DayTrading: Piątek 10.06.2016
Re: DayTrading: Piątek 10.06.2016
siemanko nowy dzien to nowe mozliwosci 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 10 cze 2016, 06:43 przez DavidFx, łącznie zmieniany 1 raz.
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
WTI wyjście z konsoli zasięg 49
1,133 wychodzi z tego.DavidFx pisze:siemanko nowy dzien to nowe mozliwosci

Ostatnio zmieniony 10 cze 2016, 07:08 przez DavidFx, łącznie zmieniany 1 raz.
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
NZD/USD idzie w kierunku retestu . Przy słabej ropie możliwe duże umocnienie się USD może skutkować retestem w dół
mam też L z identycznego poziomu 1.1295, ale TP będę celował 1.133X, potem Maciek z KlanuDavidFx pisze:sam jestem ciekaw co z tego wyniknie
![]()
lecimy
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.
EKIPA NIE DO POKONANIA.
No to poczekamy, aż polecą z tej konsoli.. W nocy wiele nie spadli, ale już to wziąłem. Na razie zatrzymało ich mocne wsparcie. Podejrzewam jeszcze jedno odbicie i pewnie o jakiejś okrągłej godzinie (9, 10, 12, 14) zacznie się zjazd.. Ropa ma gdzie spadać..Rafal152 pisze:WTI wyjście z konsoli zasięg 49
-- Dodano: 10 cze 2016, 08:23 --
DAX w takiej samej konsoli jak ropa... A może znowu coś kombinują, jakieś wybicie w górę???
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Rafal152 pisze:WTI wyjście z konsoli zasięg 49
...zamknałęm wczorajszą S na dnie tej konsoli. Niby lest niżej niż ostatnia konsola na zboczu wzrostowym ( argument za dalszym S ) ale spodziewam sie ,że będzie fakey /false break w góre do być może nawet piłowy wczorajszej daily i wtedy sobie wejde w S.
Jeżeli nie bedzie falsa to wejbe pod konsolą po reteście. Oczywiście ręka na spuście w okolicach 50$, dzisiejszy dzień zadecyduje.
Tylko co oni będą retestować na tej ropie?? Tam jest poziom Fibo 161,8% na szczytach knotów tej konsoli.. Może to?? Bo na szczyt juz chyba nie pójdą?? Znowu coś knują.. 
-- Dodano: 10 cze 2016, 08:46 --
To wsparcie od którego się teraz odbili wygląda dość poważnie..

To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Świeżak44 pisze:Tylko co oni będą retestować na tej ropie?? Tam jest poziom Fibo 161,8% na szczytach knotów tej konsoli.. Może to?? Bo na szczyt juz chyba nie pójdą?? Znowu coś knują..
nic...bez double top'u polecą. Już były takie nawrotki co na daily były 2 marubozu koło siebie. Jeden dzień wzrosty do oporu , drugi dzień spadki bez walki, bez zamieszania, wszyscy pogodzeni z losem
EDIT:
Jak miałeś na myśli retestowanie czegoś w drodze w dół to powaznie sie zrobi przy 50$ i lekko poniżej. Ten poziom jeszcze definitywnie nie padł. Choć w okolicy są ważniejsze poziomy PA ( choćby wczorajsze 51,30 - szczyty z X 2015) to z racji psychologicznej ważności brałbym go serio pod uwage. Jak sie włączy weekly to wyraźnie widać ,że 30$ i 50$ to tak naprawde najważniejsze poziomy na ropie w tym roku - cała walka rozgrywa sie na nich i o nie.