DayTrading: Czwartek 26.05.2016
Re: DayTrading: Czwartek 26.05.2016
Witam,
Jakie losy widzicie na WTI?
Czy bariera 50 puści i możemy spodziewać się już spadków? Czy dalej jest ropa pro wzrostowa?
Jakie losy widzicie na WTI?
Czy bariera 50 puści i możemy spodziewać się już spadków? Czy dalej jest ropa pro wzrostowa?
i jeszcze kangura bym L pakował - szukał wejścia,
dlaczego? hokus pokus dołek na dziennej świeczce jest wg. fibomagii
dlaczego? hokus pokus dołek na dziennej świeczce jest wg. fibomagii

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Wtedy kiedy amerykanie przestaną ciągnąć swoją giełdę w górę. A wygląda na to, że chcą wjechać na szczyt..ficcanaso pisze:Witam
Mam pytanie kiedy korekta na Dax i reszcie
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Dlaczego ten pociąg jedzie do przodu, a nie do tyłu? Dlaczego na siłę szukasz S na indeksach? Pomyśl ile byś zarobił szybciej, łatwiej i prościej, gdybyś zapakował się do wagonu i po prostu jechał.Świeżak44 pisze:Wtedy kiedy amerykanie przestaną ciągnąć swoją giełdę w górę. A wygląda na to, że chcą wjechać na szczyt..ficcanaso pisze:Witam
Mam pytanie kiedy korekta na Dax i reszcie

Ed Seykota ci to wyjaśni: https://www.youtube.com/watch?v=O-4oOvZ_K4g

Takie ładowanie na siłę s, żeby wychaczyć ten moment potem wygląda tak: Btw. poziomy dla Daxa nadal aktualne

-- Dodano: 26 maja 2016, 15:49 --
GBPCHF. Korekta w okolice lini szyi i jazda w górę?

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
trzeba mieć jaja jak super saiyan
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
Doś głęboka ta korekta ale przy zamieszaniu z Brexit wszystko możliwe . 50 fibo fajnym poziomem na LxhDog pisze:Dlaczego ten pociąg jedzie do przodu, a nie do tyłu? Dlaczego na siłę szukasz S na indeksach? Pomyśl ile byś zarobił szybciej, łatwiej i prościej, gdybyś zapakował się do wagonu i po prostu jechał.Świeżak44 pisze:Wtedy kiedy amerykanie przestaną ciągnąć swoją giełdę w górę. A wygląda na to, że chcą wjechać na szczyt..ficcanaso pisze:Witam
Mam pytanie kiedy korekta na Dax i reszcieJeżeli nie potrafisz szybko żonglować s-kami i l-kami na małych tf-ach(jak np. Dadas), to po prostu jedz z trendem.
Ed Seykota ci to wyjaśni: https://www.youtube.com/watch?v=O-4oOvZ_K4g![]()
Takie ładowanie na siłę s, żeby wychaczyć ten moment potem wygląda tak: Btw. poziomy dla Daxa nadal aktualne
-- Dodano: 26 maja 2016, 15:49 --
GBPCHF. Korekta w okolice lini szyi i jazda w górę?No chciałbym

- fx-technik
- Fanatyk
Szczególnie u tych, co zawsze wiedzą!xhDog pisze: Takie ładowanie na siłę s, żeby wychaczyć ten moment potem wygląda tak:
GER30CashDaily.png

Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
Nie czuję się dobrze w L. Nie czuje też zbyt dobrze tych układów wzrostowych. Jedyne co opanowałem dobrze to ta formacja chorągiewki, która się ciągle sprawdza (im większa chorągiewa, tym większe po niej wzrosty). I tego żąłuję, że nie wykorzystywałem. A reszta wzrostów trudno, nie umiem to nie gram. Co do DAX-a i tego odbicia "w stronę słońca" to do ~~10350 już i tak niewiele zostało
Jak nie ogarnąłem tej wielkiej chorągwi co była i startu DAX-a od chyba od 9780 do teraz to nie będę sobie szarpał nerwów, jak są na poziomie 10265 i skaczą jak zając. Poczekam cierpliwie na odwrócenie tego wielkiego odbicia. Już niewiele zostało.. 

Świeżak44 pisze:Nie czuję się dobrze w L. Nie czuje też zbyt dobrze tych układów wzrostowych. Jedyne co opanowałem dobrze to ta formacja chorągiewki, która się ciągle sprawdza (im większa chorągiewa, tym większe po niej wzrosty). I tego żąłuję, że nie wykorzystywałem. A reszta wzrostów trudno, nie umiem to nie gram. Co do DAX-a i tego odbicia "w stronę słońca" to do ~~10350 już i tak niewiele zostałoJak nie ogarnąłem tej wielkiej chorągwi co była i startu DAX-a od chyba od 9780 do teraz to nie będę sobie szarpał nerwów, jak są na poziomie 10265 i skaczą jak zając. Poczekam cierpliwie na odwrócenie tego wielkiego odbicia. Już niewiele zostało..
tez czekam na 10350

https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797
https://www.youtube.com/watch?v=O-4oOvZ_K4g - hahahhaha dobre! Wygląda, że to stara piosenka a wszytko wciąż aktualne 
-- Dodano: 26 maja 2016, 17:29 --
Czytam sobie o tych świcach japońskich i faktycznie te białe długie wychodzące z jakiegoś dołka, które kończą się najlepiej nad poprzednimi to najlepszy sygnał do wzrostów. Tylko w jakich interwałach trzeba to obserwować M1, M5, M15, M30, H1, D ???
-- Dodano: 26 maja 2016, 17:37 --
PS. Na demo mi się udało złapać grubą L na ropę przed paroma minutami. Idealnie w dołku, SL zaciągnięty..i zarabia.
Czyli to nie jest takie trudne, chyba kwestia wprawy i doświadczenia. Muszę więcej grać na demo, żeby nabrać wprawy. Najpierw muszę się naczyć dobrze grać, bo inaczej będę robił proste błędy, tracił realną kasę i się denerwował. Powinienem zacząć od demo.
-- Dodano: 26 maja 2016, 17:51 --
A wiecie jaki jest chyba najlepszy dowód, że mamy bessę??
Właśnie takie odpały w górę, bo w hossie rośnie powoli Tylko w bessie rośnie tak gwałtownie, no nie?

-- Dodano: 26 maja 2016, 17:29 --
Czytam sobie o tych świcach japońskich i faktycznie te białe długie wychodzące z jakiegoś dołka, które kończą się najlepiej nad poprzednimi to najlepszy sygnał do wzrostów. Tylko w jakich interwałach trzeba to obserwować M1, M5, M15, M30, H1, D ???
-- Dodano: 26 maja 2016, 17:37 --
PS. Na demo mi się udało złapać grubą L na ropę przed paroma minutami. Idealnie w dołku, SL zaciągnięty..i zarabia.

-- Dodano: 26 maja 2016, 17:51 --
A wiecie jaki jest chyba najlepszy dowód, że mamy bessę??

Ostatnio zmieniony 26 maja 2016, 17:52 przez Świeżak44, łącznie zmieniany 1 raz.
- fx-technik
- Fanatyk
Są dwie szkoły.
Albo na tym interwale, na którym grasz.
Albo obserwujesz na H1, M30 dla DT, a wchodzisz gdy broni ceny Close na niskim interwale.
Albo na tym interwale, na którym grasz.
Albo obserwujesz na H1, M30 dla DT, a wchodzisz gdy broni ceny Close na niskim interwale.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !