DayTrading: Czwartek 26.05.2016
Re: DayTrading: Czwartek 26.05.2016
Witam,
Jakie losy widzicie na WTI?
Czy bariera 50 puści i możemy spodziewać się już spadków? Czy dalej jest ropa pro wzrostowa?

Jakie losy widzicie na WTI?
Czy bariera 50 puści i możemy spodziewać się już spadków? Czy dalej jest ropa pro wzrostowa?
i jeszcze kangura bym L pakował - szukał wejścia,
dlaczego? hokus pokus dołek na dziennej świeczce jest wg. fibomagii

dlaczego? hokus pokus dołek na dziennej świeczce jest wg. fibomagii

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Wtedy kiedy amerykanie przestaną ciągnąć swoją giełdę w górę. A wygląda na to, że chcą wjechać na szczyt..ficcanaso pisze:Witam
Mam pytanie kiedy korekta na Dax i reszcie
To gra psychologiczna.  W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Dlaczego ten pociąg jedzie do przodu, a nie do tyłu? Dlaczego na siłę szukasz S na indeksach? Pomyśl ile byś zarobił szybciej, łatwiej i prościej, gdybyś zapakował się do wagonu i po prostu jechał.Świeżak44 pisze:Wtedy kiedy amerykanie przestaną ciągnąć swoją giełdę w górę. A wygląda na to, że chcą wjechać na szczyt..ficcanaso pisze:Witam
Mam pytanie kiedy korekta na Dax i reszcie
 Jeżeli nie potrafisz szybko żonglować s-kami i l-kami na małych tf-ach(jak np. Dadas), to po prostu jedz z trendem.
 Jeżeli nie potrafisz szybko żonglować s-kami i l-kami na małych tf-ach(jak np. Dadas), to po prostu jedz z trendem.Ed Seykota ci to wyjaśni: https://www.youtube.com/watch?v=O-4oOvZ_K4g

Takie ładowanie na siłę s, żeby wychaczyć ten moment potem wygląda tak: Btw. poziomy dla Daxa nadal aktualne

-- Dodano: 26 maja 2016, 15:49 --
GBPCHF. Korekta w okolice lini szyi i jazda w górę?
 No chciałbym
  No chciałbym 
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

trzeba mieć jaja jak super saiyan
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
						Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
- 

Rafal152
Doś głęboka ta korekta ale przy zamieszaniu z Brexit wszystko możliwe . 50 fibo fajnym poziomem na LxhDog pisze:Dlaczego ten pociąg jedzie do przodu, a nie do tyłu? Dlaczego na siłę szukasz S na indeksach? Pomyśl ile byś zarobił szybciej, łatwiej i prościej, gdybyś zapakował się do wagonu i po prostu jechał.Świeżak44 pisze:Wtedy kiedy amerykanie przestaną ciągnąć swoją giełdę w górę. A wygląda na to, że chcą wjechać na szczyt..ficcanaso pisze:Witam
Mam pytanie kiedy korekta na Dax i reszcieJeżeli nie potrafisz szybko żonglować s-kami i l-kami na małych tf-ach(jak np. Dadas), to po prostu jedz z trendem.
Ed Seykota ci to wyjaśni: https://www.youtube.com/watch?v=O-4oOvZ_K4g
Takie ładowanie na siłę s, żeby wychaczyć ten moment potem wygląda tak: Btw. poziomy dla Daxa nadal aktualne
-- Dodano: 26 maja 2016, 15:49 --
GBPCHF. Korekta w okolice lini szyi i jazda w górę?No chciałbym

- fx-technik
- Fanatyk 
Szczególnie u tych, co zawsze wiedzą!xhDog pisze: Takie ładowanie na siłę s, żeby wychaczyć ten moment potem wygląda tak:
GER30CashDaily.png

Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
						Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
Nie czuję się dobrze w L. Nie czuje też zbyt dobrze tych układów wzrostowych. Jedyne co opanowałem dobrze to ta formacja chorągiewki, która się ciągle sprawdza (im większa chorągiewa, tym większe po niej wzrosty). I tego żąłuję, że nie wykorzystywałem. A reszta wzrostów trudno, nie umiem to nie gram. Co do DAX-a i tego odbicia "w stronę słońca" to do ~~10350 już i tak niewiele zostało  Jak nie ogarnąłem tej wielkiej chorągwi co była i startu DAX-a od chyba od 9780 do teraz to  nie będę sobie szarpał nerwów, jak są na poziomie 10265 i skaczą jak zając. Poczekam cierpliwie na odwrócenie tego wielkiego odbicia. Już niewiele zostało..
 Jak nie ogarnąłem tej wielkiej chorągwi co była i startu DAX-a od chyba od 9780 do teraz to  nie będę sobie szarpał nerwów, jak są na poziomie 10265 i skaczą jak zając. Poczekam cierpliwie na odwrócenie tego wielkiego odbicia. Już niewiele zostało.. 

Jak nie ogarnąłem tej wielkiej chorągwi co była i startu DAX-a od chyba od 9780 do teraz to  nie będę sobie szarpał nerwów, jak są na poziomie 10265 i skaczą jak zając. Poczekam cierpliwie na odwrócenie tego wielkiego odbicia. Już niewiele zostało..
Świeżak44 pisze:Nie czuję się dobrze w L. Nie czuje też zbyt dobrze tych układów wzrostowych. Jedyne co opanowałem dobrze to ta formacja chorągiewki, która się ciągle sprawdza (im większa chorągiewa, tym większe po niej wzrosty). I tego żąłuję, że nie wykorzystywałem. A reszta wzrostów trudno, nie umiem to nie gram. Co do DAX-a i tego odbicia "w stronę słońca" to do ~~10350 już i tak niewiele zostałoJak nie ogarnąłem tej wielkiej chorągwi co była i startu DAX-a od chyba od 9780 do teraz to nie będę sobie szarpał nerwów, jak są na poziomie 10265 i skaczą jak zając. Poczekam cierpliwie na odwrócenie tego wielkiego odbicia. Już niewiele zostało..
tez czekam na 10350
 tylko na tym poziomie bede czekal na zejście dax'a do piekła za wszystkie złe uczynki
 tylko na tym poziomie bede czekal na zejście dax'a do piekła za wszystkie złe uczynki  
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797
https://www.youtube.com/watch?v=O-4oOvZ_K4g  - hahahhaha dobre! Wygląda, że to stara piosenka a wszytko wciąż aktualne 
-- Dodano: 26 maja 2016, 17:29 --
Czytam sobie o tych świcach japońskich i faktycznie te białe długie wychodzące z jakiegoś dołka, które kończą się najlepiej nad poprzednimi to najlepszy sygnał do wzrostów. Tylko w jakich interwałach trzeba to obserwować M1, M5, M15, M30, H1, D ???
-- Dodano: 26 maja 2016, 17:37 --
PS. Na demo mi się udało złapać grubą L na ropę przed paroma minutami. Idealnie w dołku, SL zaciągnięty..i zarabia. Czyli  to nie jest takie trudne, chyba kwestia wprawy i doświadczenia. Muszę więcej grać na demo, żeby nabrać wprawy. Najpierw muszę się naczyć dobrze grać, bo inaczej będę robił proste błędy, tracił realną kasę i się denerwował. Powinienem zacząć od demo.
 Czyli  to nie jest takie trudne, chyba kwestia wprawy i doświadczenia. Muszę więcej grać na demo, żeby nabrać wprawy. Najpierw muszę się naczyć dobrze grać, bo inaczej będę robił proste błędy, tracił realną kasę i się denerwował. Powinienem zacząć od demo.
-- Dodano: 26 maja 2016, 17:51 --
A wiecie jaki jest chyba najlepszy dowód, że mamy bessę?? Właśnie takie odpały w górę, bo w hossie rośnie powoli Tylko w bessie rośnie tak gwałtownie, no nie?
 Właśnie takie odpały w górę, bo w hossie rośnie powoli Tylko w bessie rośnie tak gwałtownie, no nie?

-- Dodano: 26 maja 2016, 17:29 --
Czytam sobie o tych świcach japońskich i faktycznie te białe długie wychodzące z jakiegoś dołka, które kończą się najlepiej nad poprzednimi to najlepszy sygnał do wzrostów. Tylko w jakich interwałach trzeba to obserwować M1, M5, M15, M30, H1, D ???
-- Dodano: 26 maja 2016, 17:37 --
PS. Na demo mi się udało złapać grubą L na ropę przed paroma minutami. Idealnie w dołku, SL zaciągnięty..i zarabia.
 Czyli  to nie jest takie trudne, chyba kwestia wprawy i doświadczenia. Muszę więcej grać na demo, żeby nabrać wprawy. Najpierw muszę się naczyć dobrze grać, bo inaczej będę robił proste błędy, tracił realną kasę i się denerwował. Powinienem zacząć od demo.
 Czyli  to nie jest takie trudne, chyba kwestia wprawy i doświadczenia. Muszę więcej grać na demo, żeby nabrać wprawy. Najpierw muszę się naczyć dobrze grać, bo inaczej będę robił proste błędy, tracił realną kasę i się denerwował. Powinienem zacząć od demo.-- Dodano: 26 maja 2016, 17:51 --
A wiecie jaki jest chyba najlepszy dowód, że mamy bessę??
 Właśnie takie odpały w górę, bo w hossie rośnie powoli Tylko w bessie rośnie tak gwałtownie, no nie?
					Ostatnio zmieniony 26 maja 2016, 17:52 przez Świeżak44, łącznie zmieniany 1 raz.

- fx-technik
- Fanatyk 
Są dwie szkoły.
Albo na tym interwale, na którym grasz.
Albo obserwujesz na H1, M30 dla DT, a wchodzisz gdy broni ceny Close na niskim interwale.

Albo na tym interwale, na którym grasz.
Albo obserwujesz na H1, M30 dla DT, a wchodzisz gdy broni ceny Close na niskim interwale.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !