...upraszczając jeszcze bardziej zostajemy z dwoma guzikami buy&sell na minimalnym TF'ie, i tu dochodzimy do opcji binarnych gdzie nawet liczba pipsów sie nie liczy, tylko kierunek w predefiniowanej jednostce czasu.fx-technik pisze: Wszak w zarabianiu liczy się wyłącznie zmiana o taką ilość punktów, jaka mnie interesuje.
DayTrading: Wtorek 21.06.2016
Re: DayTrading: Wtorek 21.06.2016
kapitalistyczne świnieshogomad pisze:pedro pisze:puści to 1.13 czy nie? : ) ...
chciwe grubasy z USA nie odpuszczą tych kilku maruderów co zostali w luce

coś jakby puszczało, ja tam na +15 jestem zabezpieczony, ale lepiej mieć +28 niż +15 : )
daje im do 15 czas, zobaczymy co będzie : )
http://invst.ly/1xhcw
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Cblondyn pisze:
To tylko się cieszyć, że są takie miejsca. Za AT stoi statystyka i RP. To wszystko.
RP ? Rach. Prawd. ?

Jak obliczać tę zmienność ? Mógłbyś coś bliżej napisać ? Szukam pomysłu na obliczanie zmienności. Zmienność obliczam w taki sposób : średnia po max minus średnia po minimum. Kiedyś robiłem to na piechotę, ale ze 2 lata temu napisałeś dla mnie wskaźnik, który oblicza to i podaje od razu gotową wartość. Tak na marginesie to bardzo ułatwił mi życie ten Twój wskaźnik. Dzięki za niegofx-technik pisze:Wykres zmienności ceny w funkcji zmiany o określoną liczbę punktów.

Obliczanie zmienności potrzebne mi jest do zarządzania wielkością pozycji. Im większa zmienność tym mniejsza pozycja.
Niestety mój sposób nie jest idealny. Np. na ropie posługując się moim sposobem musiałbym otwierać zbyt małe pozycje. Cena spadła ze 100 do 50, ale zmienność nie i w konsekwencji mój sposób obliczania wielkości pozycji pokazuje mi podobną pozycję przy kursie 50 do tej jaką pokazywał przy kursie 100 (ciutkę większą, ale nie aż tak). W przypadku walut to się sprawdza dobrze, ale na ropie np. zawodzi.
Masz jakiś dobry pomysł na to ?
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
- kk.dreamer
- Pasjonat
w dól, dla gbpjpy dla mnie kierunek 150, a dla nzdusd 0.7055, pozniej beda nowe analizyTomasz196407 pisze:można wiedzieć gdzie, taki jestem ciekawkk.dreamer pisze:gbpjpy ruszyl, nzdusd tez
Drodzy Panowie Panie również trejdują...
Tak tego skrótu używał Dadas kilka razy.shogomad pisze:Cblondyn pisze:
To tylko się cieszyć, że są takie miejsca. Za AT stoi statystyka i RP. To wszystko.
RP ? Rach. Prawd. ?
pedro pisze:
kapitalistyczne świnie
Choć na pierwszy rzut oka nie widać to w USA sa już socjalistyczne świnie w większości. Kapitalistyczne zaczeły wymierać na poczatku XXw. Najwiecej padło za Obamy i innych prezydentów socjalistów. Miały mały comeback za czasó Reagan'a. Ale jest szansa ,ze jak Trump wygra wybory to kapitalistyczne świnie wrócą na dobre

-
- Fanatyk
kk.dreamer pisze:w dól, dla gbpjpy dla mnie kierunek 150, a dla nzdusd 0.7055, pozniej beda nowe analizyTomasz196407 pisze:można wiedzieć gdzie, taki jestem ciekawkk.dreamer pisze:gbpjpy ruszyl, nzdusd tez

Pedro zamykam u siebie te Twoja pozycje zgłoś po hamburgera
dax prp zrobi wszystkich w konia i spadnie a potem znowu pójdzie do góry

Ok , on używał PP ale ważne ze wiadomo o co chodzi. I w sumie sie zgadzam. Dodam ,ze dobrze ,ze PA jest taka prosta i dużo ludzi widzi te miejscaCblondyn pisze: Tak tego skrótu używał Dadas kilka razy.

-- Dodano: 21 cze 2016, 15:01 --
Pedro w celu.....no to będzie duży hamburgerTomasz196407 pisze: Pedro zamykam u siebie te Twoja pozycje zgłoś po hamburgera
dax prp zrobi wszystkich w konia i spadnie a potem znowu pójdzie do góry

Ostatnio zmieniony 21 cze 2016, 15:02 przez shogomad, łącznie zmieniany 1 raz.
- klimokrates
- Pasjonat
Tomek, musimy kiedyś na jakiegoś skype umówić i oglądać wspólnie wykres.Tomasz196407 pisze:A. ale tam nie ma 5, Dawid tylko żartował,klimokrates pisze:Na H4 EU wzrosty z 16.06 jeśli miałyby być nową strukturą 5 falową to i tak zejście 2 fali musi być do Fibo 0.618. Niech mnie Tomasz poprawi jeśli się mylę.
od szczytu 1.1414 - 335
od 16.06 535 i teraz 5 do dołu i potem tylko POWER
Teraz koniec na H4 A ?
Kawa powinna być czarna jak smoła, słodka jak pszczoła i gorąca jak smoła