DayTrading: Piątek 24.06.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 25 cze 2016, 00:00

Wzrost
2
17%
Bez zmian
3
25%
Spadek
7
58%

Liczba głosów: 12

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 24.06.2016

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

ktoś coś o złocie? :)

to ja, :)

taki pomiar i macd rozbieżność, to raz!

eu+xau "rozjechały sie "

3w3wC
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 24 cze 2016, 21:47 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
WTF?
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: WTF? »

FxTag pisze:
TsunamiPL pisze:
FxTag pisze:Ciekawe kto i jak interweniuje na rynku? Jak na takie wydarzenie, to euro całkiem nieźle sobie radzi :). Kiedyś Grexit miał być pogromem euro, a teraz Brexit (nieporównywalnie większe wydarzenie do Grecji) wywołuje mało znaczącą przecenę euro.
Bank Szwajcarii potwierdził dzisiaj interwencję. G7 miało dzisiaj telekonferencję - pewnie coś ustalili. Myślę, że banki poszczególnych krajów też działały, ale bez komunikatów, żeby nie zachęcać spekulantów do testowania ich cierpliwości.
I tak wyląda" nieregulowany rynek OTC" jak u Kargula i Pawlaka "sąd sądem, ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie" Nikt nie wie ile pieniędzy jest w obiegu i ile można w razie potrzeby dodrukować :)
zaskoczone grubasy będą budowały świeczki żeby pozamykać longi z najmniejszą stratą. Ktoś tu słusznie zauważył że może z tego być formacja nietoperza na edku .
Ma ktoś narzędzia do wymierzenia tego? Jaki to mógłby być zasięg?
"...Jeden traci, drugi się bogaci..."

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

karnak pisze:Przestraszyli słabe ręce, odebrali akcyjki w dołku i ...... hossa dalej. :)
A jak krew się leje to najlepsza okazja do zarobku.
Karnak widzę że ty jesteś wieczny byk na rynku
The only way is up

Awatar użytkownika
klimokrates
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: klimokrates »

DavidFx pisze:nadal macie zmniejszona dzwignie u swoich brokow pytanie czy wogole wroci do normalnosci i kiedy
jesli znacie broka bez zmniejszonej dzwigni dajcie namiary ktory to otwieram tam rachunek :D
chodzi mi wylacznie o edka kabel mnie nie interesuje :D
Tms 1.5 otwarcie na EU ale gnojki TP minimum 40 pips od aktualnej ceny. Posrało. Miłego weekendu wszystkim. :564:
Kawa powinna być czarna jak smoła, słodka jak pszczoła i gorąca jak smoła

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Dobra idę spać, od 5 rano siedzę na rynku. Trzymamy kciuki jutro za naszych. Miłego weekendu wszystkim.
The only way is up

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

majkel79 pisze:
Sp500 odbicie od oporu na H1
ale żeś chłopie trejdnął! ...

szacun! :564: :564:
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

majkel79
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: majkel79 »

pedro pisze:
majkel79 pisze:
Sp500 odbicie od oporu na H1
ale żeś chłopie trejdnął! ...

szacun! :564: :564:
Raz do roku się zdarzy :564:

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

edek

innego rozliczenia nie uwzględniam (chyba, że podane wyniki były nieprawdziwe)
wskazanego poziomu nie możemy pokonać, zakładam, że nie pokonamy 200 EMA z dzienngo.

fala 3 raczej się jeszcze nie zakończyła

-- Dodano: 25 cze 2016, 00:02 --

h4 i dzienny na sp 500 tak działają moje miejsca

Awatar użytkownika
xhDog
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xhDog »

Bemowo1 pisze:
karnak pisze:Tyle się dzieje na rynku, a tak mało wpisów, czyżby brexit z depo i MC u wielu? :)
jak na takie wydarzenia to do tej pory powinien być rekord wpisów, więc niektórzy piją, inni płaczą, a jeszcze inni jak spłacić długi??? - lub czy od razu powiesić się
Ja tylko pije...bo lubie przy piątku :lol:
A napisać coś chciałem, czekałem do południa żeby forum ruszyło, a potem mi się odechciało. Może inni mieli podobnie. Admini powinni wzorem brokerów zwiększać "margines" serwerów podczas takich eventów :D

Banki inwestycyjne, czy inne instytucje zatrudniały prywatnie sondażownie do robienia sondaży, chyba nawet w dzień samego głosowania. Wyniki tych sondaży oczywiście były poufne tylko dla zlecających, pewnie stąd wiedzieli co się święci.

A tak wogóle to niech ich juz wyjebią z tej Unii jak najszybciej i niech rynek wraca do normalności, bo to jakiś skandal lewary 1:25, dax w trybie close only :lol: paranoicy.
trzeba mieć jaja jak super saiyan

Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

xhDog pisze:
Ja tylko pije...bo lubie przy piątku :lol:
ja też :564:
whisky, teraz idę po passport - ponieważ do Anglii bez tego dokumentu nie wpuszczą (12 letniego ballantines'a bije na łeb)

-- Dodano: 25 cze 2016, 01:00 --

edek m 30

może jeszcze promocja będzie

-- Dodano: 25 cze 2016, 01:13 --
xhDog pisze:
A tak w ogóle to niech ich już wyjebią z tej Unii jak najszybciej i niech rynek wraca do normalności, bo to jakiś skandal lewary 1:25, dax w trybie close only :lol: paranoicy.
Z tym powrotem do "normalności" to byłbym bardzo ostrożny, (dźwignia, na kablu rzeczywiście do d......)
Aby ta normalność nie przerodziła się w "NIC SIĘ NIE STAŁO" i nagle kurs edka poszybuje up :idea: :shock:

Zapowiada się mega ciekawy najbliższy tydzień !!!!! Świadczy o tym wykres pary EUR/GBP (tam duży trójkąt) na edku powinna nastąpić kolejna zwała i wyjątkowo zgodzę się z pozycjami oandian
https://www.oanda.com/forex-trading/ana ... ion-ratios

-- Dodano: 25 cze 2016, 01:17 --

na marginesie (eur/gbp), zobaczcie z jakiego miejsca było up - zgrupowanie dwóch taśm

-- Dodano: 25 cze 2016, 01:21 --

A dodatkowo, 7 lat hossy na giełdzie amerykańskiej???? :idea: :idea: :idea:
Czy to średnia cyklu :?: :!: :wink: - od czegoś trzeba zacząć

-- Dodano: 25 cze 2016, 01:34 --
FxTag pisze:Ciekawe kto i jak interweniuje na rynku? Jak na takie wydarzenie, to euro całkiem nieźle sobie radzi :). Kiedyś Grexit miał być pogromem euro, a teraz Brexit (nieporównywalnie większe wydarzenie do Grecji) wywołuje mało znaczącą przecenę euro.
Słuszna uwaga !!!
Ale mam nadzieję, że zabawa dopiero rozkręca się .
Przez weekend towarzystwo trochę ochłonie, pomyśli spokojnie i przypomni sobie o efekcie domina... o ponad 7 latach hossy na sp 500

edek od strony technicznej - mamy na tygodniowym/miesięcznym fałszywe wyjście górą z trójkąta symetrycznego, szansa na wzrosty została zaprzepaszczona, to musi skończyć się źle.

Grexit i Spainexit wystąpiły równolegle i trwały od kwietnia do końca lipca - to cztery miesiące poczekajmy na rozwój sytuacji, a nuż widelec jakiś dodatkowy trup wyskoczy z szafy i zacznie tańczyć kankana

-- Dodano: 25 cze 2016, 09:37 --

tygodniówka do dolnej bandy, czy niżej????

Zablokowany