EURUSDM30.png
I jeszcze raz zaliczyło R3.DayTrading: Piątek 17.06.2016
- fx-technik
- Fanatyk
Re: DayTrading: Piątek 17.06.2016
I jeszcze raz zaliczyło R3.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
-
- Fanatyk
w moim matrixie tak ; )Tomasz196407 pisze:Ktoś coś o złocie??
dobra to ja
https://www.tradingview.com/x/nsWa0uFX/
krytykować
gold h4:
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
-
- Fanatyk
to teraz mi te linie wytłumacz tylko i bedzie dobrzepedro pisze:w moim matrixie tak ; )Tomasz196407 pisze:Ktoś coś o złocie??
dobra to ja
krytykować
gold h4:

LInie wytłumaczy ci dadas lub zobacz w jego stopce DSWS
NAJLEPSZĄ BRONIĄ PRZECIWKO WROGOWI JEST INNY WRÓG
czarna duża świeczka - h4 impulsTomasz196407 pisze: to teraz mi te linie wytłumacz tylko i bedzie dobrze
niebieska pozioma - Pivot = 50% tego impulsu
zielona gruba - opór = R1 - a w tej wersji też Open świecy
czerwona gtuba - wsparcie = S2- a w tej wersji też Close świecy
poziome przerywane powyżej grubej zielonej opory,
poziome przerywane poniżej czerwonej - wsparcia
to nie apteka więc kilka pipsów w te czy wefte na tych liniach jest oczywiście normalne, ale zwróć uwagę że wrzuciłem wskaźnik na tą dużą czarną świecę a on pokazał, gdzie konsoliduje cena...
po tym bum zjeździe z 1302 na 1278 na h4 pokazały się 3 fajne świeczki popytowe... cena idzie w górę, doszła do pivota i na moje oko, gruby zostawił coś jeszcze w okolicy 1302... ale to już spekulacja ; )
jeżeli natomiast sprzedający pokażą siłę i cena nie dojdzie do 1302, to 1266 powinien być kolejny targ ... : )
ładniej nie umiem

Jutro też jest dzień.
-
- Fanatyk
Przemek juz tyle razy słyszałem te up od Ciebie ze jak kto inny mówi inaczej, to jakoś mi dziwniehighend pisze:DavidFx pisze:highend mam pytanie gdzie stawiasz dzis edka?
po co pytasz?wiadomo jaki ED ma trend = UP
czy dane z USA z ostatnich tygodni to za mało jako fundamenty?
Ty siłą woli te up wywołujesz

-- Dodano: 17 cze 2016, 20:23 --
wole Cie na wideo ale to co napisałes jest dobre,pedro pisze:czarna duża świeczka - h4 impulsTomasz196407 pisze: to teraz mi te linie wytłumacz tylko i bedzie dobrze
niebieska pozioma - Pivot = 50% tego impulsu
zielona gruba - opór = R1 - a w tej wersji też Open świecy
czerwona gtuba - wsparcie = S2- a w tej wersji też Close świecy
poziome przerywane powyżej grubej zielonej opory,
poziome przerywane poniżej czerwonej - wsparcia
to nie apteka więc kilka pipsów w te czy wefte na tych liniach jest oczywiście normalne, ale zwróć uwagę że wrzuciłem wskaźnik na tą dużą czarną świecę a on pokazał, gdzie konsoliduje cena...
po tym bum zjeździe z 1302 na 1278 na h4 pokazały się 3 fajne świeczki popytowe... cena idzie w górę, doszła do pivota i na moje oko, gruby zostawił coś jeszcze w okolicy 1302... ale to już spekulacja ; )
jeżeli natomiast sprzedający pokażą siłę i cena nie dojdzie do 1302, to 1266 powinien być kolejny targ ... : )
ładniej nie umiem
złoto wpasowuje mi sie do dax, nie wiem jak sp500 bo przestałem go liczyć,
czyli dax 38.2 ostatnich spadków i potem dół, a złoto up tak jak Przemek pisał

Ostatnio zmieniony 17 cze 2016, 21:27 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 1 raz.
ED godzinny - wsparcia i opory:
- fx-technik
- Fanatyk
Tomaszu, a ja bym zaczął od czegoś zupełnie innego.Tomasz196407 pisze:to teraz mi te linie wytłumacz tylko i bedzie dobrzepedro pisze:w moim matrixie tak ; )Tomasz196407 pisze:Ktoś coś o złocie??
dobra to ja
krytykować
gold h4:
Co chcesz osiągnąć na tym złocie?
Jaki masz cel inwestycyjny?
Jaki oczekiwany zysk w Pipsach?
Jak długo chcesz trzymać pozycję?
Bez tych danych wszelkie analizy są psu na budę, albo inaczej, czysto akademickie.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
video miało tragiczną jakość, i cieszę się, że słowem pisanym również umiałem to przedstawić ; )Tomasz196407 pisze: wole Cie na wideo ale to co napisałes jest dobre,
złoto wpasowuje mi sie do dax, nie wiem jak sp500 bo przestałem go liczyć,
czyli dax 38.2 ostatnich spadków i potem dół, a złoto up tak jak Przemek pisał
bo ja DSWS traktuje jak kompas ... kompas wrzucam na świeczkę (kierunek) i robi mi się z wykresu mapa ...
na tej mapie świeczki z niższych interwałów pokazują zainteresowanie, sprzedających albo kupujących.
z tego h4 złoto na m15 wygląda tak: a teraz jest to rozgrywane:
Ostatnio zmieniony 17 cze 2016, 21:38 przez pedro, łącznie zmieniany 1 raz.
Jutro też jest dzień.