DayTrading: Środa 15.06.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 16 cze 2016, 00:00

Wzrost
9
43%
Bez zmian
4
19%
Spadek
8
38%

Liczba głosów: 21

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Środa 15.06.2016

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

Farciarz pisze: [...o edku] będzie szybszy zjazd, kierunek jest południe i nic i nikt tego nie zmieni, tylko wykres się liczy, im więcej danych tym lepiej
Właśnie Nikt i Nic wyszli z ukrycia, Nikt podstępnie podsunął farciarzowi pomysl na trejda, zupełnie jak w poniedziałek, a Nic z nienacka wykasował mu drugiego już dzisiaj Sl'a. Obaj go oszukali....bo mieli już "nic" nie zmieniać w radosnym, życzeniowym spadku edka

OT:
Na skalpa teraz można S na edku TP 1.12255 SL 1,12345

Awatar użytkownika
Farciarz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Farciarz »

Cblondyn pisze:
banan_czikita pisze:a tam - niech będzie. Przypomnę gdzie zmierzamy.
dziś pewnie jak wczoraj mistrzowie forum każą mi brać zyski i zamykać S :) a ja spokojnie trzymam pozycje zabezpieczona i dziś zamiast obgryzać paznokcie popatrze na meczyki.
Wielkości pozycji nie wrzucam bo niektórzy musieli by przez skaczącego gula kolejne dwie paczki chipsów przegryźć :D
Tego SL bym przestawił nad ostatnia górke. Różnie to bywa
spokojnie, to są tylko korekcyjne drgnięcia, takiego czegoś nawet nie można rozważać kupować, niektórym się uda jak szybko zrealizują zysk, a my no cóż, jeszcze wieczorem będziemy liczyć pipsy z naszych tłustych esek, a oni, no cóż zanim kogut zapieje trzy razy się elek zaprą
jeżeli ktoś otworzy M15 Davida to zobaczy dokładnie co się teraz wydarzy w Matrixie i w jakim kierunku cena będzie zmierzać. pozdrawiam, świetne M15
Ostatnio zmieniony 15 cze 2016, 11:35 przez Farciarz, łącznie zmieniany 1 raz.
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Farciarz pisze:
Cblondyn pisze:
dziś pewnie jak wczoraj mistrzowie forum każą mi brać zyski i zamykać S :) a ja spokojnie trzymam pozycje zabezpieczona i dziś zamiast obgryzać paznokcie popatrze na meczyki.
Wielkości pozycji nie wrzucam bo niektórzy musieli by przez skaczącego gula kolejne dwie paczki chipsów przegryźć :D
spokojnie, to są tylko korekcyjne drgnięcia, takiego czegoś nawet nie można rozważać kupować, niektórym się uda jak szybko zrealizują zysk, a my no cóż, jeszcze wieczorem będziemy liczyć pipsy z naszych tłustych esek, a oni, no cóż zanim kogut zapieje trzy razy się elek zaprą

Jak teraz zamkniesz to bedziesz + 10 pips z tych S branych w poniedziałek, nieżle po 57 godzinach w tradzie i SL na chwile obecną ponad 60 pips :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Mam jeszcze jedno pytanie Farciarz...jak prawie 40 pips to dla ciebie to korekcyjne drgnięcie to jaki ruch DT robi na tobie wrażenie ? :wink:
Ostatnio zmieniony 15 cze 2016, 11:37 przez shogomad, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Farciarz pisze:
Cblondyn pisze:
Jeżeli masz SL = 1.13050, to może ci wytrzyma.
Powodzenia!

Myślę, że większości z nas nie stać na taki SL.
Mnie na pewno nie.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

fx-technik pisze: Jeżeli masz SL = 1.13050, to może ci wytrzyma.
Powodzenia!

No przecież pisał. SL'a ma 1.13022 co najmniej bo na 1.12400 ładował S'ki. Ale to nie jest daytrading dla mnie, tylko bardziej skomplikowana ruletka ( czerwone /czarne ew. parzyste/nieparzyste).

Albo inaczej...mój pies Fibo miałby podobną skuteczność kierunkową jak bym mu pozwolił na SL wielkości 1/2 daily ATR :wink:

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

shogomad pisze:
fx-technik pisze: Jeżeli masz SL = 1.13050, to może ci wytrzyma.
Powodzenia!

No przecież pisał. SL'a ma 1.13022 co najmniej bo na 1.12400 ładował S'ki. Ale to nie jest daytrading dla mnie, tylko bardziej skomplikowana ruletka ( czerwone /czarne ew. parzyste/nieparzyste).

Albo inaczej...mój pies Fibo miałby podobną skuteczność kierunkową jak bym mu pozwolił na SL wielkości 1/2 daily ATR :wink:
Dokładnie, i totalny Matrix!
Ja tak tradowałem jakieś 4 lata temu.
Rynek mnie za to mocno pokarał, wiec mi przeszło.
Ostatnio zmieniony 15 cze 2016, 11:47 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).

Awatar użytkownika
Farciarz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Farciarz »

geniusz powiedział 1.13, chłopie lepiej zostań przy analizowaniu historii, bo teraz jak nie urośnie, to okaże się że pomyliłes się o całe 70 pips mistrzu, tak wygląda twoje DT, shogomad, skąd ty wiesz gdzie ja mam pozycje, ja mam całkiem nowe S z poziomu 1.1213, zaczynasz się tylko, bo jak ktoś ostatnio napisał, brakuje wam jednego, tego aby cena szła w kierunku tym co napiszecie, więc wymyślacie głupoty o jakiś tradach 10pipsowych i dniówkach, które to nie robicie, jak technik powiedział 1.13, a wieczorem będzie 1.11 żenada, jak może tradować DT na m5 czy m1, kiedy nie potrafi nawet na h1 czy h4 określić kierunku, daje to do przemyślenia niektórym.
David dał bardzo dobry wykres na m15, i tak będzie jak narysował.
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Farciarz pisze:geniusz powiedział 1.13, chłopie lepiej zostań przy analizowaniu historii, bo teraz jak nie urośnie, to okaże się że pomyliłes się o całe 70 pips mistrzu, tak wygląda twoje DT, shogomad, skąd ty wiesz gdzie ja mam pozycje, ja mam całkiem nowe S z poziomu 1.1213, zaczynasz się tylko, bo jak ktoś ostatnio napisał, brakuje wam jednego, tego aby cena szła w kierunku tym co napiszecie, więc wymyślacie głupoty o jakiś tradach 10pipsowych i dniówkach, które to nie robicie, jak technik powiedział 1.13, a wieczorem będzie 1.11 żenada, jak może tradować DT na m5 czy m1, kiedy nie potrafi nawet na h1 czy h4 określić kierunku, daje to do przemyślenia niektórym.
David dał bardzo dobry wykres na m15, i tak będzie jak narysował.
Dobrze, dobrze!
Będzie, będzie!
Napoleon też miał rację, i Hitler miał rację - przynajmniej przez jakiś czas.
Ostatnio zmieniony 15 cze 2016, 11:52 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

na eurusd cena przeszła D_P (1.1230) o ile poziom utrzyma, to D_R1 do zrobienia ... mnie tam nie ma,
na rzeźniku SL@+1
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

dax się dzisiaj nawet postarał ładnie dzisiaj , ciekawe czy na dłużej
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

Zablokowany