I tu właśnie jest całe sedno AT. Im więcej to widzi tym lepiejshogomad pisze: Ok , on używał PP ale ważne ze wiadomo o co chodzi. I w sumie sie zgadzam. Dodam ,ze dobrze ,ze PA jest taka prosta i dużo ludzi widzi te miejsca
DayTrading: Wtorek 21.06.2016
Re: DayTrading: Wtorek 21.06.2016
no ja na swojego zarobiłemTomasz196407 pisze:![]()
Pedro zamykam u siebie te Twoja pozycje zgłoś po hamburgera
dax prp zrobi wszystkich w konia i spadnie a potem znowu pójdzie do góry

+42 teraz i 3 wcześnie, 45 za wszystko tragedii nie ma

Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
pieknie....i do tege WYJŚCIE smokapedro pisze:no ja na swojego zarobiłemTomasz196407 pisze:![]()
Pedro zamykam u siebie te Twoja pozycje zgłoś po hamburgera
dax prp zrobi wszystkich w konia i spadnie a potem znowu pójdzie do góryhttp://invst.ly/1xhg-
+42 teraz i 3 wcześnie, 45 za wszystko tragedii nie ma

Twój scenariusz z rana sprawdza się na razie co do pipsashogomad pisze:Ropa WTI:
50$ zadziałało jak pisałem wczoraj. Od głebokości odbicia zależeć będzie waga. Nie wykluczone ,że USA zrobi sobie wyskok wyżej jeszcze po 14.00, takie miejsce ,że rzeba pilnować wykresu.
DAX :
Czekam na wyjście z tej konsoli w jedna ze stron i to będe grał. Oba wyjścia powinny utworzyć ładne setupy PA - 123J i MKWRJ. Uwaga na fakey ( może przypominać 5tą falę eliotowcom i być niezłą pułapką dla prajsakszynowców). Większe szanse na wyjście górą.

-- Dodano: 21 cze 2016, 15:15 --
A jednak już się wszystko odwraca..
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
- fx-technik
- Fanatyk
Zmienność jest stała i wynosi tyle punktów ile zadasz.MarioDM pisze:Jak obliczać tę zmienność ? Mógłbyś coś bliżej napisać ? Szukam pomysłu na obliczanie zmienności. Zmienność obliczam w taki sposób : średnia po max minus średnia po minimum. Kiedyś robiłem to na piechotę, ale ze 2 lata temu napisałeś dla mnie wskaźnik, który oblicza to i podaje od razu gotową wartość. Tak na marginesie to bardzo ułatwił mi życie ten Twój wskaźnik. Dzięki za niegofx-technik pisze:Wykres zmienności ceny w funkcji zmiany o określoną liczbę punktów.
![]()
Obliczanie zmienności potrzebne mi jest do zarządzania wielkością pozycji. Im większa zmienność tym mniejsza pozycja.
Niestety mój sposób nie jest idealny. Np. na ropie posługując się moim sposobem musiałbym otwierać zbyt małe pozycje. Cena spadła ze 100 do 50, ale zmienność nie i w konsekwencji mój sposób obliczania wielkości pozycji pokazuje mi podobną pozycję przy kursie 50 do tej jaką pokazywał przy kursie 100 (ciutkę większą, ale nie aż tak). W przypadku walut to się sprawdza dobrze, ale na ropie np. zawodzi.
Masz jakiś dobry pomysł na to ?
Każdy Bar/Świeca ma identyczną liczbę punktów od High do Low.
Jakbyś zapodał liczbę punktów = historycznemu zakresowi HL z pobranej historii M1, to zobaczysz 1 świecę.
Piękno jest w tym, że zawsze, gdy zapodasz typowe liczby punktów, np. 100, to masz wykres i
jak zapodasz 200 to też masz wykres, czyli zawsze się rysuje następna świeczka.
Teraz weź pod uwagę pullbacki.
Wchodzę np. z 50% pullbacku, czyli do Close świecy kierunkowej o wys. 100 punktów mam 50 punktów.
Tyle mi wystarczy. Widzisz, nie obliczasz zmienności!
To ty sam ją narzucasz!
A skoro wybierasz typową zmienność dla danego instrumentu, to rynek z pewnością ci ją zapewni.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Powiem wam z ciekawości że w bossa żeby otworzyć 0,3 lota na gbpjpy trzeba mieć ponad 5,5 tys zł zabezpieczenia a w mforex ponad 8 tysi złociszy. Tak więc hardcorowo jest 

Shogo, jaki masz spread na ropach teraz?
Dopóki nie grałem na WTI , tylko na Brent - na wti było 4-5 pipsów.
Jak zacząłem na tym grac wzrosło do 7-miu tak jak na brent.
Brokbansterka....
Brokbansterka....
Ostatnio zmieniony 21 cze 2016, 15:31 przez jkar, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak by powiało zdrowo to bym jeszcze raz pofrunął.
- kk.dreamer
- Pasjonat
w easyforex jest normalnie, nic nie pozmieniali, na 0,1lota gbpjpy jest ok. 550zlmajkel79 pisze:Powiem wam z ciekawości że w bossa żeby otworzyć 0,3 lota na gbpjpy trzeba mieć ponad 5,5 tys zł zabezpieczenia a w mforex ponad 8 tysi złociszy. Tak więc hardcorowo jest
edit: w bossie to mnie notorycznie dymali na sl, gdzie bym nie ustawila to zawsze bylo takie wybicie ze zgarialo mi sl i zawracalo, juz dawno sie z nimi pozegnalam, teraz mam cisze i spokoj, zero problemow z wplatami, wyplatami, nie podwyzszają zabezpieczen, przynajmniej narazie
Drodzy Panowie Panie również trejdują...
Nieaktualne..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 21 cze 2016, 15:47 przez Świeżak44, łącznie zmieniany 1 raz.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
jkar pisze:Shogo, jaki masz spread na ropach teraz?
Brokbansterka....
5 pips w XM i 7 pips w AM...w AM miało być lepiej z nowym dostawca płynności a jest średnio. XM mnie miło zaskoczył, dotychczas grałem ze spreadem 10.