DayTrading: Piątek 10.06.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 11 cze 2016, 00:00

Wzrost
6
32%
Bez zmian
4
21%
Spadek
9
47%

Liczba głosów: 19

banan_czikita
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Piątek 10.06.2016

Nieprzeczytany post autor: banan_czikita »

Świeżak44 pisze:Ruchy jednokierunkowy, wystarczyło znac kierunek i wskoczyć an początku.. :/
Prawda ze latwizna? Stary - Ty tu jestes najlepszy z najlepszych :-)
Patrzac jak dobrze Ci idzie filozofowanie to szybko sie tu zaaklimatyzujesz :-)

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

Świeżak44 pisze:Ale masakra na DAX-ie.. Drugi dzień polecieli, cały wzrost skasowany w dwa dni.. Z tego wykresu praktycznie nie dało rady przewidzieć, ale po naszym WiG20 mogłem poznać co się tam szsykuje i że poleci tak samo. Wig20 w pewnych okolicznościach jest bardzo dobrym wskaźnikiem dla DAX-u, bo też reaguje na miedź. To było prostsze niż tą ropą, co ciągle zakreca, odbija itp.. Ruchy jednokierunkowy, wystarczyło znac kierunek i wskoczyć an początku. NA Wig20 wskoczyłem i zarobiłem, na DAX- już zabrakło wyobraźni.. :/

Mnie sie DAX nie podoba...zabrzmi to jak jakaś teoria spiskowa w obliczu aktualnego momentum misiów ale...nie pdoba mnie sie ,ze nie dolecieli do LT i poziomu PA
2016-06-10 15_01_29.png
Czuję swąd plugawego podstępu , bo spadki ropy i daxa to nie idą w parze. Albo jedno albo drugie. Tylko jeszcze nie wiem gdzie ten podstęp na DAX czy na ropie :d
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

anilag
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: anilag »

shogomad pisze:
Świeżak44 pisze:Ale masakra na DAX-ie.. Drugi dzień polecieli, cały wzrost skasowany w dwa dni.. Z tego wykresu praktycznie nie dało rady przewidzieć, ale po naszym WiG20 mogłem poznać co się tam szsykuje i że poleci tak samo. Wig20 w pewnych okolicznościach jest bardzo dobrym wskaźnikiem dla DAX-u, bo też reaguje na miedź. To było prostsze niż tą ropą, co ciągle zakreca, odbija itp.. Ruchy jednokierunkowy, wystarczyło znac kierunek i wskoczyć an początku. NA Wig20 wskoczyłem i zarobiłem, na DAX- już zabrakło wyobraźni.. :/

Mnie sie DAX nie podoba...zabrzmi to jak jakaś teoria spiskowa w obliczu aktualnego momentum misiów ale...nie pdoba mnie sie ,ze nie dolecieli do LT i poziomu PA
2016-06-10 15_01_29.png
Czuję swąd plugawego podstępu , bo spadki ropy i daxa to nie idą w parze. Albo jedno albo drugie. Tylko jeszcze nie wiem gdzie ten podstęp na DAX czy na ropie :d

moim zdaniem w ostatnim czasie dax bardzo podobnie własnie do ropy... i do S&P
Pośpiech jest wskazany tylko przy łapaniu pcheł.

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Nie dolecieli na 10500 i już nie dolecą, ale jakaś próba pewnie jeszcze nastąpi.
banan_czikita pisze:
Świeżak44 pisze:Ruchy jednokierunkowy, wystarczyło znac kierunek i wskoczyć an początku.. :/
Prawda ze latwizna? Stary - Ty tu jestes najlepszy z najlepszych :-)
Patrzac jak dobrze Ci idzie filozofowanie to szybko sie tu zaaklimatyzujesz :-)
Ty tak tutaj kozaczysz, ale jeszcze nie widziałem, żebyś na DAX-ie coś zagrał, albo chociaż się przymierzał albo chociaż rozrysował. Widocznie zbyt trudny instrument nawet dla takiego kozaka. Tylko na edku wisisz i zobaczymy jak na tym wyjdziesz.
Ostatnio zmieniony 10 cze 2016, 15:13 przez Świeżak44, łącznie zmieniany 1 raz.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

anilag pisze:
shogomad pisze:

2016-06-10 15_01_29.png
moim zdaniem w ostatnim czasie dax bardzo podobnie własnie do ropy... i do S&P

Miałem na myśli odwieczną, odwrotna korelację wszechczasów. Widoczną na W1 i MN. :564:

-- Dodano: 10 cze 2016, 15:13 --
Świeżak44 pisze: Ty tak tutaj kozaczysz, ale jeszcze nie widziałem, żebyś na DAX-ie coś zagrał, albo chociaż się przymierzał albo chociaż rozrysował. Tylko na edku wisisz i zobaczymy jak na tym wyjdziesz.

A i tego nie wiadmo, bo czikita nigdy żadnego tradu nie zamieścił. :roll: :563:

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Awatar użytkownika
klimokrates
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: klimokrates »

Farciarz pisze:niby już wychodzi ostatni retest na m5 edek i powinno się zacząć spadanie, ale do danych jeszcze godzina, to co cena stew miejscu teraz...ale się to znowu wlecze
Farciarz od wczoraj jadę z Toba. Dzis w nocy zamknąłem czesc, dzis sprzedaje dalej. :564:
Kawa powinna być czarna jak smoła, słodka jak pszczoła i gorąca jak smoła

banan_czikita
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: banan_czikita »

Nie dosyc ze inwestowac nie potrafia to jeszcze slepi

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

kabel dzienny,

prawdopodobnie na liniowym zatrzymamy się na dolnej bandzie, a w przyszłym tygodniu na chwilę powrót do tl klina na tygodniowym i raczej zwała

-- Dodano: 10 cze 2016, 15:24 --

h4 do konsoli
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Farciarz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Farciarz »

klimokrates pisze:
Farciarz pisze:niby już wychodzi ostatni retest na m5 edek i powinno się zacząć spadanie, ale do danych jeszcze godzina, to co cena stew miejscu teraz...ale się to znowu wlecze
Farciarz od wczoraj jadę z Toba. Dzis w nocy zamknąłem czesc, dzis sprzedaje dalej. :564:
1.11XX, albo minima 1.12 dziś będzie, jak rąbnie o 16.00 to będzie moment i wszyscy zawyją z bólu
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.

Zablokowany