Czarny czwartek na franku (15.01.2015) a zachowanie brokerów

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
MowmiSasiad
Pasjonat
Pasjonat

Re: Czarny czwartek na franku (15.01.2015) a zachowanie brok

Nieprzeczytany post autor: MowmiSasiad »

mam kolegów w TMS i nie narzekają na premię :P więc nowych przychodzi dość sporo... to jeden z większych brokerów. Myślę, że drugi po XTB w Polsce więc bankructwo mu nie grozi :)

monikaforexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: monikaforexpolska »

Wielkość nie zawsze ma znaczenie przy ryzyku upadłości co rynek pokazał już wielokrotnie. Fakt, że SAXO spaliło po sobie mosty. Co do wielkości na polskim rynku to liderem niewątpliwie jest XTB. Ale czy TMS jest na drugim miejscu? Wątpię. Może BOSSA może HFT.

tomkot00
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: tomkot00 »

MÓWMISĄSIĄD ehhh to bardzo ciekawe co mówisz, bo sprawozdania finansowe TMS brokers od kilku lat ujawniają zjazd w dół tego brokera i stały odpływ klientów...

Być może Ci twoi koledzy zarabiają prowizje na kasie którą ludzie wpłacają i tracą w TMS Brokers, bo jak wiadomo jest to jedyny broker w Polsce który uzurpuje sobie prawo do korekty cen ważnie zawartych transakcji na niekorzyść klienta i bez jego zgody. Każdą transakcję mogą tak sobie rozliczyć żebyś stracił - nawet jak wygrałeś, a potem jeszcze cie do sądu pozwą i będą cie czołgać po sądach jak będziesz chciał wypłacic kase którą u nic zarobiłeś :563:

Jak pokazał "Czarny Czwartek" klienci którzy zagrali w TMS na spadek CHF mają ogromne debety i są czołgani po sadąch, tak samo jak Ci którzy grali na wzrost CHF i zarobili a TMS cofnął lub anulował ich transakcje - i tak samo są czołgani po sądach.

Także jak tracisz w TMS to fajowo, ale jak zarabiasz to anulujemy ci zyskowne transakcje.

Doprawdy trudno mi zorozumieć kto przy zdrowych zmysłach może chcieć jeszcze u nich trejdować po czymś takim....

monikaforexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: monikaforexpolska »

tomkot00 pisze:MÓWMISĄSIĄD ehhh to bardzo ciekawe co mówisz, bo sprawozdania finansowe TMS brokers od kilku lat ujawniają zjazd w dół tego brokera i stały odpływ klientów...

Być może Ci twoi koledzy zarabiają prowizje na kasie którą ludzie wpłacają i tracą w TMS Brokers, bo jak wiadomo jest to jedyny broker w Polsce który uzurpuje sobie prawo do korekty cen ważnie zawartych transakcji na niekorzyść klienta i bez jego zgody. Każdą transakcję mogą tak sobie rozliczyć żebyś stracił - nawet jak wygrałeś, a potem jeszcze cie do sądu pozwą i będą cie czołgać po sądach jak będziesz chciał wypłacic kase którą u nic zarobiłeś :563:

Jak pokazał "Czarny Czwartek" klienci którzy zagrali w TMS na spadek CHF mają ogromne debety i są czołgani po sadąch, tak samo jak Ci którzy grali na wzrost CHF i zarobili a TMS cofnął lub anulował ich transakcje - i tak samo są czołgani po sądach.

Także jak tracisz w TMS to fajowo, ale jak zarabiasz to anulujemy ci zyskowne transakcje.

Doprawdy trudno mi zorozumieć kto przy zdrowych zmysłach może chcieć jeszcze u nich trejdować po czymś takim....

Pytanie czy prócz wyjazdu z Polski nastapi formalny koniec przedsięwzięcia SAXO/TMS. A to, że klienci są pamiętliwi z pewnością będą odzwierciedlać kolejne sprawozdania finansowe TMS. A w tej branży warto być porządnym.

tomkot00
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: tomkot00 »

Myślę, że ich koniec jest nieuchronny po tym jak się zachowali... a ludzie tego im nie zapomną

Jeśli macie FB to zobaczcie komentarze pod ich sponsorowanymi postami którymi spamują nas na Facebooku. Zobaczcie jak ludzie tam po nich jadą. Wrzucają linki do artykułu o tym jak postąpili z Adrianem Szyngierą zwanym "Spainem", zapraszają na rozprawy przeciwko TMS Brokers, nazywają oszustami i krętaczami. Śmieją się z zeznań tego całego Jakuba. S przed sądem na ostatniej rozprawie. Maskara po prostu. Podobno gdzieś na fejsie już krążą memy i filmiki z jego udziałem.

Ehhh aż sam żałuję, że nie dotarłem 06 czerwca do sądu na sprawę, a kręciło mnie żeby tam przyjść i prarę mocnych pytań zadać przedstawicielowi TMS.

