BREXIT - wycofujecie gotówkę?

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
monikaforexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Re: BREXIT - wycofujecie gotówkę?

Nieprzeczytany post autor: monikaforexpolska »

irmentruda pisze:
monikaforexpolska pisze:

Jak sam widzisz frekwencja wyniosła ponad 72 %. Dla Polaków to szok a na zachodzie normalność. Tam ludzie lubią głosować i decydować o losach państwa.

Ale problem jest inn. Holandia, Dania, Francja. Jak dla mnie to początek końca UE. Niestety. Polska straci na rozpadzie UE.
Polska straci i cala Europa straci, bedzie burdelem geograficznym panstewek rozgrywanych przez Rosje, Chiny i USA. Tradycyjnie GB w strone USA; Grecja, Balkany, Wlochy, Wegry, Slowacja w strone Rosji; Polska jak zwykle bedzie machac szczerbata szabelka az sie spoci; Niemcy beda grac wlasne lody, zeby utrzymac gospodarke i wysokie place, panstwa nadbaltyckie zostana rozegrane po chamsku przez USA jako kolejna wojna zastepcza (jak Ukraina); Austria tradycyjnie bedzie miejscem spotkan na szampana i negocjacji; Francja tez wlasne lody zaprawione islamskim fundamentalizmem, Hiszpania i Portugalia jak zwykle bieda na skalistej ziemi, bo unijne pieniadze skonczyly sie.

Niestety muszę się z tobą w pełni zgodzić. Zaczyna się jeden z najgorszych momentów dla nowoczesnej Europy. My musimy się z kimś dogadać. Jak dla mnie Francja, Niemcy i GB zdecydowanie odpadają z uwagi na ich ogromny kłopot. Kłopot, który w ostatecznym rozrachunku ich zabije. Ilość uchodźców, ilość imigrantów których przyjęli zmienia charakterystykę narodową tego obszaru. Ok 100 tysięcy ale nie miliony. Kiedyś uznawalam to za żart, ale tam faktycznie powstają kalifaty.
W Polsce tego problemu nie mamy. Pytanie tylko z kim stworzyć jakiś mocniejszy organizm gospodarczo-polityczny. Grupa wyszechradzka byłaby najlepsza. Ale niestety minusem pozostaje ich stosunek do ROsji, którą wręcz kochają a nas najzwyczajniej w świecie nie lubią.

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

Najgorsze momenty to mogą być jeszcze przed nami.
Wyobraźcie sobie sytuację która prędzej czy później może nastąpić, a mam tu na myśli wyjście z UE jakiegoś kraju który jest w strefie Euro.

Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: T-REX »

monikaforexpolska pisze:
irmentruda pisze:
monikaforexpolska pisze:

Jak sam widzisz frekwencja wyniosła ponad 72 %. Dla Polaków to szok a na zachodzie normalność. Tam ludzie lubią głosować i decydować o losach państwa.

Ale problem jest inn. Holandia, Dania, Francja. Jak dla mnie to początek końca UE. Niestety. Polska straci na rozpadzie UE.
Polska straci i cala Europa straci, bedzie burdelem geograficznym panstewek rozgrywanych przez Rosje, Chiny i USA. Tradycyjnie GB w strone USA; Grecja, Balkany, Wlochy, Wegry, Slowacja w strone Rosji; Polska jak zwykle bedzie machac szczerbata szabelka az sie spoci; Niemcy beda grac wlasne lody, zeby utrzymac gospodarke i wysokie place, panstwa nadbaltyckie zostana rozegrane po chamsku przez USA jako kolejna wojna zastepcza (jak Ukraina); Austria tradycyjnie bedzie miejscem spotkan na szampana i negocjacji; Francja tez wlasne lody zaprawione islamskim fundamentalizmem, Hiszpania i Portugalia jak zwykle bieda na skalistej ziemi, bo unijne pieniadze skonczyly sie.

