DayTrading: Piątek 24.06.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 25 cze 2016, 00:00

Wzrost
2
17%
Bez zmian
3
25%
Spadek
7
58%

Liczba głosów: 12

karnak
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 24.06.2016

Nieprzeczytany post autor: karnak »

Jak dla mnie decydujący głos w tym globalnym rozdaniu rynkowym ma przewodnik stada, a ten wygląda nadal byczo - nawet zachował zmienność głównych korekt i robi teraz kolejną falę wzrostową, co tam brexsit - to epizod, zaś trend musi trwać (stąd takie moje nastawienie co do pozostałych wcześniej pokazywanych rynków): :) :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 25 cze 2016, 20:09 przez karnak, łącznie zmieniany 1 raz.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

SPX
cały czas korekty!!,
po płaskiej 335 z dziennego, nastepnie tzw łącznik korekta łącząca dwie struktury ze sobą,
to co było w czwartek i piątek było 1 fala badź A, korekta i w piatek spadek typowy dla 3 fali ,
ale moze i sie myle i ameryka uzna ze trzeba korekte kontynuowac w kierunku szczytów,
Ostatnio zmieniony 25 cze 2016, 21:41 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
xhDog
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xhDog »

Bemowo1 pisze:
(...)

Z tym powrotem do "normalności" to byłbym bardzo ostrożny, (dźwignia, na kablu rzeczywiście do d......)
Aby ta normalność nie przerodziła się w "NIC SIĘ NIE STAŁO" i nagle kurs edka poszybuje up :idea: :shock:

Zapowiada się mega ciekawy najbliższy tydzień !!!!! Świadczy o tym wykres pary EUR/GBP (tam duży trójkąt) na edku powinna nastąpić kolejna zwała i wyjątkowo zgodzę się z pozycjami oandian
https://www.oanda.com/forex-trading/ana ... ion-ratios

(...)
W takim xm dzwignie 1:25 ustawili na wszystkie pary walutowe+gold+silver, a nie tylko na gbp. :roll: Po ogłoszeniu wyników referendum mieli podnieść do 1:100, ale jak zobaczyli wyniki, to zostawili 1:25 do poniedziałku. :d Inny broker to obniżył lewar do odwołania :lol:

Trzeba miec na uwadzę potencjalne referendum w Irlandi Płn i Szkocji w sprawie odłączenia od GB, co też nie bez znaczenia będzie dla funta. Choć takie referendum za szybko nie nastąpi.

A co do EUR, to taka ciekawostka z Wall Street Journal:

" Danske Bank A/S expects the ECB to respond to the U.K. vote by accelerating its bond purchases to €100 billion ($112 billion) a month within the next three months. Economists at J.P. Morgan Chase & Co. expect the central bank to cut its deposit rate and extend its bond-purchase program.

If the ECB did decide to boost its stimulus again, the next logical date would be at its policy meeting on Sept. 8, when its updated quarterly economic forecasts will be published."

I jeszcze jedna dot. funta:
"Mr. Carney said BOE officials will assess economic conditions and consider additional policy responses.
Economists say the BOE has a wide range of tools available to steady the economy should Friday’s market rout morph into a wider slowdown.
It could cut its benchmark interest rate, currently at 0.5%, closer to zero or even take it into negative territory, said Philip Rush, an economist at Nomura Holdings Inc. He added it also could revive a bond-buying program paused since 2012 or relax capital and other regulations on banks to encourage them to lend."

Nudno nie będzie :d I jeszcze Polska gola :564:
trzeba mieć jaja jak super saiyan

Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.

Awatar użytkownika
koks
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: koks »

Bemowo

Zgadzam się co do eurusd tylko że na świecowym zamknęliśmy się ciut powyżej kreski wzrostowej z dziennego, która daje iluzoryczne szanse wzrostów ale to nie wytrzyma ja shorta postawię po pewniejszym wybiciu i chętnie zobaczę potwierdzenie świeczką dzienną na sell
Swing

karnak
Maniak
Maniak

klimokrates pisze:
karnak pisze:Zacznę od generalnej uwagi, że uleganie emocjom i panice jest złym doradcą.
Warto spojrzeć na wykresy i zobaczyć w jakim miejscu znajdują się rynki w momencie ogłoszenia wyników brekxitu.
Jak widać to na przedstawionych wykresach zdarzenie to nie spowodowało przebicia wsparć, a skoro, jak uważają prawie wszystkie mądre głowy jest to katastrofa to siła reakcji na tą informację powinna spowodować przebicie wsparć i dać początek bessie. Owszem reakcja początkowa była dramatyczna, ale w miarę upływu czasu nastąpiło uspokojenie i zamknięcia dnia wypadły już wyżej. Pozytywnym zaskoczeniem w tej reakcji jest zachowanie się rodzimego rynku, który jako jeden z nielicznych mocno podbił i znacznie zniwelował na zamknięcie początkową paniczną reakcję na otwarciu.
Takie zachowanie to nie przypadek, ja odczytuję to, jako przejęcie akcji od słabych spanikowanych rąk przez silnych graczy, którzy nie ulegają panice i patrzą na wykres.
Paradoksalnie brexit może być punktem zwrotnym nie do bessy, ale pod wzrosty. To zdrowa decyzja brytyjczyków i reakcja na zbiurokratyzowane struktury UE, może początek czegoś dobrego w zreformowaniu tego tak przez wielu nielubianego tworu, wbrew mainstrimowi, który oderwał się od życia i ekonomii. I tak mogą to odbierać rynki dyskontując już lepszą przyszłość. To moje rozumowanie straci sens, gdy puszczą wsparcia

