DayTrading: Piątek 03.06.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 04 cze 2016, 00:00

Wzrost
11
61%
Bez zmian
3
17%
Spadek
4
22%

Liczba głosów: 18

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 03.06.2016

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

WTF? pisze:
chodzi mi o ostatnie wzrosty co doszli na edku do 1.1620

wtedy marzyło mi się znacznie wyżej, ale to chyba właśnie się dzisiaj rozpoczęło.

Ok, dzisiaj pociąg odjechał, ale nie oznacza to, że do niego nie wsiądę. Dzisiejsze piłowanie było w starym stylu - czyli nie pozwolić uciec młodzieży z pozycji przeciwnych - zniszczyć ich morale. W poniedziałek może jeszcze luka hossy, a potem korekta (od razu chyba otworzę S .....??? chyba), później jednak szukał będę L.
Niestety referendum w GB popsuje mi zabawę i nie odwarze się zostawić dużej pozycji na weekend

lutek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: lutek »

WTF ale chyba nie nabrałeś się na system?

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

h4,

w przyszłym tygodniu spacer po taśmie, cztery lata temu podobny układ po impulsie przerabialiśmy.

Ale dzisiejsze piłowanie pierwsza klasa, kiedyś zawsze się na to nabierałem, oczywiście ze strachu zamykałem pozycje

-- Dodano: 03 cze 2016, 23:16 --

sorki, że tyle wrzucam, ale broker za każdą fotkę płaci mi 1000 zł :idea: :564: :561: 8) :shock: :569: :mrgreen: :p

-- Dodano: 03 cze 2016, 23:43 --
lutek pisze:WTF ale chyba nie nabrałeś się na system?
tylko który :idea:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

Cel dla EDka z perspektywy miesięcznej po odbiciu od wsparcia (w tym miesiącu byłoby to ok. 1.22, ale to chyba niemożliwe - opór opada i w następnych będzie niżej):

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

wczoraj pytałem czy ktoś ma doświadczenia z książką "W transie inwestowania" M. Douglasa ... nie było odpowiedzi, ja jestem w trakcie lektury... i polecam mocno wszystkim bez wyjątku tu piszącym.

to pisalem ja, pedro co pali skręty ... naganiacz od brokera, który za posta bierze 300 PLN... czwarty najbogatszy człowiek w Polsce, tuż po Dadasie, ale jak mu DD wzrośnie, to wskoczę na jego miejsce ;)

a treść zawarta w wymienionej przeze mnie książce powinna być obowiązkową lekturą 4 all... może poza Dadasem, bo jak to czytam to coś jakbym czytał jego posty na forum O_o

pozdro
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

karnak pisze:Cel dla EDka z perspektywy miesięcznej po odbiciu od wsparcia (w tym miesiącu byłoby to ok. 1.22, ale to chyba niemożliwe - opór opada i w następnych będzie niżej):
Odnośnie celów, to FiboExpansions pokazuje to:
EURUSDDaily_FiboExpansions.png
Chcąc przewidywać scenariusze, należy zrobić tak:
EURUSDDaily_FiboExpansions_Short.png
Oczywiście, może być i tak:
EURUSDDaily_FiboExpansions_Long.png
-- Dodano: 04 cze 2016, 09:32 --

Albo i w tym stylu:
EURUSDDaily_FiboExpansions_Long2.png
-- Dodano: 04 cze 2016, 09:43 --
pedro pisze:wczoraj pytałem czy ktoś ma doświadczenia z książką "W transie inwestowania" M. Douglasa ... nie było odpowiedzi, ja jestem w trakcie lektury... i polecam mocno wszystkim bez wyjątku tu piszącym.

to pisalem ja, pedro co pali skręty ... naganiacz od brokera, który za posta bierze 300 PLN... czwarty najbogatszy człowiek w Polsce, tuż po Dadasie, ale jak mu DD wzrośnie, to wskoczę na jego miejsce ;)

a treść zawarta w wymienionej przeze mnie książce powinna być obowiązkową lekturą 4 all... może poza Dadasem, bo jak to czytam to coś jakbym czytał jego posty na forum O_o

pozdro
Pedro, ale tamci są mądrzejsi nawet od tej książki! :564:
Po co mają to czytać?
Przecież to jest ściema i werbownik brokera! :509:
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Rafal152

Nieprzeczytany post autor: Rafal152 »

Teraz nagle wszyscy widzieli te wzrosty , sramto tamto bo ta kreska to pokazała bo tamta kreska to pokazała a jednyną osobą która to wykorzystała by Farciarz gość do końca wierzył w te wzrosty i to wykorzystał . Ukłony Farciarz :D trzba wierzyć w to co się robi .

Teraz Panowie szansa się popisać dawać te wasze kreski na edka i zobaczymy w piątek te wasze systemy a nie w piątek na danych historycznych że było widać co zrobią . :(

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Rafal152 pisze:Teraz nagle wszyscy widzieli te wzrosty , sramto tamto bo ta kreska to pokazała bo tamta kreska to pokazała a jednyną osobą która to wykorzystała by Farciarz gość do końca wierzył w te wzrosty i to wykorzystał . Ukłony Farciarz :D trzba wierzyć w to co się robi .

Teraz Panowie szansa się popisać dawać te wasze kreski na edka i zobaczymy w piątek te wasze systemy a nie w piątek na danych historycznych że było widać co zrobią . :(
zawsze tak było i chyba będzie, to "nagle wszyscy widzieli"
co do tego kolegi co piszesz, w czwartek jak spadał eu to tez trzymał? zastanów się,
większość tu woli hasłować niż rzeczywiście coś wstawić porządnego tak jak ten kolega:
http://forex-nawigator.biz/forum/resources/file/127970
maserati bodajże

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

W te okolice pewnie zajedziemy:
EURUSDDaily.png
-- Dodano: 04 cze 2016, 12:33 --
Tomasz196407 pisze:
Rafal152 pisze:Teraz nagle wszyscy widzieli te wzrosty , sramto tamto bo ta kreska to pokazała bo tamta kreska to pokazała a jednyną osobą która to wykorzystała by Farciarz gość do końca wierzył w te wzrosty i to wykorzystał . Ukłony Farciarz :D trzba wierzyć w to co się robi .

zawsze tak było i chyba będzie, to "nagle wszyscy widzieli"
co do tego kolegi co piszesz, w czwartek jak spadał eu to tez trzymał? zastanów się,
większość tu woli hasłować niż rzeczywiście coś wstawić porządnego tak jak ten kolega:
http://forex-nawigator.biz/forum/resources/file/127970
maserati bodajże
Tomasz, zadam ci pytanie.
Zagrałeś zgodnie z tą predykcją, którą pokazujesz?
Bo ja takie predykcje wklejałem już dawno.

Trading nie polega na predykcjach.
Trading polega na tym, że wiesz dokładnie co i kiedy masz robić, i to robisz.
I wtedy realizujesz swój plan zgodnie z strategią, czyli algorytmem postępowania.
Trenujesz ten algorytm tak długo, aż go opanujesz na tyle, żeby Zysk >> Strata.
W tym algorytmie musi być plan, strategia i zarządzanie ryzykiem, i zarządzanie portfelem.
Dopiero wtedy masz pełen system.

Ostatnim elementem jest wyćwiczenie psychiki.

I dopiero wtedy wiesz, umiesz i zarabiasz.

To jest robota co najmniej równa z doktoratem, plus lata praktyki.
I nie ma to zupełnie nic wspólnego z przewidywaniem.

Jeżeli ktoś szuka sygnałów, bo sam nie potrafi tradować, to jest mnóstwo sygnałodawców na mql4.com,
a i na tym forum też jest od tego odpowiedni wątek, i nie jest to ten wątek.

-- Dodano: 04 cze 2016, 12:48 --

Piszecie niektórzy, że Fibo nie działa?
EURUSDDaily_Fibo_od_świecy.png
Nie, to wy nie umiecie działać z Fibo.

Łatwiej jest zwalić na czynniki zewnętrzne, niż zabrać się solidnie do roboty!

-- Dodano: 04 cze 2016, 12:51 --
EURUSDDaily_Fibo_od_świecy_Long.png
-- Dodano: 04 cze 2016, 12:53 --

Nie trzeba niczego przewidywać.
Trzeba sobie narysować poziomy i grać to, co pokazuje wykres, PriceAction.

-- Dodano: 04 cze 2016, 13:03 --

Tak działa Fibo, tak działa DSWS:
EURUSDDaily_Fibo_od_świecy_DSWS.png
Wiesz co masz z tym robić, to zarabiasz.
Tworzysz własne bajki i nie umiesz zamknąć tracącej pozycji, to tracisz.

-- Dodano: 04 cze 2016, 13:06 --

Tak działa Fibo, tak działa moja miarka:
EURUSDDaily_Fibo_od_świecy_DSRS.png
A czy TY umiesz działać???
Oto jest pytanie!
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

@Darku,
Pisze to w oddzielnym poście bo nie wiem do czego mam sie odnieść,
wszystko skumulowałeś w jednym poście a wiem ze wczoraj z ludźmi się dochodziłeś, ja nie byłem jednym z nich!!

A czy TY umiesz działać???
mam ci pokazac te pozycje co robiłem analize? w niedziele? : http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p817445

Co do postu Rafała odniosłem sie tylko dlatego bo naprawde to smiesznie wyglada jak każdy po fakcie pisze a niemówiłem?
dalej :
o Fibo nic nie pisałem że nie działa!! jestem elliotowcem i fibo wykorzystuje z 50 razy na dzień Więc??

Jak chcesz podam Ci moje wykresy tu na nawi tylko, i odniesiemy sie czy rynek rzeczywiscie w tym kierunku zakładanym zrobił ruch!!
Było ich bardzo duzo wykresów, nawet ten głupi rzeznik swego czasu smialiscie sie z Przemkiem ze pójdzie na 120, a on odwrócił przy 50 fibo 155 bodajze

I na koniec masz tu duzo zwolenników, nie mam szans wobec takich ataków jak sa na mnie,
Masz mój skype proszę w przyszłości masz cos do mnie pisz na priw
Ostatnio zmieniony 04 cze 2016, 13:22 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 6 razy.

Zablokowany