HFT Brokers - nowy polski broker

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
Marcifx
Gaduła
Gaduła

Re: HFT Brokers - nowy polski broker

Nieprzeczytany post autor: Marcifx »

Niestety potwierdzam to co mówi Mario. Platforma MT4 przestala działać i pojawiła się kilkupipsowa luka na eur/usd. Mam konto real Active STP i nigdy czegoś takiego nie widziałem, mam nadzieje ze HFT już nad tym pracuje aby taka sytuacja się nie powtórzyła. Zawsze wszystko działało płynnie nawet podczas bardzo ważnych danych. Dziwne...

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

Marcifx pisze:Niestety potwierdzam to co mówi Mario. Platforma MT4 przestala działać i pojawiła się kilkupipsowa luka na eur/usd.
Ano właśnie. I tyle w temacie, że jak zwykle problem jest u mnie.
Dzięki Marcifx :)
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

U mnie dokładnie to samo, wszystkie 4 x MT4 (rachunki STP) rozłączyło o tej porze co MarioDM (przemówienie Yellen)... dziwny zbieg okoliczności :p :roll:
Jak ruszyło to z lukami, więc coś ogólnie jest nie halo :shock:
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

MarioDM pisze:
Marcifx pisze:Niestety potwierdzam to co mówi Mario. Platforma MT4 przestala działać i pojawiła się kilkupipsowa luka na eur/usd.
Ano właśnie. I tyle w temacie, że jak zwykle problem jest u mnie.
Dzięki Marcifx :)
Nie mówię, że zawsze ale często tak też jest :). Połączenie wszędzie czasem pada i to z przeróżnych powodów. Wczoraj np. w City rozłączyło mnie z 20 razy ;).

Jak coś dzieje się u większości/wszystkich to faktycznie to problem po stronie serwera. I procedura zawsze jest taka sama...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Marcifx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Marcifx »

Czy ktoś powiadomił hft o problemach?

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

Marcifx pisze:Czy ktoś powiadomił hft o problemach?
Ja nie dzwoniłem. Pewnie nikt ich nie powiadowmił, ale czytają forum, więc pewnie i tak wiedzą :D
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

monikaforexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: monikaforexpolska »

Szanowni Klienci,

W związku z zaplanowanym na 23 czerwca 2016 roku referendum w sprawie dalszego członkostwa Wielkiej Brytanii w Unii Europejskiej stwarzającego możliwość wystąpienia podwyższonej zmienności oraz/lub ograniczonej płynności instrumentów finansowych HFT Brokers wprowadza zmiany stawek depozytów zabezpieczających dla następujących Kontraktów CFD:

◾GBPAUD, GBPCAD, GBPCHF, GBPJPY,GBPNOK,GBPNZD, GBPPLN, GBPSEK, GBPSGD, GBPUSD, EURGBP, GBPAUD.stp, GBPCHF.stp, GBPJPY.stp, GBPNZD.stp, GBPPLN.stp, GBPUSD.stp, EURGBP.stp, GBPAUD.ndd, GBPCAD.ndd, GBPCHF.ndd, GBPJPY.ndd, GBPNOK.ndd, GBPNZD.ndd, GBPPLN.ndd, GBPSEK.ndd, GBPSGD.ndd, GBPUSD.ndd, EURGBP.ndd, GBPAUD.ct, GBPCAD.ct, GBPCHF.ct, GBPJPY.ct, GBPNZD.ct, GBPPLN.ct, GBPUSD.ct, EURGBP.ct, CHFPLN, EURPLN, USDPLN, CHFPLN.stp, EURPLN.stp, USDPLN.stp, CHFPLN.ndd, EURPLN.ndd, USDPLN.ndd, CHFPLN.ct, EURPLN.ct, USDPLN.ct. z 1 % na 5%.

◾Pozostałe CFD oparte o pary walutowe z 1% na 2%.

◾XAGUSD, XAGUSD.ndd, XAGUSD.stp, XAUUSD, XAUUSD.ndd, XAUUSD.stp z 1% na 5%.

◾AV.UK, AZN.UK, BARC.UK, BP.UK, BRBY.UK, EZJ.UK,HAYS.UK, HSBA.UK, LLOY.UK, LSE.UK, MKS.UK, MPI.UK, MRCM.UK, PFG.UK, PRU.UK, RBS.UK, RR.UK, RYA.UK, TSCO.UK, TT.UK, ULVR.UK, VOD.UK z 10% na 15%.

◾AU200, AU200.ndd, CH20, CH20.ndd, CN50, CN50.ndd, CNHS,CNHS.ndd, DE30, DE30.ndd, DEMID50, DEMID50.ndd, DETEC30, DETEC30.ndd, ES35, ES35.ndd, EU50, EU50.ndd, FR40, FR40.ndd, JP225, JP225.ndd, PL20, PL20.ndd, UK100, UK100.ndd, US100, US100.ndd, US2000, US2000.ndd, US30,US30.ndd, US500, US500.ndd, USDX, USDX.ndd, USVIX, USVIX.ndd z 2% na 4%.

Zwiększone stawki depozytów będą obowiązywać od godz. 20:00 w piątek (17 czerwca 2016 r.) do odwołania, z zastrzeżeniem jednak, że w przypadku niewystąpienia sytuacji podwyższonej zmienności oraz/lub ograniczonej płynności instrumentów finansowych lub ustania tych sytuacji, HFT Brokers będzie dążyło do powrotu do standardowych stawek depozytów zabezpieczających od godz. 11:00 w poniedziałek (27 czerwca 2016 r.).

W związku z powyższym bardzo prosimy o stałe monitorowanie Poziomu Zabezpieczenia (Margin Level), gdyż podwyższenie stawek depozytu spowoduje spadek Poziomu Zabezpieczenia (Margin Level) i rozważenie zmniejszenia ekspozycji na ww. Kontraktach CFD lub dodatkowego zasilenia rachunku inwestycyjnego.

Poziom Zabezpieczenia (Margin Level) ustalany jest na bieżąco przez system transakcyjny według wzoru: Saldo Rejestru Operacyjnego (Equity) / Depozyt Zabezpieczający (Margin) *100% = Poziom Zabezpieczenia (Margin Level) w %.

Zgodnie z punktem 6.6 Regulaminów świadczenia usług wykonywania zleceń nabycia lub zbycia Kontraktów Różnic Kursowych (CFD) oraz prowadzenia Rachunków CFD i Rachunków Pieniężnych w modelu NDD, STP i STP Robotero, w sytuacji, gdy nowa wartość Poziomu Zabezpieczenia (Margin Level) spadnie poniżej 30%,spowoduje to automatycznie zamknięcie kolejnych możliwych do zamknięcia najbardziej stratnych Otwartych Pozycji Klienta, aż do momentu, gdy Bieżące Saldo Rejestru Operacyjnego (Equity) przekroczy poziom 30% kwoty aktualnego Depozytu Zabezpieczającego (tak zwany mechanizm Stop Out). Więcej informacji na temat Poziomu Zabezpieczenia oraz Stop Out znajduje się w Regulaminie świadczenia usług wykonywania zleceń nabycia lub zbycia Kontraktów Różnic Kursowych (CFD) oraz prowadzenia Rachunków CFD i Rachunków Pieniężnych.

Jednocześnie zwracamy uwagę ze zmiana stawek depozytów zabezpieczających będzie dotyczyła nowo otwartych pozycji, jak również utrzymywanych pozycji w momencie wprowadzenia nowych stawek depozytu.

Zespół HFT Brokers

HFT już gotowe na BREXIT. Pytanie jak u innych brokerów.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Już prawie wszyscy przesłali podobne info. Po 15 stycznia dmuchają na zimne ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

monikaforexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: monikaforexpolska »

raposo pisze:Już prawie wszyscy przesłali podobne info. Po 15 stycznia dmuchają na zimne ;).

Będzie ciekawie. Jestem ciekawa jak spready się rozjadą.

Awatar użytkownika
galileo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: galileo »

Mieliście wczoraj lukę cenową na danych o 14.30 z rynku pracy w Kanadzie na USD/CAD na webtraderze (nie wiem jak na MT4- bo tu nie gram) ?
dobre dane z Employment change spowodowało spadki na tym instrumencie ale po luce.
Niech Pipsy Będą z Nami !!!

ODPOWIEDZ