Stomper

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
vipovsky
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: vipovsky »

skoro ktoś wymyślił że rynek miedzy tymi godzinami akurat ma najmniejsze wahania to

1 stworzył szkielet takiego ea które właśnie na czas stagnacji robi profity
2 nie miał chyba pieniędzy wiec sprzedał pomysł do neta.
3 w konsekwencji ea trafiło do nas ale także przebyło wielką drogę miedzy ludźmi
4 jeśli ktoś zorientuje się że wiele ludzi ma podobny schemat działania akurat na tej parze to powie sobie tak.

złamię zasadę działania i nie pozwole uzyskiwać innym profitów gdyż mam taką kase ze akurat kiedy będą wchodzić na sprzedaż to ja kupię i przełamie ich sl.

co o tym sądzicie czy jest taka możliwość??

i mam wielką prośbę czy może ktoś rozłożyć to ea na czynniki pierwsze może nie dosłownie ale tak aby było można utworzyć wykres taki jakim się posługuje ea. chciał bym go skrupulatnie prześledzić gdyż mam wielki problem z rozkodowywaniem jezyką MQL 8)

prosił bym też o potwierdzenie czy grając w piątek rzeczywiście więcej się zyskuje czy traci oraz metodę na odnalezienie miejsca gdzie zapisać wyłączenie tego dnia oraz jak by ona dokładnie wyglądała gdyż było ich tyle podanych że się zgubiłem:(

pozdrawiam :mrgreen:

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

vipovsky pisze:eśli ktoś zorientuje się że wiele ludzi ma podobny schemat działania akurat na tej parze to powie sobie tak.
Wiele to ile 100? 200? Bo nie sądzę, żeby więcej osób było zainteresowanych tym tematem.
vipovsky pisze:złamię zasadę działania i nie pozwole uzyskiwać innym profitów gdyż mam taką kase ze akurat kiedy będą wchodzić na sprzedaż to ja kupię i przełamie ich sl.
Zwróć uwagę na to, że automat jest pod MT4. Jak na razie oznacza to, że może działać tylko u brokerów z MT4 (czyli brokerów MM). Żeby ruszyć rynkiem trzeba mieć konto u brokera ECN, bo pieniądze muszą znaleźć się na prawdziwym rynku, a nie na tym stworzonym przez brokera. Więc nijak się to ma do siebie, bo ten który chce ruszyć kursem nigdy nie będzie drugą stroną dla tych którzy grają tym systemem.

Po za tym, po co banki czy inne duże instytucje miały by się zajmować takimi pierdołami? Oni mają specjalistów, analityków itp. itd. Co ich obchodzi to, że kilku ludzi posługuję się jakimś tam EA?

Także IMO nie ma takiej możliwości.

sztachu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sztachu »

ja nie wiem Panie vipovsky jak Pan to wymyślił, ale przełamywanie SL stompera jest całkowicie bez sensu, ponieważ sądzę, że nawet 2% wszystkich grających nie używa tego EA, resztę już trafnie skomentował Pablo. Apropo piątków,nie grać w piątki jest lepiej, zresztą wszystko już zostało napisane wcześniej. Pozdrawiam.

Dodano po 3 minutach:

Pozatym kto i po co chciałby łamać schemat tego działania i do tego kto z taką kasą żeby ruszyć rynkiem?

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Rozpracowanie tego EA zajmie trochę czasu, wywaliłem już połowę kodu (dużo zbędnych rzeczy w nim jest :? ), ale dziwne nazwy zmiennych skutecznie utrudniają pracę nad nim... Rozpracował już ktoś może zamykanie transakcji?

Awatar użytkownika
raidman
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: raidman »

Też sobie nie wyobrażam kogoś koby chciał (bo po co wpompowywać tyle kasy w rynek?). A co my, którzy skubiemy sobie po trochu, przeszkadzamy wielkim graczom?
Przesyłam mój statement, nie przeraźcie się bo jest tam strata, która zniszczyła zysk :) bo SL było 75 na M5 :), obecnie gram jedynie na M15 z SL25.
Cieszę się bardzo, że chcecie EA rozwijać, tylko pamiętajcie koledzy żeby nie przekombinować (jak to było z większym zyskiem na M5 :) )
Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Trejder jest jak cymbał - musi grać :)

vipovsky
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: vipovsky »

chodzi mi w sumie nie o komentowanie tego co mówię ale o ty by uniknąć sl. niewiem jak to się dzieje ze są chwile stratne a potem znowu idziemy w górę. myślę że kluczem do sukcesu było by ustalenie w jaki sposób fundamentalnie bądź cyklicznie lub w jakiś inny sposób ominąć te chwile kiedy to ea traci.

a jeśli chodzi o banki to podobno pewien bank działał na jedną parę i swojego czasu równiesz była strategia oparta właśnie o szybka porcje pipsów

Awatar użytkownika
raidman
Gaduła
Gaduła

Pablo90 pisze:wywaliłem już połowę kodu (dużo zbędnych rzeczy w nim jest Confused )
Tylko nie wywal zbyt dużo, żeby EA się nie wywalił ;)

Dodano po 4 minutach:
vipovsky pisze:podobno pewien bank działał na jedną parę i swojego czasu równiesz była strategia oparta właśnie o szybka porcje pipsów
No był też taki koleś co chciał dużo z niczego i scalping mu na to pozwolił ... tylko po miesiącu broker mu podziękował (zrobił chyba z 1000$ kilkadziesiąt tysięcy w miesiąc) ... dlatego ja ostrzegam, chcecie to spoko ale z umiarem. Broker na scalping pozwoli ale tylko jak się będzie skubało a nie walnie się 5 lotów i jazda :). Tak na marginesie to ciekawe na jakie loty AM pozwoli (fajnie gdyby 1 lot wchodził a już miodzio by było gdyby 2 - ale to już chyba marzenia :) )

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

raidman pisze:Tylko nie wywal zbyt dużo, żeby EA się nie wywalił Wink
Spokojna głowa :D Usuwam tylko to co odpowiedzialne jest za wywalanie błędów i komentarzy.

Czy znacie jakiś VPS z trialem, albo coś w tym stylu?

Awatar użytkownika
raidman
Gaduła
Gaduła

A przecież zawsze można konto mieć u kilku brokerów :)

sztachu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sztachu »

Pablo: uważaj z tym wywalaniem.

ODPOWIEDZ