DayTrading: Poniedziałek 06.06.2016
Re: DayTrading: Poniedziałek 06.06.2016
Stany cisną. 

Ostatnio zmieniony 06 cze 2016, 20:43 przez karnak, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Fanatyk
cl
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 06 cze 2016, 21:06 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 1 raz.
Staram się tego oduczyć, ale łapanie extremów to jest coś co lubie najbardziej. Dla mnie bezpieczniej jak spada, niż jak rośnie. W sekundę dużo nie urośnie, zwłaszcza przy szczytach, a spaść może gwałtownie.. Już parę razy widziałem jak poleciało.. Dlatego szukam S-ek. Dziś gra toczy się powoli, to jutro może być ciekawie.
PS.A ropa powinna się teraz skorekcić trochę, no nie????
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Też uważam, że ropa dojrzała do korekty wzrostów.Świeżak44 pisze:Staram się tego oduczyć, ale łapanie extremów to jest coś co lubie najbardziej. Dla mnie bezpieczniej jak spada, niż jak rośnie. W sekundę dużo nie urośnie, zwłaszcza przy szczytach, a spaść może gwałtownie.. Już parę razy widziałem jak poleciało.. Dlatego szukam S-ek. Dziś gra toczy się powoli, to jutro może być ciekawie.
PS.
Skoro zarabiasz na łapaniu ekstremów i masz na to metodę to tylko przyklasnąć.

Mam już jedną metodę 100% pewną, ale za późno na to wpadłem. Chodzi o kolejne szczyty na połączonych parach instrumentów. Jak słabszy instrument nie robi kolejnego szczytu, tak jak np. DAX względem SP500, to znaczy, że to jest ekstremum. Generalnie wolałbym grać z trendem, tak jak wszyscy i nad tym pracuję na demo. Dziś kompletna kicha, słaby ruch był. Zobaczymy czy ta ropa zacznie się odwracać..karnak pisze:Też uważam, że ropa dojrzała do korekty wzrostów.Świeżak44 pisze:Staram się tego oduczyć, ale łapanie extremów to jest coś co lubie najbardziej. Dla mnie bezpieczniej jak spada, niż jak rośnie. W sekundę dużo nie urośnie, zwłaszcza przy szczytach, a spaść może gwałtownie.. Już parę razy widziałem jak poleciało.. Dlatego szukam S-ek. Dziś gra toczy się powoli, to jutro może być ciekawie.
PS.
Skoro zarabiasz na łapaniu ekstremów i masz na to metodę to tylko przyklasnąć.
-- Dodano: 06 cze 2016, 21:07 --
Ej, a taki układ jak na WTI, na H4 teraz - 3 świece, każda kolejna zamknięta w poprzedniej to co może oznaczać???
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Świeżak widzę ze jesteś biegły w walutach co myślisz o rzeźniku?
- fx-technik
- Fanatyk
Farciarz, daj se spokój, gdzie ty widzisz wartości maksimum?Farciarz pisze:wpis dokładnie prawie w momencie,kiedy edek osiągał wartości maksimum, gdzie właśnie trzeba było go sprzedawać, tak niewtrafionego wpisu dawno tu nie było, ale wieczór jeszcze młodykarnak pisze:Żenada z tym graniem eSek na EDku przez niektórych.
Tak to będzie można powiedzieć dopiero, gdy cena pokona ostatni dołek i go obroni jako opór.
Wtedy dopiero wiemy, że buduje się korekta ostatniego impulsu wzrostowego.
A jak głęboka ta korekta będzie, tego jeszcze nie wiemy.
No, może tylko jeden banan wie?
-- Dodano: 06 cze 2016, 21:29 --
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
lutek pisze:Świeżak widzę ze jesteś biegły w walutach co myślisz o rzeźniku?

Farciarz jedziemy z edem mistrz gratulację
- fx-technik
- Fanatyk
Oni mogą sobie pogadać.shogomad pisze:lutek pisze:Świeżak widzę ze jesteś biegły w walutach co myślisz o rzeźniku?![]()
Są mniej więcej na tym samym poziomie.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !