I tu się zgodzę ale misie też nie zachwycająfx-technik pisze:Napisałem, że tak to wygląda, bo cena nie może się przebić do góry.
Nie wiem, czy WTI spadnie, czy poleci wyżej.
Nikt tego nie wie.
Chyba, że sekta banana?
Poczekałbym na: albo przebicie góry i retest, albo przebicie dołka i retest.
Cała sztuka polega na tym, żeby nie wiedzieć, i żeby pozwolić rynkowi pokazać najpierw kierunek.
Jeżeli chodzi o świece D1, to one jedynie mówią, że Byki się bronią, ale brak im siły na nowy szczyt.
Już 7-dmy dzień.
DayTrading: Poniedziałek 06.06.2016
-
Rafal152
Re: DayTrading: Poniedziałek 06.06.2016
Dawno nie sprawdzali co tam na dole słychać.. A co do spadków, ogólnie wygląda to na wielką konsolidację/trójkąt/chorągiew- czyli teoretycznie powinno iść z ogólnym trendem, czyli wybiciem w góre.. Tylko ta chorągiewka jest odwrócona, inna niż na DAX-e. Przyprostokątna jest na górze i wszyscy spodziewają się przebicia do góry.. Na DAX-e była na dole, spadali tam co 1-2 dni i wszyscy spodziewali się, że to runie..Trochę jest inaczej, więc może też odwrotnie to się rozegra...fx-technik pisze:Tak to zaczyna wyglądać, że spadki całkiem prawdopodobne.MarioDM pisze:Pewnie oznacza, że jest totalny horyzont. Zerknij na wykres dzienny. To 14-ta świeca na zbliżonym poziomie.Świeżak44 pisze:
Ej, a taki układ jak na WTI, na H4 teraz - 3 świece, każda kolejna zamknięta w poprzedniej to co może oznaczać???
Horyzont czyli jak łatwo zgadnąć nastąpi z niego w końcu wybicie. W jakim kierunku ? Stochastic i fundamenty sugerują spadek, ale różnie może być.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
-
banan_czikita
- Gaduła

I tu poruszamy kolejne.zagadnienie. Rynek musi pokazac kierunek.
I teraz punkt pierwszy - filozof rzadzacy sekta ma zawsze racje
Punkt drugi - jesli filozof nie widzi kierunku bo jest slepy, a Ty kierunek widzisz to patrz punkt pierwszy
Punkt drugi - jesli filozof nie widzi kierunku bo jest slepy, a Ty kierunek widzisz to patrz punkt pierwszy
-
Rafal152
banan_czikita pisze:I tu poruszamy kolejne.zagadnienie. Rynek musi pokazac kierunek.
Banan jaki kierunek na ropie według ciebie ? serio pytam
- fx-technik
- Fanatyk

To jest kierunek obecnie na WTI, w bok, płasko, czyli konsolidacja, czyli nie ma kierunku.banan_czikita pisze:I tu poruszamy kolejne.zagadnienie. Rynek musi pokazac kierunek.
Rynek przewala ceny z puli 2-giego tygodnia wstecz. Ale, to już za trudne dla banana i lutka.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 06 cze 2016, 22:24 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
Filozof po co Ty wypisujesz takie bzdury, konsolidacja :)))napisz jak chłop z jajami że nic nie wiesz i tyle
w temacie
Pomiar dsws-em pokazuje rope po 52 $.
Ale im większa konsolidacja, tym większy ruch po niej.. Tego się nauczyłem. Licząc tak z maksymalnej szerokości wahań tej konsoli (2 dolary), z zasady 2x2= 4 dolary. Taki chyba będzie ruch. Czyli albo njedziemy na 54, albo na 46. Jeśli nic nie pokręciłem.. 
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
dsws-em co to jest?
- fx-technik
- Fanatyk

Sprawdź realność tego poziomu po lewej stronie.ask pisze:Pomiar dsws-em pokazuje rope po 52 $.
Może tak być, ale dzisiaj bym na to nie postawił złamanego grosza.
Ostatnio zmieniony 06 cze 2016, 22:28 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !