Dawid proszę cię, serio się pytam.DavidFx pisze:chciwość i strachAsset pisze:Dlaczego przewidujecie umocnienie się edka i dalszą zwałe dolara? Raz że zielony jest na mocnym wsparciu a dwa że Brexit się zbliża. Co wami kieruje sądząc że podciągną edwarda jeszcze wyżej?
DayTrading: Czwartek 09.06.2016
Re: DayTrading: Czwartek 09.06.2016
Asset pisze:Dawid proszę cię, serio się pytam.DavidFx pisze:chciwość i strachAsset pisze:Dlaczego przewidujecie umocnienie się edka i dalszą zwałe dolara? Raz że zielony jest na mocnym wsparciu a dwa że Brexit się zbliża. Co wami kieruje sądząc że podciągną edwarda jeszcze wyżej?
wykres to emocje nie wiedziales?

emocje jakie panuja na rynkach to chciwosc i strach
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
Price Action....jesteśmy traderami. Tradujemy od 8.00 - 22.00. Do czasu brexit zdązymy jeszcze pierdylion razy zagrać S i LAsset pisze: Co wami kieruje [...]

No i miałem rację!fx-technik pisze:Źle kombinujesz.Świeżak44 pisze:Tak przy okazji patrzę sobie na USD/PL i to chyba koniec spadków. Teraz dolar będzie się umacniał, no nie?? Rozciągnąłem wachlarz Fibo i już spadli na 61,8, więc chyba mają dosyć??? Dobrze kombinuję?
Wiesz dlaczego?I nie linie decydują!nie ja decyduje
Tu nie o kombinowanie chodzi!
Tu chodzi o to, że wiesz co i kiedy masz robić!

To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Oczywiście, że aktualne, S, S i tylko S na edku, pozdrawiammarcinmijagi pisze:Technik, jesli choc raz zobacze Twoje pozycje otwierane w czasie rzeczywistym, z opisem dlaczego tak a nie inaczej, to moze zaczne zwracac na ciebie uwage. D1 zamknieta pod 1.14, s nadal aktualne.
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.
EKIPA NIE DO POKONANIA.
Asset pisze:Dawid proszę cię, serio się pytam.DavidFx pisze:chciwość i strachAsset pisze:Dlaczego przewidujecie umocnienie się edka i dalszą zwałe dolara? Raz że zielony jest na mocnym wsparciu a dwa że Brexit się zbliża. Co wami kieruje sądząc że podciągną edwarda jeszcze wyżej?
Dobrze powiedział....temperament tradera jest ważniejszy niż jego umiejetności, Kwestie psychologiczne to kwestie fundamentalne w tradingu. Całą reszta, setupy wejścia, wyjscia to sprawa drugorzędna.
-- Dodano: 09 cze 2016, 10:04 --
DAX :
Jak ktośchce zagrać na pare dni to to są dobre okolice na longi, aczkolwiek nie ma jeszcze sygnału, a na silnych spadkach sie nie kupuje. 10500 imho zobaczymy do końca miesiaca.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Czyli teraz tylko skuteczna obrona oporu ?shogomad pisze:
Przebicie i obrona oddołu 51,23 $ (spot) uznam za sygnał do szukania setupów na shorty.
Na H1 sygnał sell, na H4 i D1 na razie nic. Sygnał godzinowy to za słaby TF aby traktować go poważnie. Pierwszy sygnał sell na H4 pojawi się (wg. mojego systemu) dopiero gdy świeczka zamknie się poniżej 50,60 (tak około). Dopiero wtedy warto ryzykować szorty.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
Jeszcze DAX :
Nie wiem czy zwróciliście uwage , ale kilka rzeczy dzieje sie w jednym miejscu. Fibo 61,8, pivot konsoli, banda PA z daily i psychologiczny poziom 10 000 wszytko spotyka sie w jednym miejscu. jak dla mnie warte Longa z minimalnym SL choćby na skalp i szybkim przestawieniem na BE bo napewno tam bedzie reakcja.
-- Dodano: 09 cze 2016, 10:14 --

Nie wiem czy zwróciliście uwage , ale kilka rzeczy dzieje sie w jednym miejscu. Fibo 61,8, pivot konsoli, banda PA z daily i psychologiczny poziom 10 000 wszytko spotyka sie w jednym miejscu. jak dla mnie warte Longa z minimalnym SL choćby na skalp i szybkim przestawieniem na BE bo napewno tam bedzie reakcja.
-- Dodano: 09 cze 2016, 10:14 --
no to jeszcze 2 h czasu...ale wg obrazka co dałem na 4tej stronie 2 gi poziom zareagował. nawet jak by miało być S i przebicie i obrona to na skalp na L jest do wziecia 25 pips conajmniej, jak dla mnie warto sie "schylić" po toMarioDM pisze:Czyli teraz tylko skuteczna obrona oporu ?shogomad pisze:
Przebicie i obrona oddołu 51,23 $ (spot) uznam za sygnał do szukania setupów na shorty.
Na H1 sygnał sell, na H4 i D1 na razie nic. Sygnał godzinowy to za słaby TF aby traktować go poważnie. Pierwszy sygnał sell na H4 pojawi się (wg. mojego systemu) dopiero gdy świeczka zamknie się poniżej 50,60 (tak około). Dopiero wtedy warto ryzykować szorty.

w rzezniku drzemie moc 
moze akurat wyleci w kosmos a moze nie
jesli faktycznie rzeznik up to edek musi w dol bo chodza odwrotnie skorelowane

moze akurat wyleci w kosmos a moze nie

jesli faktycznie rzeznik up to edek musi w dol bo chodza odwrotnie skorelowane

AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
edek spadł jak to mówił farciarz brawo