Niestety muszę się z tobą w pełni zgodzić. Zaczyna się jeden z najgorszych momentów dla nowoczesnej Europy. My musimy się z kimś dogadać. Jak dla mnie Francja, Niemcy i GB zdecydowanie odpadają z uwagi na ich ogromny kłopot. Kłopot, który w ostatecznym rozrachunku ich zabije. Ilość uchodźców, ilość imigrantów których przyjęli zmienia charakterystykę narodową tego obszaru. Ok 100 tysięcy ale nie miliony. Kiedyś uznawalam to za żart, ale tam faktycznie powstają kalifaty.
W Polsce tego problemu nie mamy. Pytanie tylko z kim stworzyć jakiś mocniejszy organizm gospodarczo-polityczny. Grupa wyszechradzka byłaby najlepsza. Ale niestety minusem pozostaje ich stosunek do ROsji, którą wręcz kochają a nas najzwyczajniej w świecie nie lubią.

No właśnie tylko dziwi mnie fakt, że przez głupie banany i panią Merkel zaczyna się taki rozdział w UE. Czy ci ludzie w Brukseli byli ślepi? Kto do tego dopuścił? Było jasne, że jest ogromny opór przeciwko wpieprzaniu się państwom narodowym w ich sprawy, i że to woda na młyn eurosceptyków. To samo z imigrantami, Merkel się wypowiedziała i już połowa UE łamie przepisy emigracyjne. A najdziwniejsze, że to ci sami ludzie co z jednego eurocenta rzuconego im pod nogi wyciągną drut miedziany. Wydaje mi się, ze w polityce od jakiegoś czasu PR dominuje nad ekonomią tylko nie wiem dlaczego. To znaczy chyba wiem, od paru dni dociera do mnie jakim naprawdę projektem jest/powinna być Unia. I sorki Płoć, nie zgadzam się z tym co napisałeś oprócz może ostatniego zdania:

To bardzo proste kto zarobi a kto straci. A kto już zarobił i kto już stracił na tym wydarzeniu? Co poszło do gróy, co spadło? Jakie państwa dostaną po tyłku, a które zarobią? Które firmy są już mocno do przodu, a które do tyłu?

Od siebie dodam, że nigdy nie przypuszczałem, że kontrwywiad GB jest tak słaby.
Do ogłoszenia wyników GB straciła na giełdach około 120 mld funtów ( za TVN) to kupa kasy ale jakoś mi dupy nie urywa, w sensie - nie wierzę, że w całej akcji chodziło tylko o to. z Tobą Moniko też się nie zgadzam w sprawie grupy wyszechradzkiej - ile toto liczy potencjalnych klientów? Bo UE to rynek na ponad 500 mln ludzi, i moim zdaniem to nie ta skala. Dlatego ktoś kto próbuje zniszczyć taką organizację musi być bardzo potężny, i mieć w związku z tym plany na kilkadziesiąt lat.
Bo chyba nie wierzycie, ze to tylko on:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję

kwiatkowskiFOREX
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kwiatkowskiFOREX »

Ja to mam wrażenie, że Anglicy, szczególnie ci młodzi, słabiej wykształceni oraz ci z prowincji za bardzo nie mieli świadomości na co głosują. Ci co naganiali na BREXIT już rakiem wycofują się ze swoich obietnic, szczególnie tych finansowych.

Płoć
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Płoć »

Do ogłoszenia wyników GB straciła na giełdach około 120 mld funtów ( za TVN) to kupa kasy ale jakoś mi dupy nie urywa, w sensie - nie wierzę, że w całej akcji chodziło tylko o to. z Tobą Moniko też się nie zgadzam w sprawie grupy wyszechradzkiej - ile toto liczy potencjalnych klientów? Bo UE to rynek na ponad 500 mln ludzi, i moim zdaniem to nie ta skala. Dlatego ktoś kto próbuje zniszczyć taką organizację musi być bardzo potężny, i mieć w związku z tym plany na kilkadziesiąt lat.
Ważniejsze od pieniędzy jest władza. Bo pieniądze to tylko środek... . O tym pamiętają wszystkie agencja świata. Dlatego, za dobre info zapłacą każdą kwotę.
Podejrzewam, że chodzi o stworzenie superpaństwa pod światłym przywództwem obecnego kierownictwa UE. To się nie uda. Dzisiaj jak rozmawiałem z Niemcem i powiedziałem mu, że piszą, że będzie z Francuzem mieszkał w jednym kraju to się roześmiał i zaczął pukać w głowę.

