeczytany post autor: as28 »

Pablo90 pisze:I co panowie, co Wam fox dzisiaj mówi? A tym foxem to gracie na realu czy na demko? ;)
a że się złośliwie zapytam czy te roboty co piszesz same robią kasę :)

gram na prawdziwym rachunku,

wszyscy by chcieli abyśmy fox'a złapali za jaja,
a tak naprawdę my nigdy fox'a nawet nie zobaczymy,

śledzimy fox'a po śladach,
jak będę miał dostęp do arkusza dostarczycieli płynności to wtedy odpowiem na twoje pytanie :P
Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.

maccyw
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: maccyw »

Żal, USD/CAD będą kontynuować spadki, AUD/USD wzrosty. Na USD/CAD pierwszego wsparcia spodziewam się w okolicach 1.2839 aczkolwiek myślę, że mogą dotrzeć nawet do wsparcia w okolicach 1.2785

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

as28 pisze:
Pablo90 pisze:I co panowie, co Wam fox dzisiaj mówi? A tym foxem to gracie na realu czy na demko? ;)
a że się złośliwie zapytam czy te roboty co piszesz same robią kasę :)

gram na prawdziwym rachunku,

wszyscy by chcieli abyśmy fox'a złapali za jaja,
a tak naprawdę my nigdy fox'a nawet nie zobaczymy,

śledzimy fox'a po śladach,
jak będę miał dostęp do arkusza dostarczycieli płynności to wtedy odpowiem na twoje pytanie :P
A mi sie wydaje, że za wszystkim stoi święty Mikołaj. Do spóły z myszką Miki :). I to od wielu lat. Dorwać renifera Rudolfa to wszystko wyśpiewa co i jak :)

eresz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: eresz »

maccyw pisze: BTW - eresz wskazałeś manipulację, wiem ta manipulacja to RRT od CJa. Tylko powiedz mi skąd przykładowo wiesz że to RRT to manipulacja ? Takich RRT to wskazujących kierunek w góre to z kolei w dół jest na każdej parze walutowej całe mnóstwo. Więc czego używasz do filtrowania prawidłowych RRT a tych nie mających w ogóle znaczenia ?
hej,

wydaje mi się, że RRT jest konsekwencją manipulacji. Banki symulują wybicie, do którego mamy szybką korektę (to wg mnie jest MANIPULACJA), mającą na celu wpędzenie graczy w złe pozycje. Natomiast RRT jest blokadą, która nie pozwala wyjść z tej złej pozycji z zyskiem.

A które manipulacje są prawdziwe, a które nie? Cóż, tak do końca nie liczę leveli, nie ma dla mnie znaczenia, czy są 3,4 czy może 5. Tak naprawdę, chodzi tu bardziej o kilka dni wzrostu lub spadku, nie o liczenie leveli. Ważne jest to, że nie ma zmiany kierunku bez manipulacji. Widząc 3 levele (czy też 3 dni wzrostu) i nie widząc manipulacji - dla mnie jest to sygnał, że idziemy dalej w tym samym kierunku, czyli tworzymy kolejny level (następnego dnia kontynuujemy kierunek).

Wynika to z prostego faktu, że tak jak banki muszą wchodzić na rynek podczas akumulacji, tak samo muszą z niego wyjść. Czyli znowu manipulują, wpędzając graczy w złe pozycje. I to jest sygnał, że ruch się odwraca, przynajmniej na jeden level w stronę przeciwną.

I widzę, że nie tylko ja mam takie zdanie.
bfx pisze: I jeszcze jedno. Widzę że wszędzie szukasz 3 leveli. CJ mówi że zazwyczaj są 3, ale może być więcej lub mniej. Ważna jest właśnie manipulacja przed zmianą kierunku.
Ogólnie obserwuję rynek na H4 - tutaj szukam manipulacji po kilku dniach dystrybucji, natomiast przechodzę na M15, gdy szukam potwierdzenia manipulacji na koniec sesji azjatyckiej.

Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

eresz rozpisz jak na teraz widzisz edka :d
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

Pablo, nie dowiesz sie, bo oni sa tak wystraszeni działaniami Foxa, ze graja na demo konta z nanolotami:P

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

eresz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: eresz »

DavidFx pisze:eresz rozpisz jak na teraz widzisz edka :d
W weekend ciężko coś rozpisać, nie znamy ceny otwarcia, poza tym poniedziałki też są kiepskie, takie do obserwacji. Może coś zakumulują i wtedy we wtorek ruszymy :)

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Z niedzieli na poniedzialek tez jest sesja azjatycka wiec napewno cos pograja foxy :-)
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bfx »

Audnzd. Ta konsolka na D1 to silna akumulacja do wzrostow. Natomiast dzisiejsze otwarcie luką na nowym minimum jest pierwszą manipulacją przed wzrostami. Nie mam pojecia kiedy to ruszy do gory, ale jak ruszy to celowac mozna bardzo wysoko. Mozliwe ze przed ruchem w gorę zrobią silny ruch w dół. Czesto tak robią. Dodatkowo fajne rgr na miesięcznym.
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

ODPOWIEDZ