Moze w sierpniu będę miał okazję, jak PKNF powiadomią nas kiedy następna rozprawa.

aldona.sss
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: aldona.sss »

Bardzo dobrze tak trzymać drodzy panowie :mrgreen:

TMS Brokers musi zapłacić za to co zrobili.

Pytanie do PKNF: czy to prawda, że w TV ma się niedługo ukazac jakiś materiał na temat wałku "Czarnego Czwartku" zrobionego przez TMS Brokers i mBank ?

I drugie pytanie czy to prawda, że Rzecznik FInansowy przyłącza się do jednej ze spraw przeciwko tmsowi po stronie pokrzywdzonych ???

Jeśli tak to amen. Czas najwyższy żeby państwo polskie rozprawiło się z nimi.

Nie moge znaleźć w necie tego nagrania z przesłuchania Jakuba S. możeta mo podrzucić na priwa PLISS bardzo chce posłuchać i zobacyć jak się w sondzie tluamczyli :p Podnobno jakaś ostra nawalanka tam była na sprawie i prezes TMS BROKERS zaczął się drzeć na sali na wmawiac jaki to ten pokrzywdzony trajder jest i jak to duzo grał u TMSa i jak on tak mega doświadczony był i milionami obracał to powinien wiedziec ze jak dalej tak bedzi gral to straci wszsystko a ten go od oszustów zwyzywał i kanciarzy a tms szulernia brechta dobra była a sąd ich tam musiał uspokajać bo mało co do gardeł sobie nie skoczyli :lol:

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

TMS ma i będzie miał Klientów podobnie jak Saxo. Dlaczego?? Ano tacy są ludzie zarówno w Polsce jak i w innych krajach. Jedni jak usłyszą , że ktos okradł inwestora to omijają takiego szerokim łukiem. Niestety liczna jest grupa Kozaków, którzy myslą, że okradzeni to nieudacznicy, kretacze i złodzieje, których spotkał zasłużony los. Dla nich coś takiego to jak reklama broka. Taki właśnie ich brok przyciągnie. Później jak uczy historia zamienią się w skąmlących oszukanych kundli--- lub w życiu się nie przyznają że dali się wydmuchać krętaczowi.
Przykład Irona. Wydymał full osób i od roku mówi się , że nikomu nie wypłaca. Ciekawe ilu Kozaków wpłaciło mimo tego kasę a teraz się nie przyznaje. Myślę , że duża ilość.
Niestety na rynku jest full broków śmierdzących z daleka. Niektórzy jednak takich szukają. Jest grupa sprawdzonych , uczciwych broków ale nie. Trzeba szukać śmierdzieli aby potem miec wytłumaczenie na ewentualna wtopę. Żałosne.

aldona.sss
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: aldona.sss »

andrew to ci się wpis udał, normalnie ze śmiechu posikała żem się prawie co LOL

w psychologii to mowi sie na to mniej wiencej tak, że "każda ofiara szuka swojego kata" a tutaj "każdy forexowy kozak szuka broka co go wydyma" łohohoho

Pozdrawiamy TMS Brokers, SAXO, mBankstera, IRONA, Aplha Finex, SKy Forex i innych super brokerów :mrgreen:

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

aldona.sss pisze:andrew to ci się wpis udał, normalnie ze śmiechu posikała żem się prawie co LOL

w psychologii to mowi sie na to mniej wiencej tak, że "każda ofiara szuka swojego kata" a tutaj "każdy forexowy kozak szuka broka co go wydyma" łohohoho

Pozdrawiamy TMS Brokers, SAXO, mBankstera, IRONA, Aplha Finex, SKy Forex i innych super brokerów :mrgreen:
ano dokładnie tak jest. Gdyby tak nie było nie byłoby tematów na tym forum : broker krzak znów kogoś wydymał. Zobacz , że co niektórzy wręcz szukają takich wynalazków, którzy ich wydymają-- takie sado-maso.

Awatar użytkownika
MowmiSasiad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MowmiSasiad »

ciężko przebrnąć przez to co piszecie, bo bardzo w tym dużo zajadłych emocji i mam wrażenie że niektórzy mają do mnie pretensje, że koleguje się ze sprzedawcami TMS :lol: :lol: :lol: otóż w polskich DM w przeciwieństwie do cypru nie rozlicza się sprzedawców z wpłat netto. Oczywiście każdy zabezpiecza się, żeby nie było tak że np. klient wpłaca i zaraz wypłaca a sales wyciąga łapę po prowizję. Dlatego argument o zarabianiu na czyiś stratach jest z dupy...

Oczywiście jeśli chodzi o sprawę Spaina i podobnych zawsze stoję po ich stronie, ale nie uważam że to kiedyś przewaliłem kasę w TMS jest ich winą. przegrałem, bo kiepsko wyczułem rynek i tyle.

ODPOWIEDZ