Ogólnie to GB została ładnie rozegrana. W razie powstania superpaństwa zostają z ręką w nocniku.
Z drugiej strony superpaństwo pod obecnym kierownictwem UE to pewny upadek i przyspieszenie pociągu, który jedzie do bankructwa.
Zresztą co to za pomysl, żeby zlikwidować narodowe wywiady, wojsko, itp. Kto się na to zgodzi? że niby Francja przekaże swoje arsenały atomowe pod przywództwo UE? buahaha. Już to widzę.
Takie pomysły skończyłyby się tak jak projek EURO. Czyli garstka zarabia a reszta traci i się topi. Zresztą to pomysł niczym z jakiegoś filmu FANTASY.

Uważam, że ryzyko inspirowanych zamachów w Polsce podczas ŚDM znacznie wzrosła. Przy wiekszej liczbie ofiar Polska zamknie granice co tylko pogłębi kryzys w UE.

Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: T-REX »

Dzisiaj trafiłem na jedną wypowiedź która dała mi do myślenia, oraz bodziec do obejrzenia tego:
https://www.youtube.com/watch?v=kPLi3Y_ySCw
Przyznaję, mimo że rozumiem iż są różne frakcje w PE to takiej komuny się nie spodziewałem, w dodatku komuny pierwszego sortu (znane nazwiska). Faktycznie wygląda jakby największe i najbogatsze państwa stawiały resztę pod ścianą i dzisiejsze ultimatum to potwierdza.
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

T-REX pisze:Dzisiaj trafiłem na jedną wypowiedź która dała mi do myślenia, oraz bodziec do obejrzenia tego:
Przyznaję, mimo że rozumiem iż są różne frakcje w PE to takiej komuny się nie spodziewałem, w dodatku komuny pierwszego sortu (znane nazwiska). Faktycznie wygląda jakby największe i najbogatsze państwa stawiały resztę pod ścianą i dzisiejsze ultimatum to potwierdza.
Tez obejrzałem i powiem, że koleś opowiada w większości brednie :).

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

Cblondyn pisze:
T-REX pisze:Dzisiaj trafiłem na jedną wypowiedź która dała mi do myślenia, oraz bodziec do obejrzenia tego:
Mozesz byc troche bardziej precyzyjny i wytknac jakas brednie, konkretnie?

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

jackub pisze:
Cblondyn pisze:
Mozesz byc troche bardziej precyzyjny i wytknac jakas brednie, konkretnie?
Twierdzenie, że UE to forma komunizmu to dla mnie zwyczajny bełkot. Bo nad wejściem do Parlamentu nazwisko włoskiego socjalisty. I krzywy ogórek.
Byłem we Francji, Niemczech i komunizmu to ja tam nie spotkałem. Chociażby w takiej formie jak w PRL czy ZSRR. Czyli kołchozy-PGRy czy znacjonalizowany przemysł, jakakolwiek forma demokracji, wolność słowa itp. To tak w skrócie.

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

Tez obejrzałem i powiem, że koleś opowiada w większości brednie :).[/quote]
Mozesz byc troche bardziej precyzyjny i wytknac jakas brednie, konkretnie?[/quote]

Twierdzenie, że UE to forma komunizmu to dla mnie zwyczajny bełkot. Bo nad wejściem do Parlamentu nazwisko włoskiego socjalisty. I krzywy ogórek.
Byłem we Francji, Niemczech i komunizmu to ja tam nie spotkałem. Chociażby w takiej formie jak w PRL czy ZSRR. Czyli kołchozy-PGRy czy znacjonalizowany przemysł, jakakolwiek forma demokracji, wolność słowa itp. To tak w skrócie.[/quote]

Rozczarowałeś mnie, komunizmu we Francji czy w Niemczech nie ma i nikt nie twierdził że jest. Komuna w najczystszej postaci znajduje się w Brukseli. Komunizm to ideologia a nie kołchozy i stalin. Obejrzyj film dokładnie i wsłuchaj się w to co się tam mówi, i zastanów się do czego to ZMIERZA.

ODPOWIEDZ