..
Nie mogę się zgodzić, najbardziej w brexit budzi obawę, że kolejnym państwom też się zachcę referendum, efekt domino itp. panika inwestorów, teraz każde dane tak jak w przypadku Grecji, tylko przyspieszały spadki.

Jeśli chodzi o rysunki D1 widzę to inaczej, W1 będę maglował do bólu póki nie przebijemy trwale 1.1450
Co do EDka to Twój dodany rysunek może się zrealizować, to że narysowałem tam małą strzałkę do góry to nie znaczy , że będą mega wzrosty - widać przecież mocne opory; dopiero wyjście poza strefę pokaże średnioterminowy kierunek, a tak to raczej boczna kiszonka. :) :)
Ostatnio zmieniony 25 cze 2016, 22:40 przez karnak, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

koks pisze:Bemowo

Zgadzam się co do eurusd tylko że na świecowym zamknęliśmy się ciut powyżej kreski wzrostowej z dziennego, która daje iluzoryczne szanse wzrostów ale to nie wytrzyma ja shorta postawię po pewniejszym wybiciu i chętnie zobaczę potwierdzenie świeczką dzienną na sell
nie pękaj piętro wyżej zgrupowanie 2 średnich. A ruch mocno został skorygowany

karnak
Maniak
Maniak

To jeszcze dorzucę do pełniejszego obrazu całości Japończyka, co za przypadek: tak jak inne rynki również na wsparciu: ;-)

Skoro Japończyk to i Chińczyk, ale jaja - znowu wsparcie, no to teraz gra jest "prosta" - wyjście rynków dołem S, odbicie L - nawet nie trzeba zgadywać w którą stronę pójdzie wystarczy obserwować i reagować::):)

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

karnak pisze:To jeszcze dorzucę do pełniejszego obrazu całości Japończyka, co za przypadek: tak jak inne rynki również na wsparciu: ;-)

Skoro Japończyk to i Chińczyk, ale jaja - znowu wsparcie, no to teraz gra jest "prosta" - wyjście rynków dołem S, odbicie L - nawet nie trzeba zgadywać w którą stronę pójdzie wystarczy obserwować i reagować::):)
jak zawsze dobra robota :564:

karnak
Maniak
Maniak

Bemowo1 pisze:
karnak pisze:To jeszcze dorzucę do pełniejszego obrazu całości Japończyka, co za przypadek: tak jak inne rynki również na wsparciu: ;-)

jak zawsze dobra robota :564:
Dziękuję.

PS.
Napisałem gra jest "prosta", ale wiadomo, że sporo trudu trzeba włożyć, by zadecydować, kiedy wejść i jak, tym bardziej, że to są duże interwały, ale to już temat na inną dyskusję - tu chciałem pokazać ideę, myśl przewodnią, która łączy wszystkie rynki, a nie gotowy sygnał. ;-)
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Słuchałem trochę wiadomości, ale jedno wiem - w wielkiej brytani nie ma rządu, a to nie jest powód do radości (destabilizacja państwa) - wbrew pozorom zwolennicy brexkitu będą mieli sporo problemów formalnych na samym początku, później może będzie z górki lub rozpocznie się pod górkę. Dojdą dodatkowe parametry w postaci negocjacji dotyczących wyjścia GB z unii.
Od strony technicznej, to że jesteśmy nisko na wykresie (edek/kabel) nie oznacza, że nie może być niżej.

Powtórzę jeszcze raz - poczekajmy na otwarcie rynków, zakładam, że otwarcie uwzględni więcej problemów brexkitu niż zakładano do tej pory.

-- Dodano: 25 cze 2016, 23:02 --
karnak pisze: Napisałem gra jest "prosta", ale wiadomo, że sporo trudu trzeba włożyć, by zadecydować, kiedy wejść i jak, tym bardziej, że to są duże interwały, ale to już temat na inną dyskusję
Twoje analizy cenię za:
czytelność

a powracając do powyższego, to kabel jest najprostszym przykładem jak wejść
Formacja wyjścia z klina dołem w czwartek była zanegowana - poziom który wstawiłem - tak! tam byliśmy!!!
A teraz wszystko gra

Zablokowany