DayTrading: Piątek 17.06.2016
Re: DayTrading: Piątek 17.06.2016
FOIL, jak się okazało wczoraj pokazywałem trafny sygnał odbicia od wsparcia:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie komplikuj : )fx-technik pisze: Tomaszu, a ja bym zaczął od czegoś zupełnie innego.
Co chcesz osiągnąć na tym złocie?
Jaki masz cel inwestycyjny?
Jaki oczekiwany zysk w Pipsach?
Jak długo chcesz trzymać pozycję?
Bez tych danych wszelkie analizy są psu na budę, albo inaczej, czysto akademickie.
ja tam miałem o kreskach opowiadać, a kwestie o które pytasz, to MM w większości, no poza czasem trzymania pozycji, ... co w DT jest mega ważne (żeby wiedzieć kto w danym momencie jest na rynku, kto wchodzi, kto ma lunch, kto wciąga kreskę koksu, kto idzie spać, no i czy są dane) - ale od h4, tylko większe dane makro na czas wpływają
to tak, moim zdaniem skromnym...
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
-
- Fanatyk
Pedro, miałem odpisac Darkowi ale po zastanowieniu nie chce mi sie dochodzić, juz wiele razy to robiłem,pedro pisze:Nie komplikuj : )fx-technik pisze: Tomaszu, a ja bym zaczął od czegoś zupełnie innego.
Co chcesz osiągnąć na tym złocie?
Jaki masz cel inwestycyjny?
Jaki oczekiwany zysk w Pipsach?
Jak długo chcesz trzymać pozycję?
Bez tych danych wszelkie analizy są psu na budę, albo inaczej, czysto akademickie.
ja tam miałem o kreskach opowiadać, a kwestie o które pytasz, to MM w większości, no poza czasem trzymania pozycji, ... co w DT jest mega ważne (żeby wiedzieć kto w danym momencie jest na rynku, kto wchodzi, kto ma lunch, kto wciąga kreskę koksu, kto idzie spać, no i czy są dane) - ale od h4, tylko większe dane makro na czas wpływają
to tak, moim zdaniem skromnym...
swoje róbmy po to jest tu forum żeby pisać, i wstawiać, Darek pewnych rzeczy nie rozumie, moze chce nasiłe nam tu wszystko poustawiać a tak sie nie da,
co do złota, przedstawiam rozliczenie f. elliota z wyzszego interwału, co nieznaczy że ja gram na długie terminy, moge udowodnic ze moje trejdy są krótkie,
ale... wynikajace z rozliczenia na wyzszych interwałach
Nie mówie że Wasza metoda jest zła, ale to mozna tez inaczej przedstawiać, pokazać dac do myslenia innym, dac innym wybór!!
a nie traktowac innych jak kapcie, nic nie umiecie nic sie nie znacie!
Zawsze spotka sie z oporem ludzi,
Ostatnio zmieniony 17 cze 2016, 22:02 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 5 razy.
Ciekawe wnioski można wysnuć z EDka tygodniowego - znajduje się on w kleszczach oporów i wsparcia i dopóki nie wyjdzie zdecydowanie poza te bariery dopóty będzie niezbyt szeroka konsola. Stąd narzuca się sposób gry od bandy do bandy:
mnie tam nic nikt udowadniać nie musi, i niech każdy robi swoje : )Tomasz196407 pisze: Pedro, miałem odpisac Darkowi ale po zastanowieniu nie chce mi sie dochodzić, juz wiele razy to robiłem,
swoje róbmy po to jest tu forum żeby pisać, i wstawiać, Darek pewnych rzeczy nie rozumie, moze chce nasiłe nam tu wszystko poustawiać a tak sie nie da,
co do złota, przedstawiam rozliczenie f. elliota z wyzszego interwału, co nieznaczy że ja gram na długie terminy, moge udowodnic ze moje trejdy są krótkie,
ale... wynikajace z rozliczenia na wyzszych interwałach

i tak abstrahując od wszystkiego, to przed 22 doszło to złoto do R4, które pokazywałem... 3 dolary mniej więcej ożna było zrobić... przy odpowiednio dużym kapitale można było zostać milionerem : )
a żeby było zabawniej... to cena o 22 na zamknięciu rynku zamknęła się dokładnie w punkt R4 ... to tylko matrix ; )
Jutro też jest dzień.
Witam Wszystkicha a szczególnie Highenda!
Zaglądnąłem sobie na to forum po pół roku ale, widzę że tu się nic nie zmieniło. Po prostu forum wróżek, czarodziejów i jasnowidzów. Sory ale szkoda czasu na przewidywania.
A propo edka, to w przyszłym tygodniu mocne UP.
Jesteśmy aktualnie na początku fali trzeciej. Ten Pin ją zapoczątkował. Jeśli chodzi o dzień dzisiejszy to zrobiliśmy falę 1wszą i drugą, która była korektą pędzącą. (oczywiście w większej trzeciej)
Pozdrawiam Wszystkich i trzymajcie się. Zajrzę znów za pół roku.
Zaglądnąłem sobie na to forum po pół roku ale, widzę że tu się nic nie zmieniło. Po prostu forum wróżek, czarodziejów i jasnowidzów. Sory ale szkoda czasu na przewidywania.
A propo edka, to w przyszłym tygodniu mocne UP.
Jesteśmy aktualnie na początku fali trzeciej. Ten Pin ją zapoczątkował. Jeśli chodzi o dzień dzisiejszy to zrobiliśmy falę 1wszą i drugą, która była korektą pędzącą. (oczywiście w większej trzeciej)
Pozdrawiam Wszystkich i trzymajcie się. Zajrzę znów za pół roku.
VSA
-
- Fanatyk
ok, wszystkiego dobregopedro pisze:mnie tam nic nikt udowadniać nie musi, i niech każdy robi swoje : )Tomasz196407 pisze: Pedro, miałem odpisac Darkowi ale po zastanowieniu nie chce mi sie dochodzić, juz wiele razy to robiłem,
ale... wynikajace z rozliczenia na wyzszych interwałach![]()
![]()
i tak abstrahując od wszystkiego, to przed 22 doszło to złoto do R4, które pokazywałem... 3 dolary mniej więcej ożna było zrobić... przy odpowiednio dużym kapitale można było zostać milionerem : )
a żeby było zabawniej... to cena o 22 na zamknięciu rynku zamknęła się dokładnie w punkt R4 ... to tylko matrix ; )
dobrego weekenda
W nocy z piątku na sobotę poznamy kolejny sondaż dotyczący Brexitu
Ostatnio zmieniony 17 cze 2016, 22:15 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 1 raz.

Dolar juz nie jest silny. Widać to po surowcach. Bawełna, cukier... Mocno do gory.
Ropa tez. Soja odlot. Jedynie pszenica sie kisi jeszcze....
Mnie fascynuje wykres bawełny miesięczny gdzie jest górka do poziomu ceny ponad 200....
I cos mi mowi, ze tam poleci, a nawet wyżej.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
żul trading dzisiaj
poszło w miare, już pozamykane
jak uda się zebrać ekipe żuli moge poprowadzić szkolenie z żul tradingu
szukam broka z dzwignią od pięćsety w góre bo xm już mi poograniczał moje harce
piątka!
piątka!
High Leverage Overtrading 

szacunbyq69 pisze:żul trading dzisiaj
piątka!

piękny matrix!!! : )
naprawde, robi wrażenie : )
Jutro też jest dzień.